Dagens måsten avklarade

Blev en kall ridtur i - 14. Behöver jag ens tala om att mina fötter, öron och ansikte var isbitar. Men kul var det. Blev en kort runda på 40 min med Anne och Wiskey.

Sen blev det hem och äta lite och efter det till Getinge. Jätte dålig väg mellan Simlångsdalen-Halmstad-Fröllinge... Hmmm kan de inte skotta å salta i Halland??? Till slut kom jag fram. Så nu är Heidi, Mattias och Kewin avlämnade i Boda.

I morgon blir det att hälsa på pappa! Ska bli underbart att få träffa honom! Och nu är han på bättringsväg. Äntligen!

16 Minus

Är det ute! Kallt om man säger så. Strax blir det stallet.


I eftermiddag blir det att hämta familjen Römer/Häll!

Liten film från idag

Under all kritik i galoppen. Men helt mitt fel då han inte orkar bära sig. Då jag inte ridit ett ordentligt pass på säkert 2 månader.Underbara fredag

Micke är pappaledig och jag har varit "barnfri". Härligt!

Började dagen på gymmet. 25 min styrka, 1 km löpning, 35 min Cross, 5 min rodd och avslutade med 0,5 km jogging till.

Skulle åkt till stallet efter det men mamma kom lite tidigare till stan;) Så blev att åka hem efter att man handlat. Åt Thai buffe idag. Fy på mig att äta onyttig jordnötssås och friterade vårrullar. Men så jäkla gott!! Sen fick vi besök av Kusin Elias och föräldrar. Alltid trevligt!

Sen blev det äntligen stallet. Fick med mig mamma ut så hon kunde fota och filma lite. Fick en del bra bilder! Red lite dressyr på åkern. Fick bli kandaret idag. Men det märks att han inte rids så mycket:( Orkade inte bära sig alls i galoppen. Så tråkigt att se honom "förfalla". Känns mer och mer rätt att sälja honom. Älskade Sam!

Dagen har alltså än så länge varit kanon! I morgon ska jag hämta Familjen Häll/Römer. Blir ingen träning på gymmet nu i helgen. Har fullt upp med annat. Pappa verkar må bättre och hade kunna ta sig ut till datorn i em! Skönt!

Bus! = Jag orkar inte i galoppen matte

Min buse Sam! Älskar dig så och står nu inför ett STORT beslut.Wokat

I kväll blir det wokat. Men undrar vad herr Rönn har tagit vägen. Tror minsann han har irrat bort sig nu igen;) E ganska duktig på att göra det ibland;) Hehe


Nehe. Nu får jag strilma kycklingen och börja med maten. Köket är städat, tvätten är tvättad, barnet matat, hundarna matade. Nu blir det mat till oss vuxna;)

Torsdag

Tränade i morse, det blev:

Stryka 30 min
Crosstrainer 35 min


Sen ville John inte alls vara med så bara att packa ihop och åka hem;)

Solen skiner

På Gängesvägen!!

Blir så besviken

När folk inte gör det som de ska...
Kom till stallet idag. Och kan tala om att jag blev väldigt ledsen och besviken. Bajs och kiss i hela boxen. Stackars Sam är lite dålig i magen. Och inte blir det bättre när han får ligga i sin egna skit...... Ja ni kan nog gissa vad som hänt.

Medryttaren hade inte varit där igår:( Så inge mat fanns det till honom och en grisig box att sova i.  Tur att Anne är så snäll och vet vad han ska ha för mat! Så hon hade fixat det.

Så nu har han ingen medryttare längre. Så vill du eller du vet någon som vill hjälpa mig månd-tors så hojta till! Blir så besviken. Stackars häst! Man kan ju höra av sig om man inte kan! Nu kan det ju vara så att något har inträffat. Så än så länge så säger jag inte mer. Men det har hänt mer än 1 gång att hon inte ridit på sina dagar... Ja nu är det jag och Sam igen!


Besviken och ledsen...

Hund terror

Ja vad säger man... Har ni lika snäll hund som vi har??


Detta är bara en av de saker som John utsätter Diezel för varje dag;)

Det går åt fel håll

Pappa mår tyvärr sämre idag. Är hjärtflimmer som spökar. Men de hoppas att han blir bättre snart! De trodde att han skulle vara tillräckligt kry tills på söndag med de vågar inte säga för mycket.

Lilla pappa. Inte trodde man att du skulle ligga där. Ligga hjälplös och så svag att du inte orkar äta. Vi kommer snart och hälsar på dig! John-John, Kewin och Ella behöver sin morfar/farfar att leka med!


Jag drömde

Om någon speciell.

En häst, hästen som gett oss så mycket! Hästen som alla ville rida. Hästen som vi busade med. Hästen som vi alla fortfarande älskar och saknar. Hästen som alltid kommer finnas i våra hjärtan.


Din mjuka mule, dina stora öron, dina kloka ögon. Vi saknar dig gubben!

Intact 1987-2009

Minnesdag för Förintelsen

Förintelsen är benämningen på nazisternas försök att utrota de europeiska judarna under andra världskriget och en översättning av tyskans die Vernichtung. Cirka 6 miljoner judar dödades, många avlivades i gaskammare eller av SS Einsatzgruppen, andra dog som en följd av de utstuderat usla förhållandena i koncentrationslägren medsvält, sjukdomar och hårt arbete. Vissa anser att Förintelsen även innefattar nazisternas mord på icke-judar, exempelvis romer, polska och sovjetiska civila och homosexuella. Med den definitionen hade Förintelsen över 11 miljoner offer.

Förintelsen skiljer sig från andra massmord i historien på grund av de systematiska, fabriksliknande och statligt organiserade mordmetoderna och också ifråga om nazisternas förhållningssätt till politiska motståndare. Dessa hade chansen att överleva när de visade underdånighet. De som enligt Nürnberglagarna (lagar antagna 1935 som definierade begrepp som "jude", "arisk" etcetera och rasberoendemedborgerliga rättigheter) klassades som judar, var de som blev Förintelsens främsta offer. Ingen individuell hänsyn i gruppen togs, inte ens med avseende på ålder, kön, etcetera.Den 27 Januari år 1945 tog det hemska slut. Och idag minns vi det hemska som hänt. Vi får aldrig glömma!!
Tvätten i maskinen

Så vad gör man nu då???

Nån som ska med på Body Step 8.30 på Fredag??

Ni som tränar

Gick på ett litet möte med en PT (Personal Trainer och Hälso coach).


Ingen mening att ni stånkar er igenom 30-60 situps om dagen... Ni får inte snyggare mage ändå. Enligt henne så behöver man träna hela kroppen. För muskler kräver med energi är fet... (No kidding!) Så styrketräning för hela kroppen 3 dgr/veckan så ökar man förbränningen markant!


En sak till. Först ska man träna styrka. För musklerna förbränner kolhydrater. Och innan du kan bränna fettet så ska de bort. Så 30 min styrka innan varje konditionspass så ska ni se skillnad!
(Enligt TC:s Hälso Coacher, och jag tror dem! Det har gett effekt på mig)

Besiktning

Japp min första besiktning någonsin! Bilen gick igenom prickfritt. Och som sagt, skulle den inte gjort det så vet jag vem jag ska skylla på;) Var även Johns första hehe.

