Det gick

Fick med mig son och hundar till stallet. Och alla skötte sig ok. John ville dock inte alls gå in sen när vi kom hem, men det är inget ovanligt! I kväll blir det nog lite äppelpaj. Inte mindre än 3 st som ska äta det på FB. Blev så sugen så vill göra en själv!Smörgåstårta!

Här kommer äntligen lite bilder på den underbara smörgåstårtan som jag och syster gjorde till Micke! Jobbigt värre och inget jag gör frivilligt igen;)

Jävla natt, jädrans unge och hund!!

Irriterad och tålamodet i botten! Sklulle vara duktig igår och aktivera John och städa lite. Blev en promenad till hemköp och sedan var vi ute ca 1 timme och på em dammsög jag överallt. Stort misstag!! Fick lida för det i natt och somnade först runt 1-2. Och vid 3 vaknade John och säger ajaj. Bara upp och hala fram flaskan med alvedon:/. Sen fick han sova i vår säng. Och jag försökte tappert somna om. Somnar framåt små timmarna. Och vems jäkla klocka ringer då??? Jo Mickes. Och går han upp?? Nej givetvis inte. GRRRR!!! John ville upp givetvis. Och så var dagen igång.

Och sen då? Jo en något trött mamma med redan kort tålamod och en sur John är inte bästa kombinationen. Skrik och trots från Johns sida. Ingen mat ska han ha. Och ingen medicin. Bråk som vanligt när han ska ha den och hälften hamnar utanför munnen. Grymt irriterad blir jag när han ena gången tar den själv och man nästa gång får tvinga i honom. Unge! Bättre blir det inte när man hör rottan tugga på något. Givetvis Johns leksak. Nu åker snart den hunden bort!!! Någon som vill ha honom???? Som sagt, så bra började min dag. Hann iaf duscha innan allt började. Men så lossnade Johns plåster så nu får han vara utan. Såren ser ok ut och inte svullna eller irriterade. Nu sover John och jag tänker göra honom sällskap!
Röjningsdag på klubben

Bloggen har fått vila lite nu i början på veckan och helgen. Har varit lite mycket att göra! Men nu ska jag komma igen! Här kommer lite bilder från i lördags. Då vi hade röjningsdag på klubben! Hann inte klart med allt men en bit på vägen kom vi!

Världens bästa pojkar!
Efter en förmiddag på klubben begav jag, Heidi och pojkarna oss hem. Göra smörgåstårta stod på schemat. Och sedan kom bror med familj, Mattias, mamma och pappa. För att fira Micke! Bilder kommer senare!

John-JohnI Morfars glasögon;)

V 35

Barnet: Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar. Du känner nu varje dag hur barnet rör på sig och det är inte ovanligt att du lagt märke till att ditt barn har en speciell dygnsrytm, som ofta fortsätter efter att barnet är fött.Besök på kirurgen

Blev ju ett oplanerat besök på kirurgen igår. Men det gick som tur var bra! Det nedre såret hade vätskat sig en del, men ser annars fint ut! Tejpen hade också lossnat. Men då det är sytt så blev det bara nya plåster. Än en gång sa inte John ett ljud. Han är så tapper vår lille kille! Nu hoppas vi att vi slipper mer överraskningar! Idag är plåsterna torra och fina!

Han får fortfarande alvedon regelbundet hela dygnet och det kommer vi fortsätta med några dagar till. Vet inte om det hjälper, men lika bra att fortsätta. Förhoppningsvis blir det dagis på måndag. Vissa säger att han kan gå tillbaka dit redan nu. Men det tycker jag är lite väl tidigt. Han får ju inte springa runt och härja:/ Men det är inte det lättaste att få honom att hålla sig lugn precis! Så vi får se hur han mår i helgen!

Sårvätska

Tyvärr så vätskar sig det nedre såret på John. Så det blir en tur till kirurgen idag. Men förhoppningsvis behöver de inte göra något. Ev bara byta plåsterna. Men det räcker. För så skönt är det inte att göra det:/ Hoppas allt ser bra ut sedan!

