Våtexem

Stackars Nick har fått våtexem:( Såg att hon hade ett utslag som varade på midsommar och nu har det 20 dubblats. Så blir besök hos veterinären idag. Stackars lilla gumman. Hon är så fruktansvärt besvärad.











Blir bara promenad och träning utan halsband ett tag framöver!

Trevlig helg

Än så länge har helgen varit bara bra. Midsommar firades i vår trädgård med, Heidi, Mattias, Kewin, mormor, morfar, farfar, Jocke, Elias Axel och givetvis Micke, John och Philip. En bra dag men god mat coh trevligt sällskap. Bubbel på kvällen och massa tjatter Blev ganska sent men jag hade sovmorgon igår och fick för en gångs skull sova! Det tackar vi för.

I går var det Isaks dop och även Axels födelsedag. Grattis till er båda! Men det blev inget firande av Axel utan det få vi ta nästa helg! Nu ligger alla utom jag och Philip och sover. Tog med hela familjen på en långpromenad igår. 6 km rundan blev det. Alla var trötta men nöjda. Micke gick 5 km med Philip i bärselen så han var lite extra mör;) Idag blir det lugnt. Mat, umgås och träning (ridlektion). Mattias åker hem med hundarna och Heidi och Kewin stannar tills på tisdag. Så någon dag extra blir det! Nu ska jag sitta och slappa lite till härv i soffan och hoppas att Philip somnar!

Träningskompis...

Någon som vill anta ett vad om vem som går ner mest på 3 månader?;) i % då alltså. Ni kan räkna med att vinna haha.

Börjar bli rutin

Att sitta och blogga innan normalt folk stigit upp... Jädrans P som alltid vaknar mellan 3 och 4 och inte vill sova. Nu verkar det dock som han tänkt göra det. Tur Simon är vaken så man har nån att chatta med;) Blir en lång dag idag!

Om några timmar så anländer min syster med familj. Då blir det massa bus och annat att hitta på. Bad och mys och tjatter som vanligt;) Inget stall idag men däremot så behövs det ju städas som vanligt. Ägnade 2 timmar åt tvätt igår men ändå så finns det mer:/ Kommer det någonsin ta slut??? Böjar skarpt tvivla på detta! Jaja så nån timme till blir det vel idag. Å så måste vi handla! Mat, mat och mat och blöjor;) P har inte riktigt bestämt sig för om han ska sova eller ej, men tror John Blund tar det beslutet själv snart. Jag vill iaf sova nån timme till!

Blir ont om bloggande som vanligt när vi har besök. Men får vel blogga lite mer nästa vecka! Ha en trevlig midssommar allihop!

Titta jag ler:)




6 km

Var väldigt länge sedan jag tog en sådan lång promenad. Men idag gjorde jag det! Så nu ska det bara utökas med tiden jag blir starkare i kroppen. Kom fram till att jag inte kunnar gå en sån promenad sedan augusti 2010. Så är väldigt nöjd med mig själv får jag säga! Rundan kan ni se på AktivTräning. Började rundan med regn, sedan kom solen och efter det lite moln. Men över lag perfekt väder. Philip sover fortfarande i vagnen och John sitter inne och pysslar lite. Köttfärssås och pasta blir det till middag! Nu slår min bror ihjäl mig om han får veta att det blir pasta, men lovar ska ta mer sås än pastan;) Är så otroligt mysigt att ha John hemma också! Lite bilder blev det självklart!





Måsungar





Regnet slutar falla och solen börjar skina lite











Och så här söta är mina ungar idag:





Klämde flugan mamma

John kom in och var bekymrad:
John -Mamma, klämde fluga...
Jag -Klämde du flugan?
John - Ja, klämde flugan, ajaj.
Jag - Var gör det ajaj?
John - Tummen ajaj ont.
Jag -Tittar på tummen och ser inget och John går ut och fortsätter leka. Jag följer efter honom. Ser honom leka med något och går fram.
- Vad leker du med?
John - Klämde fluga.
Jag - Men john det är ingen fluga, det är ju en geting:)
John -Ajaj flugan
Jag förklarade för honom att det var en geting och att vi ska kasta den;) John är glad men har en svullen tumme. Första geting sticket för honom;) Och förhoppningsvis lärde han sig att "flugor" ska man inte klämma;)
John kom in och var bekymrad:
John -Mamma, klämde fluga...
Jag -Klämde du flugan?
John - Ja, klämde flugan, ajaj.
Jag - Var gör det ajaj?
John - Tummen ajaj ont.
Jag -Tittar på tummen och ser inget och John går ut och fortsätter leka. Jag följer efter honom. Ser honom leka med något och går fram.
- Vad leker du med?
John - Klämde fluga.
Jag - Men john det är ingen fluga, det är ju en geting:)
John -Ajaj flugan


Jag förklarade för honom att det var en geting och att vi ska kasta den;) John är glad men har en svullen tumme. Första geting sticket för honom;) Och förhoppningsvis lärde han sig att "flugor" ska man inte klämma;)

Nu kör vi

Som ni ser så har jag lagt in en kalkyl över mitt BMI. Och ja det är ju på tok för högt! Så nu ska det ner. Massa, massa motion! Och även ett litet underskott av Kcal. Men inte mycket då jag fortfarande har en son att föda! Jag börjar idag med en rask promenad med familjen i kväll!