Nu ska jag ta itu med den där hemska fulla tvättkorgen. Hua vad tråkigt! Men har köpt en ny bok idag så ska krypa ner i sängen i kväll och bara mysa.

Vänta...Jag känner en doft.....Det luktar...ehhhh.... Jag vet så väl vad det är...Hmmm..... Bajs! Ja det verkar som det är John-John som har bakat en liten kaka till sin mor. Så snäll liten buse jag har;)

Onsdag

Det är onsdag. En vanlig tråkig onsdag. Borde ta itu med tvätten. Men orka! På fredag ska jag ha en riktig slapp dag! Micke e pappaledig och då ska minsann jag vara barnledig;) Jag har bara 2 måsten den dagen. Stallet och gymmet!

Idag blev det inget gym. Jenny ringde och ville ta en promenad. Så packade in barnet och tog en runda förbi laganvallen, netto, atsrad och över bron och tillbaka förbi Tingshuset, sandstets och sedan hem. Härligt! Tog ca 60 min.

Strax blir det att gå ut och skotta fram bilen. Ska besiktiga kräket idag. Och går den inte igenom så vet vi vem vi ska ringa;)

Ska ner på stan och köpa födelsedagspresent till Pappa oxå! Min hoppsadel har äntligen landat i Ljungby så på fred hämtar jag den!

Hälsningar från pappa

Han mår bra och ska försöka äta lite idag.


På söndag beger vi oss ner till honom då han fyller år. Kanske inte det roligaste och fira sin födelsedag på sjukhuset men vi ska nog få till det.


Så vill ni skicka med något så kontakta mig eller mamma. Inte blommor bara!

Vi gråter....

Glädjetårar!!

Alla ord är överflödiga!!!

väntan är över

De har ringt... Hon pratar.

Det är bra besked!!!

Det går så sakta...

Klockan är nu 13.16... Tiden går sakta. Men vi tar det som bra att de ej ringt!

Sitter i Boda och försöker få tiden att gå. Vågar man lämna huset? Tänk om de ringer?

Vi väntar och hoppas på bra besked!

Mamma busar och gosar med John-John.

Nu är klockan 13.19...

En stor dag idag

Börjar med att sticka till TCF och träna lite. Behöver få ut lite energi och tankar! Sen blir det stallet och sedan Boda!!

Kommer inte skriva SMS och dyl för att uppdatera folk om läget utan uppdaterar här när jag kommer hem i kväll!

Vi håller alla tummarna idag!!!City Cross

Vill köpa en City Cross i färgen Silver Check. Så snygg!!!!!

Latmask

Blev bara 45 min spinning och 1 km löpning. Ska dit 9 i morgon och köra lite styrka och kondition. Sen blir det stallet. Och sedan raka spåret till Boda.

I morgon är den stora dagen. Vi håller tummarna att det går bra!

Blev inte så mycket bloggat idag men men... Blir nog desto mera i morgon när vi vet hur allt har gått!!

Lilla Tjejens namn

är.......


TELLUN TÄHTI som på svenska betyder "Motiverande Stjärna".

http://www.sukuposti.net/sukutietokanta.php?Numero=393211

Dagen kom på sne

Hade planerat att vara på gymmet nu men lille John-John ligger å sussar. Så får vänta tills han vaknar. Busunge! Fast han får gärna sova lite längre för behöver smälta maten som jag tryckte i mig:/ Skulle ha ätit efter träningen ist! Ska handla lite oxå sen.

Har varit och fikat hos Pia i FM. Trevligt med lite sällskap. Å lilla Ällie är ju bara så söt.

Sängen kallar

E ny vecka i morgon med nya utmaningar.

Fika hos Pia 10.00
Lämna John i Hjälmaryd 12.30
Träna 13.00
Stallet 14.30
Hämta John 17.00
Träna 19.00

Ponnyakuten

http://svtplay.se/sok?cs,s,1,ponnyakuten,sample/ps,s,1,ponnyakuten,full/ts,s,1,ponnyakuten,title

Har nyass avnjutit avsnitt 3.

Mickes humor en söndagskväll;)

På ett sjukhus, i ett väntrum, sitter de anhöriga till en mycket sjuk person.

Läkaren kommer in, mycket trött och säger:

- Jag är så ledsen. Jag har dåliga nyheter.

Det enda hoppet för er släkting är en hjärntransplantation. Det är väldigt

riskfyllt MEN det är det enda hoppet.

Ni får själva betala för hjärnan.

Efter en lång tystnad frågade någon: 'Okej, hur mycket kostar en hjärna?

Läkaren svarade: 5 000 kr för en manlig hjärna och 200 kr för en kvinnlig.

Männen i rummet försökte hålla sig för skratt och att undvika ögonkontakt

med kvinnorna.

En av männen frågade med ett något triumferande uttryck i ansiktet: Varför

kostar den manliga hjärnan så mycket mer?

Läkaren log åt den något oskyldigt, barnsliga frågan och svarade: Det är standardprissättning.

Vi måste sänka priset på kvinnliga hjärnor eftersom de ju faktiskt är använda.


Postar bilderna igen

Då de på nått sett inte finns i min blogg längre, men jag ser dem här... Hmmmm

Sälja Sam...

Så har man berättat för de närmsta att man funderar på att sälja Sam. Om det blir av det vet jag inte.

En vän sa något mycket bra:

Man ska tänka på hästens bästa och inte sitt bästa.  Och jag lägger till: Självisk är man så det räcker ändå!

Tack Carina för dina kloka ord!

Lite smalare är jag nog ändå
-6 cm i midjan och - 2 kg var det i Torsdags

Härliga söndag

Började med en sovmorgon till 10. Så känner sig lite pigg faktiskt! sen blev det åka och handla lite. Inge stall eller häst att tänka på.

Sen blev det att börja laga mat då svärföräldrarna och Krille skulle komma på middag. Bjöd på klyftpotatis (Fast och mandelpotatis), Marinerad kycklingfilé i Teryaki, och Ädelost sås á la Pontus;) Till det serverades sallad men rödvins dressing. Efterätt blev päronhalvor med After Eight i ugn, serverades med vaniljglass. Gick helt klart hem hos alls. Mumma!

Då 2 pesroner frågat efter recept så skriver jag ner det här:

Ingredienser:
Fast potatis
Mandel potatis
600gr Kyckling filé
5 Creme Frachie
Kvibille Ädelost Classic eller Grädd
Teryaki
1 Köttbuljong
1 dl Grädde
Olja
Salt
Peppar
Rödvinsvinäger
Småbladig sallad, ruccola, crispsallad, röd mangol osv.
Inlagda päronhalvor
After eight
Vaniljglass

Potatis
Skala potatisen, dela i klyftor.
Fördela jämt u en ugnsform eller på en plåt.
Häll olja över och salta. In i ugnen på 200 grader tills de är mjuka.

Kyckling
Dela kycklingfileérna så de blir tunna. Lägg i en påse och tillsätt ca 1 dl Teryaki.
Låt dra i kylen i ca 30 min. (Eller längre om ni vill) Stek sedan i rikligt med smör tills de blir gyllenbruna.

Sås
Häll i CremeFraische i en kastrull. Tillsätt köttbuljong, 1/2 Ädelost (efter smak), 1-2 dl Teryaki (efter smak),
grädde och få färg med Guld soja. Smaka av och tillsätt mer av någon ingrediens om ni vill.