Såren på operations dagen:Såren dagen efter (idag):Dagen efter

Och John har sovit hela natten och bara vaknat 1 gång. Skönt! Idag ville han upp kl 07.00 pigg och glad. Verkar nästan helt obekymrad av allt som hänt. Alvedon ges fortfarande var 6:e timme. Tyckte dock att det ena såret hade vätskat sig en hel del under natten. Så det får vi hålla koll på! Annars busar han på nästan som vanligt. Är svårt att tala om för honom varför han inte får rusa omkring. Men snart så får han busa på som vanligt:)

Johns operation av testikel

Fy f*n vad nervösa både jag och Micke var i morse! Mådde fruktansvärt dåligt och fick inte i mig någonting. Hemskt var det och jag önskar ingen människa den känslan! Oron har varit hemsk! Och ännu har den faktiskt inte släppt. Får hoppas den gör det om några dagar. Här nedanför följer en ganska detaljerad beskrivning från igår em då vi fick tiden tills operationsdagens eftermiddag.

Igår ringde jag Kirurgen i Ljungby vid 16.45 för att få operationstiden. För den hade vi inte fått. Min fasa var att vi skulle få en tid sent på dagen och att John inte skulle få äta något:/ Men som tur var så fick han den första tiden den dagen. Dvs 07.30. Så kl 19.00 igår åt han och drack för sista gången innan op Och efter det så tvättade vi honom 2 ggr med speciella svampar. Hemska avampar! John tycker i vanliga fall inte om att man tvättar håret och det blev inte så lätt att lkunna tvätta honom alls. Han grät och skrek och var hysterisk:( Redan då undrade jag hur vi skulle klara oss igenom operations dagen. Men efter det somnade han lugnt och sov hela natten.

Och så ringde klockan 06.00 och jag och Micke steg upp. vi hade bestämt innan att låta John sova så länge vi bara kunde. Detta iom han varken fick äta eller dricka. Än en gång skulle han tvättas med dessa j*vla svampar:/ Gråt och skrik igen! att de inte kan fixa något bättre till små barn. Nåja det är över nu iaf. Vid 07.15 packade vi in oss och körde till sjukhuset.

På sjukhuset anmälde vi oss och fick komma in direkt. John fick en fin vit rock på sig och de ville jag skulle sätta på honom embla plåster. Där sa jag nej direkt! När han ändå skulle sövas så kan de lika gärna sticka honom när han sover! Så så fick det bli. John var inte alls road av det hela men inte ledsen utan mer uttråkad. Läkaren kom in och kollarde upp och ritade där de skulle operera (ljumsken). John var så där road men satt snällt stilla. Efter det kom en sköterska in med lugnande som de ville John skulle dricka. Jo det gick så där. Men vi fick i honom lite. Det störde både mig och Micke att vi inte hade fått någon information alls att han skulle få lugnande innan operationen. Inte heller ang embla plåsterna. Detta tyckte sköterskan vi skulle ta upp och vi kommer ta upp detta. Så både jag och Micke blev faktiskt irriterade av den bristande information vi fått. Men men gjort är gjort och vi var på plats.

Vis 08.30 kom narkosläkaren in och John hade blivit ytterst lite lugn. Här sa jag hej då till min älskade John. Och det var fruktansvärt hemskt! Tårarna var extremt nära. Micke följde med honom som vi planerat och jag fick vänta själv i väntrummet. De längsta 15 minuterna i mitt liv! Sen kom Micke tillbaka och även han tyckte det var fruktansvärt jobbigt! John somnade i Mickes knä utan en tår på kinden. Vår tappra pojke! Operationen beräknades ta ca 45-60 minuter.

Vi gick ner till cafeterian och åt lite frukost. Eller tvingade ner den. Jobbigt var det och tankarna var hela tiden någon annanstans! Efter ganska exakt 50 minuter ringde de från kirurgen till Micke. Allt hade gått bra och de ville att vi skulle komma upp för att vara där när John vaknade.