Mitt BMI

Calculator Status:
Calculator:  BMI Calculator
Next:  Make another calculation or click on Calculators.
BMI Results:
The result of your BMI calculation is:  27.9
BMI Category
Below 18.5 Underweight
18.5-24.9 Normal Weight
25-29.9 Overweight
30-39.9 Obese
Above 39.9 Morbidly Obese
For an explanation of BMI and important notes on the accuracy of BMI calculations, seeCalculating BMI.

Bilder














Paus igen

Inte så lätt att få tid till att blogga med 2 små pojkar hemma;) De kräver ju lite uppmärsamhet om man säger så hehe. Nåja skriver bara lite snabbt om vad som hänt i veckan. Måndag var en vanlig dag och Philip och jag var hemma och John på dagis. I Tisdags var John återbesök efter sin operation och allt ser bra ut. Nytt återbesök med UL i november. Och i Onsdags hände det inget speciellt. I torsdags tog jag en tur med barnen till Boda och mormor och morfar. Blev oxå en tur in till Jessi och pussa på Holly som står på boxvila:/. Fredags var alla hemma. Blev buslandet med Tina och familj. Och sedan bliev det hästar för min del. Har haft dressyrkurs fredag-söndag. I Fredags var även mamma och pappa på besök på kvällen. Riktigt trevligt som det brukar. Även Farfar titade in!  Och så hann vi även titta på bilar. Men vi vet nog fortfarande inte riktigt vad vi vill ha. En liten familjebil eller en stor häst/hund bil??? Någon som kan hjälpa oss i valet?

Och så undrar ni säker varför jag bloggar kl 5 p morgonen. Jo för att Philip nästan uteslutande vaknar vid 4-5 varje morgon och är missnöjd. Bara att gå upp och sysselsätta honom. Men nu sover han och då passar jag på att blogga. För det vet jag inte när jag får tid att göra nästa gång! Bilder kommer förhoppnigsvis senare under dagen!

Snart midsommar och då kommer min syster med familj igen! Längtar!

Nu är det på tiden

Att jag bloggar lite! Har inte bloggat sedan innan helgen ju. Iof har det inte hänt så jätte mycket. Min älskade syster med familj anlände på lördagen till oss. Och åkte hem söndag kväll. På tok för kort tid! Men snart är det semester och då ska vi ses igen! Men innan de kom så skulle vi till Fotohuset. Var där även på fredagen för att fota för tidningen och ta syskonfoton. Men John var inte på bästa humör tyvärr:( Och det var inte så mycket bättre på lördagen, men några bilder fick vi iaf! Men ni får vänta ett tag till innan ni får se dem;) Nåja på kvällen blev det iaf grill och bad och även en tur till stallet. Det blev sent på kvällen men trevligt!

Söndagen spenderade vi i Huseby på Kallblodsdagen. Mer info finns i min hästblogg.



















Philip 6 veckor

Tioden går fort. Igår var vi på BVC och lillkillen växer!

Vikt: 4430 gr
Längd: 55,5 cm

300 gr mindre än John och ca 2 cm kortare;)

Stressigt värre

Blev det igår. Men det gick;) Men vi hoppade Baby fotograferingen och gör den idag i stället. Blir storhandla och fika på stan också. En familje dag!

Lika??


Idag då?

Har ju inte skrivit vad jag/vi ska hitta på idag! Jo jag ska minsann får hjälp av Jessi och köra Tähti till ridhus. Och när Jessi rider, ja då ska jag till BVC med Philip. Stressigt värre! Så blir det när man ska få ihop allt. Sen blir det köra tillbaka hästen och Jessi och efter det så ska jag hämta John på dagis. För idag ska vi minsann ta foto till tidningen! Sen blir det slappt i soffan resten av kvällen. Eller jag hoppas på en promenad med familjen!

Sur Philip









Pingstpokalen 2011

Pinstpokalen än en gång;) Blev en del bilder och solbränna a la tomat;) Men det får ni läsa om i min hästblogg!

Mycket att skriva

Och många bilder. Är ett tag sedan jag bloggade. Hade tänkt göra det i tisdags. Men Micke jobbade hemma och occuperade dator. Så tänkte göra det igår. Men han var hemma då också. Och när han åkte till jobbet på EM så hittade jag inte kameran med bilderna, så fick vänta tillls idag. Hittade den under soffan....Hmmm... Vet inte om inläggen kommer i tidsordning men det får ni stå ut med!;)

Vi börjar med Rallyt! I helgen har det varit Rally här i stan och givetvis så gick statssträckan utanför vårat. Så då bjöd vi hem svärföräldrar och föräldrar på god mat och trevligt sällskap. Även Jocke, Tina och barnen dök upp senare på kvällen!