Salladsdressing
Blanda ca ½ dl Rödvinsvinäger och ½ dl olja. Tillsätt ca ½ tsk salt och lite peppar. Smaka av. Dressingen skall vara ganska sur/salt och inte för mycket pepparsmak. Häll lite över salladen i taget. Smaka av tills rätt smak framträder. Låt gärna salladen dra i 30-60 min i kylen innan den serveras. Tänk på att smaken blir lite starkare när den får dra.

Efterrätt
Sätt ugen på 200 grader. Häll ut all vätska från päronen och lägg dem i en glasform. (platta sidan ner) Lägg en After Eight på varje halva. In i ugnen och ta ut dem när chokladen smält. Servera med glass eller vaniljsås. Du kan även använda annan choklad. Tex Marabou. Vänd då på päronhalvorna och lägg chokladen i "gropen" Kräver lite längre tid i ugnen

Hoppas det smakar gott!!Det kommer flera...

Tänder. Nu är Johns tand nr 2 på väg upp. Lille älsklings unge!

Hus

Ja vad ska man säga. Badrum och kök var kanon! Annars..

Byta lister, karmar, tapeter, väggar (gipsa om) osv..... Inte färdigmålat ute.... Ja vi får vel se... Ska räkna och fundera. Annars var det kanonläge!

I kväll blir det lasangette. Får se om pappa kommer på besök eller vad som händer!

Lördag morgon

Var så lycklig över att få lite ensam tid på morgonen innan John skulle upp. Men det var inte länge;) 08.20 klev busen upp.

Många tankar har det varit i natt. På hästar givetvis.  De har tydligen ettt samspel med en annan hingst ägare i Finland. Som har en fin dressyrhingst. Så betäckning kan ordnas billigt. Så nu återstår det lite "små" detaljer hehe. Sen är allt klappat och klart! Hoppas!! Idag kommer det dessutom fler bättre bilder på "Lilla Tjejen".

Nej men vem kom upp nu! Är det inte Micke.... Han som promt skulle sova till 11-12 så att jag inte fick åka till stallet innan. Hehe knas!! Var ju sånt himla liv om det igår.


Ne nu väntar det e illaluktande blöja.
Sen blir det stallet och rida på Sammen. Efter det husvisning!

Fredag

Det var äntligen fredag. Har nästan städat klart för idag. Har hallen, sovrummet och lite i köket kvar... Vilket nyss gjorde att jag kom på att jag hade mer än hälften kvar.... Jaja får se vad som händer i kväll! Har iaf damsugit överallt.

Micke jobbar över i kväll igen. Stackars liten. Nästa fredag är han ledig, och nästa, och nästa, nästa, nästa, nästa.... Härligt att han äntligen ska få vara pappaledig!!!

Ne om man skulle ta och äta lite. John ligger och sussar så sött i soffan. Älskade barn!

Lite lat idag

Blev 30 min styrka. 1,7 km på löpbandet vara 1,5 km löpning. Sen blev det bara 15 min på Crossen.
Sammanlagt 1 timmes träning.

Benen var som gele efter löpningen hehe. Så i helgen blir det vila! Ev ett BodyPump pass. Annars kör vi på på måndag igen!

Snart är det dax för stallet. Sedan hem och röja upp lite. Ligger dammråttor överallt. För att inte tala om leksaker. Yeha säger jag bara!

Fakta om Finnhästar

http://www.hippos.fi/hippos/sh2007/pdf/Shruotsi_nettiin.pdf

Tagen på bar gärning

JOOOOOOHHHHHHNNNNNN!!!!!!!!!!Frysen

Har kommit till köket flera gånger och undrat hur frysen kan stå öppen... Ja jag har vel glömt den tänker jag.
Om det ändå var så väl....


Det är vår lille son John-John som öppnar den. Busungen nummer 1!!

Så nu får vi komma på något bra barnlås till den. Någon som kar tips?

Lilla tjejens pappa

Vejarin Mahti
http://www.sukuposti.net/sukutietokanta.php?Numero=37121

En liten tjej

På 158 cm i mkh. 4 år och vill gärna flytta till Sverige..... Bättre bilder kommer i morgon!

Så vad denna dagen över!

Började dagen till det underbara ljudet av Johns jollrande;) Underbart morgon humör han har! Sen satt vi hemma till 11.30. Då åkte jag och lämnade honom i Hjälmaryd.

Sen var det gymmet för hela slanten! Började med 5 min uppvärmning på löpbandet. Sen blev det 30 min styrka. Jobbigt! PHU!!! Sen körde jag och Pia igenom hennes spinningpass. Så 45 minuters spinning blev det! Och så hade jag som mål att springa 1,5 km på löpbandet, men fy så trött jag var i benen. Fick nöja mig med 1 km! Men jag e nöjd ändå!

Sen blev det att gå hem och äta lite. Fick bli en nyttig sallad: Kalkon, fullkornspasta, keso och grönsaker;) Och nej jag åt inte upp allt hehe;)


Sen packade jag in hundarna i bilen och åkte till stallet! Fick bli lite jobb i paddocken;) Barbacka. Behöver jag tala om att han tyckte det var jobbigt;)?? Kämpigt i vänster galopp var det iaf!! Fick inte med nån att filma men satte kameran på en stol. Ska redigera ihop det sen när jag hinner. Här kommer lite bilder så länge!Luden och lite småtjock;)

Och nu sitter jag här! Äntligen klar med alla "måsten". Eller nästan. John är hämtad. Nu ska det bara städas lite, maten ska lagas och det ska duschas. Härlig full dag!! Så ska det vara;)

Så var tiden inne

Packa ihop barnet, köra till Farmor. Köra in till stan, byta kläder. Gå till TC. Träna. Gå hem. Byta om. Åka till stallet. Åka och hämta John. Åka hem;)

Det tar sig!!

- 6 cm i midjan!!! Det är vad som har försvunnit sedan början på januari. Härligt när man "ser" resultat!

Idag ska vi bränna ännu mera fett;) Spinning och styrka står på schemat. Ska satsa på 5 min i rodden och 1,5 km jogging på löpbandet!

Efter det blir det stallet!!

Onsdag

Micke avslutade onsdagen med att jobba över 3 timmar;) Men nu e han hemma! Och John passade på att vakna för att få gosa lite med sin pappa.

Nu ska jag ladd upp för ett spinningpass med Pia i morgon och lite styrka. John-John ska få vara hos farmor några timmar. Så hinner jag rida oxå! Härligt!!!!

Annars har jag inte gjort så mycket idag. Var i stallet och mockade. Fick hjälpa Annes mamma upp ur diket. Stackarn hade glidit ner. Men tillsammans men Annes söner som puttade så fick vi gung på bilen så vi fick upp den på vägen. Härligt att kunna hjälpa till!!

Nu...

Blir det stallet!!!

Ior har det toppen!!!

Fick detta mailet igår från Iors fodervärd!


Hej Malin!


Ja, allt går jättebra. Tänkte skicka en avi-fil på Ior och Ellen, när han drar Ellen på pulkan. Men
filen gick inte att skicka. Ior drog Ellen (hon hade sele och körtöm, sen hade vi fäst pulkan som
en släde bakom honom), sen var de ute och körde en lång runda i både skritt och trav.