Allt gick smidigt och vi kom dit innan John kom från operationen. De hade bara väckt upp honom på operationen och sedan hade han somnat om. Så de kom bärande på honom när vi satt och väntade. Det var jobbigt att se honom med dropp, syre och andra slangar kopplade. Vi visades in på uppvaket och John fick ligga i Mickes knä. Så söt och rofylld när han sov! Han kopplades upp till annan syrgas och en monitor som övervakade puls och hjärtslag. Klockan var nu ca 09.30. Det dröjde 1 timme innan han vaknade till första gången. Då tittade han upp och var lite ledsen, men fortfarande inga tårar. Han somnade om efter 10 minuter och sov sedan fram till 13.00. Då vaknade han till mer och han fick en glass, diplom, ballonger och klistermärken. Vår tappre lille pojke. Fortfarande inte en tår. Och han verkade inte ha ont alls. Han var bara irriterad över alla slangar.


När han varit vaken i ca 30 min så började vi klä på honom och droppet plockades bort. Skönt tyckte John! Och vi vandrade så sakta hemåt. Oftast så åker man hem 1-2 timmar efter operationen. Men då John var så medtagen så fick vi stanna kvar lite extra. Vilket kändes skönt för vår del också! Läkaren kom givetvis och kikade på honom och talade om att allt gått jättebra och att vi ska på återbesök om ca 1 månad. Stygnen ska släppa själva och vi ska bara hålla koll på att det läker rätt. Han har fått lokalbedövning vid såren och detta påverkar även hans förmåga att gå. Så än så länge blir det att bära honom. Detta kommer släppa under kvällen coh han bör kunna gå normalt då. Givetvis kan såren sträcka.

Nu är vi hemma. Vi har ätit lite middag alla tre och efter det somnade John om igen. Strax ska jag väcka honom för att ge honom lite alvedon. Är riktigt dumt om han vaknar om 1 timme av att han har ont. Han har 2 sår. Ett i höger ljumske och ett på höger pung. Båda har några stygn coh plåster ovanpå. Detta ska sitta kvar tills det lossnar. Nu hoppas vi på ett snabbt och komplikationsfritt tillfrisknande! Och för allas skull så uppskattar vi lite lugn och ro och inte massa besök. John behöver vila och vi vill undvika ev sjukdomar så långt det går. Det enda som vi ska göra nu är att kontakta sjukhuset igen pga den bristfälliga info ang embla och lugnande vi fått innan. Så får det faktiskt inte gå till och sjuksköterskan blev minst lika upprörd som vi när hon fick reda på att vi inte visste något om det. Nu blir det vila och vila för vår del. Jag har säkert glömt något. Men så är det när tiden inte riktigt vill vara med och man är nervös och orolig.

Och så fick John med sig ett fint diplom, klistermärke och ballonger. Och givetvis glass!

För er som ej varit med från början så hade John en testikel som ej var på plats i pungen utan låg i ljumsken. Detta opereras pga att testikeln ej mår bra av att ligga i ljumsken. Det är en ökad risk för cancer och problem med fertiliteten. Därför tog vi beslutet att låta operera John så fort det gick.

En trött pojke som sover i soffan:Mycket att göra

Idag är det mycket att göra! Har redan plockat undan efter tornadon John drog fram igår. Sen ska det bytas lakan, dammsugas och torkas golv. Vändret är ju inte så kul nu när det blir gegga ute. Hundarna drar in fruktansvärt mycket grus och skit:/ Dessutom är dammsugar påsen full och vi har inga fler. Så jag har inte damsugit sedan i förrgår. Blir att köpa nya idag! Sen blir det å hämta Heidi och Kewin, hämta John, åka till stallet och fixa här hemma. Full dag som sagt. Tur att det blir mycket stilla sittande också!