Tittar på bilarna utanför









Tittar på Rally
















John tröttnade ganska snabbt så vi tände grillen i stället!

Men jag var uppe tidigt den dagen och hade uppvisning på stan med Nick. Hon var så duktig så men jisses så hett!!
Platsliggning





Inkallning















Det var lördagen det;)

Kattungar!

Anne har fått 4 helt bedårande kattungar! 3 hanar och 4 honor. 2 av dem är tingade, en cremefärgad hane och den sköldpaddsfärgade honan.



Tingad hona





Mamma katt







Pojkarna





Nu väntar massor av blogg inlägg! Med massa bilder;)

Nu

Är klockan 06.27. Och nu kryper jag ner i sängen!!!

God Morgon!

Klockan är nu 05.32 och jag bloggar. Pojkarna  vakande 4. Varmt och kvavt! Tror Philip väckte John som vanligt. Lille P är nämligen förkyld. Hosta och snuva, och nu verkar det vara som värst. Så då vet man att det snart är över. Precis som med John så hostar han bara på natten. Konstigt det där. John har fått en flaska och somnade om med Micke i sängen. Och jag har precis lagt ner Philip i vagnen. Äntligen ser det ut som man ska få sova lite, men se där vaknade han igen...




Klockan är nu 05.40 och P är numera vaken igen:/ Jaja får se om han somnar. Verkar iaf nöjd där han ligger, men det varar nog inte så länge. Senare idag ska jag skicka in massa text och bilder från helgen som varit! Blir en slappdag med mycket tid i sängen. Sovandes hoppas jag!

Dagen i punktform

Orkar inte skriva vad som hänt under dagen så det blir i punktform;)
  • Klippt gräset
  • Klippt Johns hår
  • Varit på möte på klubben
  • Tränat Nickie
  • Tränat Diezel
  • Tittat på rally bilarna
  • Varit på promenad med familjen
  • Ätit Langos
  • Umgåtts med mina underbara pojkar!
Och allt det vanliga som vi brukar göra;) I morgon blir det uppvisning med Ljungby brukshundklubb på stan. Då får ni komma och kika! Utanför Intersport mellan 10.00-14.00. Efter det besök av mormor, morfar, farmor och farfar. Blir mat, titta på bilar och umgås.
Lite bilder på John-John blir det!

Promenad och ankor

En helt underbar kväll med familjen. Blev en lång promenad med vagn och Nick. Diz var med mig i stallet innan så han fick vara hemma;) Eller så lång var kanske inte rundan. Ynka 4 km. Men det räcker för mig. Brukar bara klara av 2 km men Micke puttade vagnen hela vägen och det hjälpe mig mycket! Nu har vi avnjutit lite mys med pojkarna i soffan och jag har äntligen fått bada ordentligt. Men bubblor och jet strålar. Helk enkelt välbehövligt! Tror kroppen kommer må bättre och bättre för varje dag nu när jag kan bada. Och nu bytte vi så Micke ligger där ute och slappar.  Får vel skaffa en babyvakt så vi kan ligga där båda två:)

Tog lite bilder från promenaden, men lägger in dem i morgon. Orkar inte starta stora datorn och har fel program på den bärbara för att orka ladda upp dem. Får förminska varje bilf enskilt och det orkar jag inte med:) Nu ska jag ta mig ett mellanmål i form av kesella och saft. Gott, gott! Tack Jessi för tipset!!

Hosta och kräkas

Stackars lille John har verkligen en hemsk hosta. Så kraftig att han kräktes igår:/ Har varit på väg nån gång mer men har lyckats lugna honom. Tur vi har medicin som hjälper. Hade inte varit kul att behöva åka tilk akuten mitt i natten. Men när han inte hostar springer han och leker som vanligt. Än så länge har jag klarat mig, Micke är fortfarande förkyld och även Philip. Lite hosta och snuva har mina pojkar.

Jag har redan varit i stallet och ridit och det kändes kanon i kroppen! Så strax ska Philip få lite mat sen ska jag vila och sedan blir det klippa lite gräs. Länge sedan man gjorde det;) Philip kallar så bäst jag plockar fram maten;)

På promenad till jobbet

Blev en promead med barn och hundar till jobbet. John lekte massa och hundarna fick mycket kel:) Härligt att se alla ansikten igen! Thomas får mycket att täda på tekniska;) Han gav John alla möjliga saker att leka med. Ni får se på bilderna. Philip sov igenom besöket.







Duktiga vovvar





Tomas och Nick



Tomas och John:)









Och ja vi blev alla blöta:) Och John älskade att springa runt!

RSS 2.0