Sen har han lärt sig hjälperna i trav bra, när hon rider. Galopperade gjorde de för första
gången i förrgår. Ellen är ute och rider varje dag nu. Igår fick han följa med Ellen och hennes kompis
Fanny runt bland villorna, för de skulle dela ut teckningar till grannarna, fick de för sig. De har
också ridit bort till Angelstadsskolan och hälsat på skolbarnen.

Sen har Ellen övat att hoppa små hinder
med honom och det älskade han. Det märks att han älskar äventyr, precis som Ellen för han går med på
allting, men sen får han också mycket beröm och hästgodis för minsta lilla han gör rätt. Så de har redan
hunnit göra en hel del tillsammans.

Nu gillar han verkligen morötterna också. Hundarna har han faktiskt
inte brytt sig om alls, han tittar inte ens på dem. Så jag tycker att det går väldigt bra allting. Synd bara att
det inte gick att få med filen. Men jag får väl ta kort hädanefter.Ha det så bra, vi hörs kram Helena

Vuxna John-John!

Tack Johanna för de fina kläderna!!Det var på tiden!

Så ska vi äntligen få titta på Fjällgatan! Inte en dag för sent!

http://www.hemnet.se/beskrivning/502809?r=3

Nu ger jag mig!

Nu har jag fixat med Jessis blogg, min blogg och en ny design.

Nu får det vara nog för idag! Sängen kallar på mig!

Så alla nattugglor! Stanna inte uppe för länge;)

God Natt!!

Äntligen

Är det rätt text för alla som tittar in i min blogg!! Och fick in en liten klammer längst ner med Design by MaRomer.

Så nu blir det nog inte mer pill i min blogg. Nu blir det att fixa lite med annat! Ska se om jag kan fixa lite olika designers;)

Blev "klar" med Jessis blogg nyss. Så ta en kik in på den! Kan inte ta åt mig all ära utan http://tantkim.blogg.se/ har gjort halva jobbet om inte mer! Jag fixade Headern och tog bort lite saker som fröken inte ville ha;)

http://hollidej.blogg.se/

Härligt, härligt!!!

Så var man igång med träningen denna veckan oxå! Fick lite expert råd och eget tränings schema idag! Trevligt! Och hon var säker på att vi skulle bli snygga till Beach 2010;) Får vel hoppas det!


Blir styrka 3 dgr/veckan. Minst! Sen blir det kondition 5 dagar i veckan. På helgerna blir det mest vila tror jag;) Kanske en långpromenad med familjen. Om man får med alla. Hehe


Snart blir det stallet.  I morgon blir det fika på stan med Jennie(y). Sen blir det mer träning.


Jag fortsätter funderar och tror mig har hittat svaret!

Kanske

Att det blir som man vill;) Kanske det löser sig!


Hoppet är det sista som överger ...

Träna!

Måste nog skapa en rubrik där alla träningsinlägg ska ligga;)

Tänkte iaf satsa på 35 min Cross och 1,5 km på löpbandet. Blir nog inge styrcka då jag inte vill påfresta ryggen ännu!

Så snart e de dax att dra på sig träningskläderna och sticka till gymmet! Hörs senare!!

Designen ser knas ut..

För endel av er! Därför ska jag fixa den men det blir i morgon!

Så här ska den se ut egentligen, men har ni ej den texten på er dator så ser det konstigt ut!

Nu blir det sängen! God natt på er!!

Lite egentid!

Det är vad jag har nu. John sover och Micke tittar på TV. Så nu blir det att fixa lite med Jessis blogg. Kanske göra en helt ny design??

Måste lära mig slänga in min signatur oxå. Att det ska vara Maromer det vet vi ju men ska det stå:

MaRomer eller MaRoMeR???

Ja vi får se hur det blir;) Måste oxå komma ihåg att spara ner de olika mallarna till designerna;)


I morgon blir det lite lugnt på gymmet för att se hur ryggen håller. Hade tänkt BodyPump. Men blir lite väl efter allt hö-bärande idag. Så blir nog löpbandet och Crossen;)

Ny header!

Så fick man lite tid över till att göra en egen Header!!! Visst blev det bra? Riktigt roligt är det iaf!

Ska se om jag kan fixa nått till Jessi oxå. Hmmm.....Ska nog få ihop något bra;)

Diezel den söta!

Hade med lille Diezel till stallet när jag lastade av hö. Och han hittade det enda stället i hela stallet där han kunde se mig hela  tiden. Även uppe på loften;)

Bus killen!!

Bilder från Ellas födelsedagskalas!Det var allt för denna gången;) Mer bilder kommer läggas ut på Pixbox!

Hästens utrustning

Har kommit på att jag har på tok för många täcken och träns till min älskling;)

Det som bor i hans täckes garderob är:

Fleecetäcke utan kryssgjordar: 4
Fleecetäcke med kryssgjordar: 3
Ylletäcke med kryssgjordar: 2
Termotäcke (inne): 2
Regntäcke: 2
Fleecefodrat regntäcke: 1
100gr täcke med helhals: 1
300gr vintertäcke med helhals: 1
300 gr vintertäcke: 1
200gr vintertäcke: 1

Och givetvis några halvtrasiga som man inte vill slänga;) Alltså på tok för många täcken till en stackars häst;) Vissa täcken används nog bara 1-2 ggr om året;) hehe.


Så vad behövs i
egentligen??

Ja inte så här många täcken iaf;)

Hur är det med tränsen då;)?

4 st hänger framme och jag har använt dem alla i vinter.

Hackamore
Kandar
Pullarträns
Acchenträns

Till samlingen kan även räknas in ett 10-15 tal schabrak. Både till hopp och dressyr sadeln. Och givetvis med matchande lindor;)Måste nog ta itu med det här och sälja av lite. Det mesta hänger ju faktiskt bara och samlar damm;)

Hur gör man

När man verkligen vill ha något, som man egentligen inte behöver, som man inte har råd med.


Men som man bara måste ha??

Kan du svara på den frågan så delar jag med mig av hemligheten;)

Fast man egentligen behöver för att må bra??

Aj i ryggen:/

3 balar... 3 j*vla balar kvar! Varför skulle jag ta de 3 balarna?? Hade jag struntat i dem hade jag inte haft ont i ryggen!

Gjort är gjort. Ryggen är iaf bättre idag så ska göra ett försök att lasta ut höet fr trailen. Blir iaf ingen ridtur. Får bli i morgon om det går.

Skulle gått på spinning i kväll men får se hur det går=/ ska testa med höt nu å känns det bra så blir det spinning!

Igår firade vi lilla Ella! Men egentligen fyller hon år idag! Så Grattis Ella på 2-årsdagen!


Tack för igår!

Tack familjen Häll, Römer för igår! Hade jätte trevligt och jag vet vem som ska baka tårta till nästa kalas;) MUMS säger jag bara!!!!Och så är det alltid trevligt när kusinerna kan få busa lite ihop. Kommer vara krig i sommar haha.
Kusinerna John 8 månader, Ella 2 år och Kewin 6 månader.

Ny design!

Ja så fick man över den nya Designen hit;) Är jäkligt nöjd med den;) Har hittat ett nytt intresse om man säger så. Nu ska jag bara lära mig lite mer med bilder och så. Men som sagt

Satan vad duktig jag är!