Och igår då. Givetvis så bestämde sig John för att han absolut inte skulle sova, inte i sin säng. Efter 2 timmar och en riktigt arg mamma. Så fick jag honom att stanna kvar i sin säng. 5 min senare sov han som en stock! Envis som tusan är han! Somnade 22.00 och uppe med tuppen 05.30. Snart blir det inget sova på dagen om han ska ha de tiderna! Idag får han sluta lite tidigare på dagis så han hinner busa med Kewin;)

Toblerone

Vit Toblerone. Finns få saker som slår den smaken. Synd bara att det inte går köpa i alla affärer och att de bara tar in partier. Kom över 2 påsar på Maxi. Nu ska det frossas! Himelskt gott till ett glas mjölk. Mumma!

JAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!

Håller alla tummar och tår att det går som vi vill! Micke får en bra överraskning när han kommer hem;)

Försening av vagnen

Börjar bli lite trött på PramWorld nu. Först fick jag sagt att vagnen skulle komma in i slutet på mars. Efter det i mars eller början på april. Och nu ska de inte få in den fören i mitten på april. Blä! får se om vi hinner få hem vagnen innan Knodden kommer! Vi har ju bara en vagn nu när vi sålt Eliten. Irriterande är det!

Sova? När?

Har inte sovit så mycket i natt. Blir ofta så när jag rört på mig och igår var det ju vattengympan. Så tänkte sova ut lite efter att jag lämnat John på dagis. Men då ska en viss syster ringa och tjabba skit;) Så nu är jag ju inte trött alls. Får vila i em ist. Blev bjuden på middag men har massa rester som behöver ätas upp och så. Så blir hemma idag. Kommer bli en tur till Halmstad på torsdag. Ska hämta Heidi och Kewin och babybox på BP och köpa sadelgjord och annat smått till Bebis. Finns ju inget begagnat i hennes strl! Tråkigt är det!

V 34

Barnet: Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett, vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas/partners samt främmande personers röster.Bebis

Min Bebis har blivit en stor stilig dam! Se själva i min hästblogg.

Våren tillbaka?

Är det så att våren nu är tillbaka för att stanna? Ja jag hoppas detta. Vattengypan är härlig men fylls av sammandragningar:/ Så jag går i valet och kvalet om jag ska fortsätta eller inte. Var hös läkaren förra veckan som gav mig ok. Men känns ändå konstigt! Får se hur det blir på tisdag.

Idag åker Micke till Frankrike, men inte för nöjes skull. Utan med Jobbet. Så nu får knodden hålla sig inne, men det tror jag nog den gör;) Så jag och john blir ensama tills natten till torsdag. Kikade igår om jag skulle få tillbaka några pengar från skatten. Och det skulle jag minsann. En ganska stor slant dessutom! Men hästen behöver ju ny sadel så kommer nog inte se röken av de pengarna:/ Om 1 timme ska jag åka ut till Bebis och se hur det är med henne. Och fota lite när Jennie rider!

Sandaler

Kom över billiga sandaler på Netto igår. 69:- paret! Så fick med mig 4 par hehe. Till Kewin och till John. Visste ju inte strl och det fanns bara 2 par kvar i 23 och 24 så jag tog alla;) John hade likadana förra sommaren. Jättebra är dem!Stek och Orkidee

Igår blev det fin middag med stek, potatisgratäng, sås och grönsaker. Till efterrätt cholkad pudding med grädde. Onyttigt men så gott! Och det gick hem hon både Micke och John. Blev även lite mat över så slipper stå vid spisen idag! Och så fick Micke lite mer presenter och en fin blomma!

Fina blommanSnart

Ska jag köra ner på stan. Kan ju inte skriva gå, för det orkar jag faktiskt inte. Märkes i går kväll och i natt att helgen inneburit mycket aktiviteter. Trött och ont i kroppen! Ska försöka vila lite i em. Ska ner och se om jag kan fixa lite fina blommor! Och köpa nya piercingar:/ Har minsann lyckats svälja kulan till den i tungan. Så blir bara att fixa en ny! Hoppas bara jag hittar någon här i Ljungby! Det är ju inte så vanligt att det finns, men har fått lite tips! I kväll blir det god mat och mys med familjen! Just det fick lite fina bilder på vovvarna igår, så dem ska ni få se!