Idag blir det stallet och sedan till Getinge. Liiite stressigt blir det men ska bli så kul att få pussa på Kewinen;)

Hinner inte jobba mer med bloggen och designers i helgen. Får bli nästa vecka!!

Miss duktig!

Det är jag! Blev lite mer än 1 timmes träning på TC.

Hann med:

35 min på Cross, inkl 5 min nervärmning = -317 kal
1 km på löpbandet (spring), tog ca 8 min. + 10 min PW
5 min i rodden.
Styrka mage+armar ca 10 min

Så jäkla skönt!!!! Tycker det är så kul! I morgon blir det vila, bara ridning som gäller. Blir nog vila på söndag oxå. Hade velat spinna men hinner nog inte tyvärr.!

Nya tag på måndag. Blir spinning på kvällen och ev ett pass på dagen. Får se vad som hinns!

John växer

7 månader:

Vikt: 9165 gr
Längd: 70,5 cm
Huvud: 44 cm

8 månader:

Vikt: 9305
Längd: 72,5 cm
Huvud: 44 cm


Liiite stressigt

Så här har min dag sett ut i sin helhet. Ta ett djupt andetag och läs!

vakna, byta blöja, mata, byta kläder, diska, släppa ut hundar, mata hundar, lägga bebis, byta blöja, mata, tvätta, byta till träningskläder, rasta hundar, träna, duscha, handla, föräldrargrupp, fika, byta blöja, hem igen, rasta hundar, diska, tvätta, mata..........

Har säkert glömt hälften av sakerna, men ni e nog glada över att jag har det. Dagen har varit bra! I morgon blir det träning med Pia vid 12.15. Någon som ska med??

Nyttan med Kon!

Skrivet av en mellanstadie elev 

Nyttan med Kon


Kon är ett husdjur... Men den finns också utanför huset. Och den lever ofta på landet, men den kommer också in till staden, men bara när den skall dö. Men det bestämmer den inte själv.


Kon har sju sidor... Den översta sidan - Den nedersta sidan - Den främre
sidan - Den bakre sidan - Den ena sidan - Den andra sidan- Och den invändiga sidan.


På den främsta sidan sitter huvudet... Och det är för att hornen skall ha
något att sitta fast på. Hornen är av horn och dom är bara till prydnad. Dom
lan inte röra på sig, men det kan öronen. Dom sitter på sidan av hornen. 


Kon har två hål framme i huvudet. Dom kallas ko-ögon. Kons mun kalles mule. Det är nog för att den säger mu.


På den bakersta sidan sitter svansen... Den använder den för att jaga bort
flugor med, så att dom inte ramlar ned i mjölken och drunknar.


På den översta sidan - Och den ena sidan - Och den andra sidan, är det bara
hår... Det heter ko-hår och har alltid samma färg som kon. Färgen på kon heter kulör.


Den nedersta sidan är den viktigaste för där hänger mjölken. Och när
mjölkerskan öppnar kranarna så rinner mjölken ut. När det åskar så blir
mjölken sur... men hur den blir det har jag inte lärt mig ännu. 


Kon har fyra ben... Dom heter ko-ben. Dom kan också användas till att dra ut spikar med.


Kon äter inte så mycket, men när den gör det äter den alltid två gånger. Dom feta korna ger helmjölk. När kon är dålig i magen ger den ost. I osten är det hål. Men hur den gör hålen har jag inte heller lärt mig ännu.


Kon har gott luktsinne... Vi kan känna lukten av den på långt håll. Kons
valpar heter kalvar. Kalvens pappa heter tjur, och det gör kons man också.
Tjuren ger inte mjölk och är därför inte ett däggdjur.


Den som kommer och hämtar kon när den blir gammal heter ko-fångare. Den
sitter ofta framme på bilar. Så blir kon slaktad, man häller mjölken i
tetror som vi kan köpa i affären. Kons fyra ben skickas till
snickaren. Det kallas återanvändning.


Som man kan se är kon ett nyttigt djur. Och därför gillar jag kon väldigt
mycket. Lärarens kommentar: Jag har aldrig läst något liknande

Jaha

John drog ut kontakten till larmet;) Så Securitas slog en signal till oss hehe. Men då vet vi iaf att det fungerar;)
KNAS!!!!!!!

Världens dyraste katt??


Grattis!!


MATTIAS

Duktiga jag!

Gick och tränade på TC ensam igår. John var ju med förstås;) Och idag ska jag dit med Pia. Blir 45 min på steppen. Mer hinner jag inte tyvärr!

Ska på föräldrargrupp kl 13.30 nämligen.

Inge stall idag heller utan det fixar Maria! Underbart att ha någon som ställer upp när man känner att tiden tryter.

Jag funderar och funderar! Får kolla upp ekonomiskt först. Har jag inget jobb så blir det inget. Har jag jobb så blir det nog av;) Beror lite på vilka kostnader det blir!!

John 8 månader

Och 1 dag!


Glömde ju skriva igår! Tiden går så otroligt fort! För 8 månader sedan kom han. Det bästa som hänt oss. Lille John!

3640 gr och 51 cm lång!! Nu väger han nästan 3 gånger så mycket och är runt 72 cm lång. Stora killen!!
Dagen till ära iklädd mormors stickade tröja!

Grattis Alicia och Bebis

Som har fått en plats i Ponny Teamet.

Det blir träning för Linda Heed och Duvefelt varje vecka!!!
Grattis!Lånade bild från Johanna!

Medryttare sökes

Jag söker medryttare till någon av mina två hästar som jag har hemma i Sunnertorpa, ca: 3 mil utanför Ljungby.
Jag studerar nu och känner att jag inte riktigt hinner med båda varje dag och skulle behöva bli lite avlöst någon/några dagar i veckan. 

Hästarna är mina änglar och jag vill att de ska få all den kärlek de behöver vilket jag inte riktigt hinner med.


http://www.ljungbytorget.se/index.php?action=show&show_id=25034&show_torg_namn=ljungby

Jag har något att bekänna

Hästar... Jag funderar, funderar och funderar lite till....

Vill tävla. Konstigt? Ja för att vara mig är det det! Men Sam räcker inte till. Jag tränar, tränar och tränar. Men kommer inte dit jag vill. Vi har stannat. Nått The End... Har ingen motivation i dressyren. Vill inte sitta och träna på LA nivå när jag inte kan få visa upp min pojke! Är så stolt över honom, ni får inte tro något annat! Han e Sam, han är min!

Men det känns som vi går skiljda vägar. Jag vill åt ett håll och han åt ett annat. Sälja?? Nej inte Sam. Blir foder..

Vad ska jag ha i stället för Sam då? Det problemet löste Johanna... Mitt tidigare inlägg...Där har ni svaret... Men inget är säkert. Pengar spelar in här. Även om det inte är så mycket så är det pengar, pengar som jag inte har så länge jag är mamma ledig. Så just nu händer inget. Måste fått ett jobb innan jag kan spinna vidare på tanken!

Just nu känns det motigt att rida. Jag tränar inget. Vi bara lullar runt i skogen, drar en repa i full galopp över den snötäckta åkern.. Busa och myser! Träningen har vi lagt på hyllan just nu. Motivationen är på noll. Funderar på att sätta in siktet på hopptävlingar. Men har inte fått tillbaka sadeln, paddocken e snöfylld och jag vill inte köra ensam med John och häst.

Vi lullar runt, vi myser! Vi har det bra! Älskade Sammen och Jag!

Malin vill ha!

Finnhäst/ Finsk häst

Finnhästen är en gammal lantras av kallblodstyp liksom våra nordsvenskar, men där slutar likheterna . Finnhästen är något lättare, smidigare och livligare till tempramentet. Och dom har oftast bra gångarter för dressyr.

Finnhästen är en utmärkt allroundhäst, lämplig som både rid-, kör- och travhäst samt inom jordbruk eller skogsbruk. De bästa ridhästarna har tävlat upp till medelsvår nivå i dressyr, hoppning och fälttävlan.

Den finska brukshästen är relativt liten men är så pass stark att den kan dra mer än de större kallblodshästarna i förhållande till sin storlek. Finnhästarna är härdiga, sunda, lugna och fogliga och lever länge. Den vanligaste färgen hos finnhästen är den typiska flaxfuxfärgen med rödbrun kropp och ljust gul till vit man. Huvudet är medelstort men ganska tungt med vänliga, kloka ögon.

Idag avlas fyra typer av finsk häst, travare (J), arbetshäst (T), ridhäst (R), och liten finnhäst (P). Den lilla finnhästen, eller finska småhästen, är till utseende precis som en fullstor häst, men mankhöjden skiljer dessa två typer åt. Förutom i Finland avlas finnhästar också i Tysklandoch Sverige. Mankhöjd mellan 140-160 cm.


LINKKER 1230-93R

http://sukuposti.net/galleria.php?rotu=ℑ=214031
E.V. JOVANKKA 1012-97PR

http://www.sukuposti.net/galleria.php?rotu=ℑ=51914

PILVEN POIKA 1783-89R
http://www.sukuposti.net/galleria.php?rotu=1ℑ=13535

Hund terror!!!


Buse nummer 1 ska inte sova alls;)


Så skönt!

När träningen är gjord! Blev 30 min stepup, sedan 25 min styrka, ben,rygg, mage och armar. Avslutade med att förbränna lite till i roddmaskinen. 5 min i maxtempo (Iaf på slutet) Riktigt skönt! Lille John var med och skötte sig exemplariskt! Nästa gång blir det en flaska med mat så somnar han nog på slutet;) Tack Pia!!Det som ska göras nu innan dagen slut är tvätten, disken, mocka och duscha! Blir en promenad till för att hämta bilden på Strålis. Skönt väder idag ju!!! Ingen ridning. Blir för kallt för John att vara där i 2 timmar.Imorgon blir det gymmet igen! Är verkligen taggad till tusen nu! Hoppas kilorna rasar i samma takt som jag e taggad;)

Förhandstitta på PonnyAkuten

http://www.tidningenridsport.se/Article.aspx?m=45207&a=312541

Verkar riktigt lovande!! Jag kommer titta!

Nu e vi igång!

Blev inte den dagliga promenaden igår. Men blev 45 min spinning ist. Skönt!


Om 1 timme blir det fri träning på step eller löpbandet. Lille John ska få se gymmets insida för första gången;) Hopppas han gillar det;)


Annars blir det lugnt idag! Ska till stallet å mocka lite men blir ingen ridning idag. Tycket det är för kallt för John att sitta i vagnen i 2 timmar när jag mockar å rider. Men i morgon rider Maria. Träffade förresten Jenny i stallet igår! Trevligt! Blir mycket tjat och lite tempo när man inte träffats på så där 6 år;) Får hoppas hon rider W nån mer gång!! Vi stod ut en timme i bara skritt sen va vi hemma. Å då var vi mer isbitar än människor;)

Jag funderar

På oss...


Helgen

Var kanon! Hade supertrevligt med Jessi, Susanne och Fredrik i lördags! Och igår vad det middag i vittaryd! Jättegott!!!


Det skulle blivit en resa till Karlskrona idag, det skulle blivit en operation i morgon. Men en förkylning kom emellan. Så det blev uppskjutet IGEN!!!!

Men är så orkar jag inte skriva. Dumma jag som lyckades radera ALLT!! Här kommer lite bilder från helgen!

Ser ni lilla tanden;)?


En vecka på gym...

En kvinnas VECKA PÅ GYM

Om du läser detta utan att skratta högt, är det något fel med dig.
Detta är tillägnat alla som någonsin försökt att få till en regelbunden träningsrutin...

"Kära dagbok.
Till min födelsedag i år köpte jag en veckas personlig träning på det
lokala gymet. Även om jag fortfarande är i fin form sedan jag blev korad
till skolans främsta gymnast på gymnasiet för 43 år sedan bestämde
jag att det vore en bra idé göra ett försök.

Jag ringde till gymet och bokade upp mig med en personlig tränare som
heter Christo, som identifierade sig som en 26-årig aerobicsinstruktör
och modell för idrotts- och badkläder.

Mina vänner verkade nöjda med min entusiasm att komma igång! Klubben
uppmuntrade mig att föra dagbok för att kartlägga mina framsteg.
________________________________
Måndag:
Inledde min dag klockan 6:00. Svårt att komma ur sängen, men tyckte det
var väl värt det när jag kom till gymet och fann Christo väntandes på
mig. Han är något av en grekisk gud - med blont hår, underbara ögon
och ett bländande vitt leende. Woohoo!

Christo gav mig en rundtur och visade mig maskinerna... Jag njöt av att
titta på det skickliga sätt på vilket han instruerade sin aerobicsklass
efter min träning idag. Mycket inspirerande!

Christo var uppmuntrande när jag gjorde mina sit-ups, men min mage
värkte redan från att ha gått och hållit in den hela tiden han var i
närheten.

Detta kommer att bli en fantastisk vecka!
________________________________
Tisdag:
Jag drack en hel kanna kaffe, men jag tog mig tillslut ut genom dörren.
Christo fick mig att ligga på rygg och pressa upp en tung skivstång i
luften och sen satte han vikter på den! Mina ben var lite vingliga på
löpbandet, men jag klarade de två kilometrarna. Hans belönande leende
gjorde att det var värt all möda. Jag mår toppen! Det är ett helt nytt
liv för mig.
_______________________________
Onsdag:
Det enda sättet jag kan borsta mina tänder på är genom att lägga
tandborsten på handfatet och flytta min mun fram och tillbaka över den.
Jag tror jag har ett bråck i båda bröstmusklerna. Bilkörningen är OK
så länge jag inte försöker styra eller stoppa.