Resten kan ni se HÄR.Grattis Älskling

Idag är det Mickes dag. Hela 35 år blir han idag. Dagen började enkelt med frukost och nu är han på jobbet. Blir lite firande bara vi 3 i kväll ist. Firade med familj i helgen och ska fira med andra hälften nästa helg.

Födelsedags kalas!

Hade vi igår igen. Denna gången för Micke. Blev enkelt med tårta och vetelängd. Favorit i repris från fredagen. Trevligt sällskap och Micke verkade uppskatta det! Barnen busade som tokar. Och John är helt frälst i Axel. Det är verkligen hans favorit. Hoppas det blir likadant när han får ett litet syskon. Senare på em dök även mina föräldrar upp, och det blev stek på kvällen. En mycket lång och trevlig dag. Barnen njöt i fulla drag och John slumrade in vid 21 och vaknade vid 6 men somnade om till 7. Men han sov heeeela natten utan att vakna en enda gång. Så det var riktigt skönt! Lite bilder ska det givetvis bli även här!

TÅRTA!Lille Axel;)Vi laddar inför en ny dag och ny vecka!

Nu blir det bilder;)

Bara så ni vet det! Var uppe på klubben igår och det var verkligen superkul. Både för människor och hundar. John fick åka massa släde och skrattade så han kiknade;) Förra vintern kom han ju inte ihåg något. Men denna gången satt han själv i pulkan hehe. Busen! Först testade vi med Nick och Diezel men Nick hade för mycket adrenalin i sin lilla kropp. Så hon fick bara panik. Ingen ide att försöka ens. Så fick bli Alice först och trygga Diezel bakom. Han älskar verkligen när man ger honom en uppgift! Alice höglöper så ni kan ju tänka er att Diezel fick mycket att tänka på hehe;) Men han skötte sig som sagt super. Och fick dra några rundor ensam. Sen efter det så fick Bosse testa. Så här kommer lite bilder.


Alice och Diezel drar dubbelt!
John skrattar så glatt;)
Diezel drar självÄven Bosse fick testa att dra!Nästa helg kör vi på igen! Och då hoppas vi att syster med familj vill hänga med upp! Och så ska jag försöka få tag på en skrinda till i sommar så ska Diz minsann få hämta sin lill husse från dagis;)

Fynda!

Var nere på Lekia igår och kikad på present till Elias och på vagn. Hittade present till Elias, men vagnen var på tok för stor och klumpig för det ändamålet vi tänkt oss. Så vi kikar vidare! Nåja lite fyndade vi iaf. Fick hem en barngrind, nästan likadan som den vi har. För bara 100:-. Varför? Jo för att det saknade 1 smal pinne. Vilket inte gör oss något då den ändå är för lång och behöver sågas av. Nypris 299:- om jag inte minns fel. Fick även hem ett annat fynd för ynka 59:-! Och vad var detta då. Jo en arbetsbänk med verktyg till John. Så glad han blev. Och varför var den så billig då? Jo för att borrmaskinen inte fungerade. Så Micke skruvade isär den och det vara bara en fjäder som hoppat av;) Så nu har han en hel borrmaskin;) Nu längtar vi mer än någonsin efter större hus hehe. Sakerna får ju inte plats i hans rum;) Så kläder är en bra sak att köpa till honom när han fyller år hehe.Blir bara en bild då Blogg.se fortfarande verkar ha störningar!

Sen på kvällen åkte vi och firade Elias och det var lika trevligt som vanligt! Nästa person att fylla år är Micke. Honom firar vi idag och nästa helg. Nu sitter jag med en guldklimp i min mage och en i mitt knä;) Underbara ungar!!!Vem f*an beställde snö??