Christo var otålig med mig och insisterade på att mina skrik störde
andra gymmedlemmar. Hans röst är lite för KÄCK så tidigt på morgonen
och när han skäller blir det ett nasalt gnällande som är mycket
irriterande.
Det gjorde ont i bröstet när jag klev på löpbandet, så Christo satte
mig på trappmaskinen. Varför i helvete skulle någon uppfinna en maskin
som simulerar en aktivitet så gammalmodig som hissar? Christo sa att det
skulle hjälpa mig komma i form och njuta av livet. Han sa något annat
skit också.
_______________________________
Torsdag:
Rövhålet väntade på mig med sina vampyrliknande tänder som
exponerades då hans tunna läppar drogs tillbaka i ett hajleende. Jag
kunde inte undgå att bli en halvtimme försenad - det tog så lång tid
att knyta mina skor.
Han tog med mig för att träna med hantlar. När han inte såg det,
sprang jag och gömde mig på toaletten. Han skickade nån spinkig
kärring för att leda reda på mig.
Då, som straff, satte han mig på roddmaskinen - som jag sänkte.
_________________________________
Fredag:
Jag hatar den där jäveln Christo mer än någon människa någonsin har
hatat någon annan människa i världshistorien!!! Dumma, spinkiga,
anorektiska lilla skitaerobicsinstruktör! Om det fanns nån del av min
kropp jag kunde röra sig utan outhärdlig smärta skulle jag slå honom
med den.
Christo ville att jag skulle jobba med mina triceps. Jag har inga triceps!
Och om du inte vill få bucklor i golvet, ge mig för fan inte en
skivstång eller något som väger mer än en smörgås!
Löpbandet kastade av mig och jag landade på nån slags kost- och
hälsoinstruktör. Varför kunde det inte ha varit någon mjukare, såsom
dramaläraren eller körledaren?
________________________________
Lördag:
Satan lämnade ett meddelande på min telefonsvarare och undrade med sin
retsamma, gälla röst varför jag inte dök upp idag. Bara ljudet av hans
röst fick mig att vilja slå sönder maskinen med min almanacka, men jag
saknade styrkan att ens använda fjärrkontrollen och tvingades ligga elva
timmar i sträck och se Väderkanalen...
________________________________
Söndag:
Jag har bett kyrkans taxi att hämta mig för gudstjänsten idag så jag
kan gå och tacka Gud att denna vecka är över. Jag hoppas också att min
man kommer att välja en rolig present till mig nästa år - som en
rotfyllning eller en livmoderoperation. Jag säger fortfarande att om Gud
hade velat att jag skulle böja mig, hade han spridit ut diamanter över
hela golvet!

...

HARRYS med JessiPessi i kväll!!! Första RIKTIGA Tjej utekvällen sedan jag blev gravid! Dvs på 1½ år!!!!!!!
Nu blir det promenad med familjen. Och dagens ilandsproblem... Vad ska jag ha på mig???????

Hur snabbt går alkohol ur kroppen?

Hur snabbt går alkohol ur kroppen?

Kroppen förbränner i genomsnitt mellan 1,5 och 2 centiliter 40-procentig alkohol i timmen (vad det betyder i lite mer begripliga termer ser du här nedanför).

Så snabbt, eller långsamt, går det oavsett vad man gör. Att dricka starkt kaffe, bada bastu eller röra på sig gör alltså varken från eller till.

Om man väger mer än genomsnittet går det en aning snabbare, och väger man mindre än genomsnittet går det långsammare.

en flaska mellanöl (33 cl) ca 2 timmar
en burk mellanöl (50 cl) ca 3 timmar
en flaska starköl (33 cl) ca 3 timmar
en burk starköl (50 cl) ca 4,5 timmar
ett glas vin (15 cl) ca 2,5 timmar
en halv flaska vin (37,5 cl) ca 6,5 timmar
en flaska vin (75 cl) ca 14 timmar
ett glas starkvin (8 cl) ca 2,5 timmar
en snaps (4 cl) ca 2,5 timmar
en halv flaska sprit (35 cl) ca 23 timmar

Tänk på att du inte är helt återställd bara för att alkoholen är förbränd. Så undvik aktiviteter som kräver att du är skärpt under de första timmarna efter det att alkoholen gått ur kroppen. Förmågan att köra bil har till exempel visat sig vara nedsatt med hela 20 procent även när testpersonerna varken haft alkohol kvar i kroppen eller känt sig bakfulla.

 


Hämtat från systembolagets hemsida;)


Frostig vagn

Ja idag var det minsann så kallt att det blev frost på vagnen;) Men vi stod ut i 1 timme! Duktiga vi! John var varm och go och sov hela rundan;)

Nu blir det att laga god mat!!


Bilder från grillningen hos Dahl

Här kommer lite bilder från i går!Bartnen bestämde sig ganska snabbt för att besöka den uppvärmda lekstugan;)

Efter korvätning så gick jag och Jenni in med barnen så att männen fick leka med bössorna;)

Brevet från mor

Brevet från mor:

Käre son!

Bara ett par rader så du vet att jag fortfarande lever. Jag skriver detta brev sakta för jag vet ju att du inte kan läsa så fort. Du kommer inte att känna igen huset när du kommer hem, för vi har flyttat. Jag kan tyvärr inte ge dig adressen eftersom familjen som bodde här förut tog med sig den till sitt nya hus för att slippa göra adressändring.

Lite om din far – han har nytt jobb. Nu har han 500 man under sej – han klipper gräset på kyrkogården här intill. Det fanns en tvättmaskin i vårt nya hus när vi flyttade in, men jag misstänker att den inte fungerar som den ska. Förra veckan stoppade jag 14 skjortor i den, drog i snöret, och sen dess har jag inte sett till dem. Din syster fick barn i morse. Jag har inte fått reda på om det blev en pojke eller flicka, så jag vet inte om du är morbror eller moster. Farbror Olof drunknade i ett whiskeyfat på bryggeriet för en tid sedan. Några arbetare hoppade i för att rädda honom, men det gick inte. Han kämpade emot alldeles för vildsint och ville stanna kvar. När vi kremerade honom brann han i tre veckor.

Din far drack inte alls mycket i julas. Jag hällde en burk motorolja i hans ölsejdel och det höll honom sysselsatt med annat ända fram till nyårsdagen. Jag var hos doktorn i torsdags, din far var också med. Doktorn satte ett rör i munnen på mig och sa till mig att inte öppna den på 20 minuter. Din far erbjöd sig att köpa röret. Det regnade bara två gånger här förra veckan, först i tre dagar och sedan i fyra dagar. I måndags var det förresten så blåsigt att en av våra hönor lade samma ägg fyra gånger. I går fick vi ett brev från begravningsentreprenören som bad oss betala sista delen på din mormors begravningskostnader, annars skulle han minsann gräva upp henne igen.

Kramar från din älskade mor!
PS. Jag skulle ha skickat 100 kronor, men tyvärr hade jag redan klistrat igen kuvertet. DS.

 


Slut på elen...

I dag kan strömmen ta slut – samtidigt som elpriserna rusar i höjden.

Orsak: kärnkraftindustrins modernisering tog flera månader längre än beräknat.

– Det är väldigt dåligt betyg till kärnkraftsägarna att de inte kan leverera sin el när den som bäst behövs, säger Jakob Eliasson på Villaägarna.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6394361.abKallt

Det är kallt ute! Men här inne brinner brasan. Micke ligger och sover men ska snart bli väckt.

Blev inge ridning igår så det får bli idag. Varma kläder ska på! Solen skiner ju och snön ligger fint. Får blir massa galopp på åkern. Se om man kan få med Micke å fota som han lovat!

Annars är det lugnt idag. Blir en promenad med doggisarna och stallet. Inget mer planerat för idag!


Tycker vissa är lite dåliga på att blogga;) Vet iaf 4 st som bara uppdaterar nån enstaka gång i veckan/månaden;) Skärpning på er!!!

Änglavakt *2

http://hd.se/skane/2010/01/04/hasttransport-i-diket-pa-e4-vid/

Vid 12.30-tiden på måndagen kom larmet om att en hästtrailer med två hästar i har gått av E4 norrgående, vid Pinnån i höjd med Örkelljunga.