Okej om det komer någon cm som sedan smälter bort under dagen. Men 10 cm!!! Det är sjukt mycket. Jaja är bara att hoppas det smälter bort. De säger ju att det ska bli upp till 11+ nästa vecka. Så får hoppas på det! Ska strax byta lite kläder och dra mig ner på stan. Har ju en del ärenden att uträtta, för som vanligt har inte Micke fixat något;)

Städat

Nu blir det inte mer städning idag! Har storstädat hallen, fast inte torkat golvet. Där går gränsen när man har 2 grisar i huset! Hann inte ens släppa in dem innan golvet var svart:/ Men har plockat lite här och där i övriga huset och damsugit allt utom toan. Är verkligen inte vän med mattan där inne, och jag orkar inte slänga ut den på vädring hehe. Så det får Micke ta. Funderar om jag skulle åka och hämta något att äta, har helt missat det idag. Blir lätt så när Micke inte kommer hem på lunchen. Sen blir det att mocka och hämta John efter det!

Och Heidi...Johns vantar är också roliga;) Fast jag vet att jag bara lyckats tvätta den ena av dem. Eller så har Micke tvättat den om man ska döma på storleken efter tvätt;)


Det tar evigheter att ladda upp bilder på bloggen. Så antar att de fortfarande har lite problem!

Besked

Idag får vi förhoppningsvis besked om en viss gård är till salu..... Spännande!!!

Oförskämt bra

Har mått riktigt, riktigt bra måndag-onsdag. Så självklart så ska jag få ont nu igen. Har knappt sovit i natt (som det brukar vara). Ryggont och faktiskt ont i magen. Men var ju hos läkaren igår och då var allt bara bra. Bebis sparkar på som vanligt. Men på något sätt ska jag ändå lyckas städa lite och åka till stallet. Typiskt att det är "min" stall dag när man inte mår bra. Men så är det. Allt eller inget!

Annars finns det inget planerat. John skulle upp 05.30:/ Okristligt tidigt. Men han vaknar när det börjar ljusna. Inget att göra åt tyvärr. Är kolsvart i hans rum men han vet minsann när dagen börjar gry;) Men Micke var snäll och gick upp med honom. Idag är det vår fredag så får se om det blir något gott att äta i kväll. I morgon ska Elias firas, presenter ska inhandlar, fönster ska bytas, städas lite till. Ja en full fredag! Och sen på lördag så ska vi äntligen upp till klubben!!! Ljungby Brukshundklubb alltså. Som jag längtat att få komma upp med vovvarna! Efter det ska vi fira Micke med delar av familjen och sedan blir det lugnt. Ja jag ska ju hinna åka till stallet också men det gör jag tidigt på morgonen;)

Bara för att det inte ska bli för mycket text så slänger jag in en bild på tisdagens mat. Blev fjärilskotletter, skivad potatis i ugn med grönpeppar sås!

V 33


Barnet: Barnet ökar snabbt i vikt och väger drygt två kilo. Om det skulle födas nu behöver det lite andningshjälp, värme och hjälp med att få i sig mjölk under några veckors tid. Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. Tre-fyra procent förblir kvar i sätesställning.Bara bra

Gick bara bra hos läkaren idag. Livmodertappen är förkortad med 6 mm sedan sist. Men fortfarande en bit kvar innan den är "utplånad". Så känns bra. Han tyckte jag kunde börja röra mig mer i v 34 om foglossningen tillåter. Då tyckte jhan att bebis kunde få komma. Men det lär vel inte hända hehe;) Så jag tar det lite lugnt i 2-3 veckor till och sedan kör jag igång om kroppen vill!