Easy Walker

Ja någon gång kommer John få ett syskon. Och då blir det att införskaffa en syskonvagn. Hade bestämt mig för Babt Travel.
Men så snubblade jag över en annons med Easy Walker. Ett märker jag aldrig hört talas om. Men verkar helt ok! Och blir väldigt lite när den är ihopfälld.
Mått Easy Walker Duo
Längd ihopfälld: 89 cm
Höjd ihopfälld: 50 cm
Längd: 109 cm
Bredd: 76 cm
Vikt: 17 kg inkl hjul

Hittar tyvärr inga mått på Baby Travel Dublin. Vet ni dem så skriv gärna till mig!
Ja lite funderingar så här på kvällskvisten. Det blir inget barn i år kan jag försäkra alla som undrar;)
Annars har dagen varit bra! Blev grill och mys hos Dahl. Bilder kommer i morgon!

Igår

Igår började vi dagen med en pulkatur i Hjälpmaryd;) MYSIGT!

Eller jag och hundarna tyckte det. Inte så lätt att åka med John i knät när 3 hundar vill vara med;)Och efter det blev det trevlig middag där och så tittade vi på lite film när Jocke, Micke och Krille var små;) MYSIGT!


På kvällen hade jag och Micke lite mys. Så här fin blev jag i min Choklad ansiktsmask:Och sen såg man ut som en ödla;)Men roligt var det;)  Mickes mask var nästan igenomskilning så den va inge kul å fota. Såg ut som man hade smetat gele i ansiktet på honom.


Nu går jag i valet eller kvaler om jag ska ta med Sammen ut till Dahl.... Micke sa till mig senast igår att jag skulle de. Men idag sa Dahl att jag inte skulle de..Hehe. Knas Micke! Hinner inte rida om jag inte tar med honom så får se hur jag ska göra. Har inte bestämt mig ännu!

Mormors stickade tröja!

Den är så fin!!! Och John älskar den!!!Pulka åkning igår!

Igår blev det en promenad till Johnsson/Johansson. Blev pulkaåkning och fika.

Tror att Micke var mer road än John;) Minna, Louise och Jimmy tyckte iaf det var roligt;)

Och nu snöar det ännu mer!! Underbart!

Hundar+Snö= Lycka!

Bilderna är från igår;)

Inge klippning

Ne de blev inge klippning av häst igår. Dumma skären e så slöa!! Å då är det bara klippta med 2 ggr:/ Tråkigt när det blir så.

Så stackars Sam har en kal fläck på halsen och en på benet.... Jaja han får se ut som en skabb räv till de e slipade;)

Långhårig e han iaf! Blev ingen ridning heller men hundarna fick busa av sig lite=)


SNÖ

DET SNÖAR!!!

Äntligen kommer det mer snö! Hoppas det kommer massor så att man kan galoppera på ängarna! Jippi! Snart bär det av till stallet. Funderar på om jag skulle ta och klippa hästen innan det blir -15 nästa gång;) Han e ju bra luden nu hehe


SNÖ!!!!!

Vilka är ni?

Ni som läser min blogg?? Och varför läser ni den?


Bajs

Det är tyst... John bajsar.... Är super koncentrerad på sin uppgift.

Mamma tittar på honom... John brister ut i världens flin....

Mamma, färdig!!!

Med andra ord är det dax för mig att byta en blöja! Underbara lilla busunge!

God Morgon på er där ute!

Städa

Idag har man hunnit städa lite. Sen kom mamma och pappa. Så det blev lite kvar till Micke;) Han e ju tidsoptimisten själv. Skulle åka och handla. Tog ju bara 1½ timme hehe. Märks att han inte brukar handla så ofta.

Bjöd iaf mamma och pappa på Tacopaj på LCHF vis. Utan deg botten och med ägg botten ist. Mums tyckte alla! Är lika trevligt när de kommer på besök.

Avslutade kvällen med att ta med min underbara familj på långpromenad. Blev ca 1½ timme med hundar och barn. Riktigt skönt! Får hoppas jag får med mig Micke sen när han börjar jobba oxå. Det krävs ju lite övertalning om man säger så;).

I kväll blir det Bones kl 20.00 och sedan iväg till stallet. Sen blir det nog en skönt varm dusch när jag kommer hem!

John-Johns tänder växer men han verkar inte irriterad för det! Underbara unge!!

Igår och idag

Igår blev det en ridtur på ca 60 min. Härligt! Men det var riktigt kallt! Blåste och snöa de lite. Sam va snäll som vanligt. Börjar undra när han ska börja busa igen. Nästan så man saknar det lite. Nu är han den där tråkiga hästen som gör nästan allt man ber honom om. Är ju över 1 år sedan jag flög i backen... Vissa skulle nog bli glada över att höra det. Men som det var innan så flög jag ju av var och varannan dag.

Han börjar nog bli gammal;) Hela 11 år blir han ju i Maj!! Å i vår tror jag att jag på alvar ska ta tag i inkörningen av honom. Tänk så härligt att kunna ta med familj och vänner på en åktur ner till Bräkentorps sjön och bada i sommar!!

Idag har Maria ridit. Men i morgon ska jag dit igen! Ska även fodra lite hästar i kväll, i morgon och på tis. Anne med familj e iväg på lite semester. Ska se om jag hinner rida Annes galna häst lite!!

Stallet

Dax att väcka Micke. Ska till stallet å rida lite och i em blir det promenad med kräken och förhopnnningsvis liten tur till Däckia! Kanske man kan lura med sig de där 2 galningarna hem på lite nyttig mat;) Det återstår att se!

Min mobil är helt kass som ni säkert redan vet. Så försöker få igång Jessis gamla Samsung men vi e inte riktigt vänner ännu;)  Så håll till godo några dar så kanske jag får igång den hehe.

Nehe stallet var det. Brrr!! Blir termo idag oxå! Har iaf hittat mina vintervantar;) Hos Jessi hehe.

Vi hör sen!!

John växer

Och firar nya året med lite tänder;) 2 tänder nere är på väg upp;) Jessi var så duktig och upptäckte det på självaste nyårsafton. Stora killen! Och nu börjar han komma på det här med att krypa. Men det går sakta framåt hehe;)

Var på mellandags rean i Halmstad i Tisdags. Tråkigt att det inte finns så mycket till de små! Hittade en tröja och ett par byxor. Men det var allt!Han e så snygg min lille buse!


En liten bonusbild:

Nyårsafton 2009-2010

Firade vi i Sunnertorpa. Lugnt, mysigt och trevligt!


Pontur lagade Oxfilé med jättegod sås till (Som vanligt). Till det så serverades Rotsaks gratäng. Mums! Blev så mätta så vi knappt visste om man kunde ta sig av stolen;) Men gott var det! Och till förrätt blev det en liten macka med Kräftröra, sallad och vitlöksmarinerade räkor!Till efterrätt hade jag bakat Frozen Cheesecake. Det serverades runt 22 tillsammans med glass. Och att Pontus tycker om glass är känt bland hans vänner. Så här kommer en bild av pontus tallrik;)


Vi hade en toppen kväll med mys, spel, god mat, god ddricka och framförallt gott sällskap!

Dagen efter
började vi vårt nya liv! Blev en promenad med vovvarna och barn i fna skogen! Saknar mitt Torpa!

Tack för ett bra nyår!!

RSS 2.0