Baby Box

Så har man beställt en box till. Såg att apotekrgruppen hade en Baby To Be Box. Men tyvärr finss de inte i ljungby så min kära syster hämtar ut den i getinge! Sen ska det hämtas ut en på Babyproffsen. Men är samma innehåll som sist tror jag. Libero får jag från BVC när de kommer efter bebis kommit. Sen finns det säkert fler men de orkar jag inte ordna. På de flesta ställen måste man ju bli medlem och massa annat. Dattas ju bara att man glömmer säga upp medlemsskapet och får en räkning sen:/

Strax så ska jag till läkaren så får vi hoppas det ser lika bra ut som sist och att Knodden stannar iaf 5 veckor till. Men tror inte det ska vara några problem. Men de ville kolla iom magsjukan. Efter det så blir det lite lunch i ensamhet. Kanske Ceasar Milan gör mig sällskap på Tv hehe.

Rubrik?

Kommer inte på nån bra rubrik. Har hämtat lill killen på dagis och hunnit med en del innan dess. Kollagen till Johns album på dagis är klara. Eller iaf de flesta! Så får se om Micke lyckas skriva ut dem idag;) Hann även tvätta en maskin, plocka disk och dammsuga hela huset. Eller inte Johns rum och toan. Men hann en del iaf. Kände mig pigg så tyckte jag kunde göra det. Men aldrig lär man sig vad kroppen klarar av. Nu sitter jag här och känner att det blir en jobbig kväll och natt. Typiskt!
Tur att Emilia sköter Tähti i dag och i morgon. Så slipper jag det. Blir ju även en tur till läkaren i morgon. Så då får Micke äta på jobbet;) Och John på dagis som vanligt. Han kommer gå samma tider som vanligt fram till 1 månad efter bebis kommit. Sedan blir det 15/h i veckan. Ja så kommer han ju vara hemma med mig och Micke i början, han ska ju också få lära känna bebisen!! Så det blir nog bara bra! Nu ska jag lägga mig i soffan och se om man får vila lite med terroristen John hemma;) Han har så mycket bus och lek i kroppen!

Ingen design idag

I stället så bråkar jag med Photo Scape och försöker få in mått i MM eller CM. Just nu går det bara i Pixlar. Mycket irriterande! Och när jag väl kan skriva in Cm mått i Print. Ja då blir det ju inte rätt strl på en av sidorna... Hmmm Har suttit halva förmiddagen med det nu och inte kommit någon vart alls!

Bättre än på länge

Har fått en riktig god natts sömn! Helt förvånad när jag vaknade först runt 3 och då av John!!! Upp och kissa, bäddade ner John (täcket hade trillat ner). Och i sängen igen. Sov sedan till 06.30 då en John och Micke steg upp. Hade planerat att ligag kvar lääänge i sängen men det gick inte somna om. Så låg och mös tills familjen åkt iväg sedan "hoppade" jag upp. Pigg och hyfsat ok i kroppen!

Så idag blir det att jobba med ny design till bloggen. Behöver en lite ljusare nu när det är vår hehe. Och så kanske man kan ha ork att städa lite. Solen skiner ju så då får man extra energi!

Melodifestivalen

Är jag den enda som INTE såg den? Har iaf fått veta att det var Eric Saade med Popular som vann. Hörde låten för första gången idag. Så jag ska inte uttala mig om rätt låt vann eller inte;) Men låten är helt ok. Får se om det räcker ända fram bara! På lördag börjar körslaget! Äntligen något vettigt på lördagarna!

Strax så ska jag börja röra på mig igen, måste in och handla smör och mjölk. Konstigt att det alltid är slut! Sen inom jobbet och visa intyg på havandeskapspenningen.

Drömmer mig bort

Tills Knodden finns här! Lindex har fått in så mysiga mjuka färger!

BM

Gick bra idag hos BM. Hb:t ligger på 110 så det sjunker, men än så länge så klarar jag mig från extra tillskott! SF-kurvan har avstannat från förra gången men vi får hoppas den höjer sig till nästa gång (om 3 veckor). Blodtryck, vikt och blodsocker är bara bra! Ska till läkaren på Ons då BM inte ville störa bebis för mycket. Så får de kolla så att allt är ok genom VUL. Bebisen ligger neråt med sitt huvud. Men det har den gjort ett bra tag! Så hoppas den stannar så och inte vänder på sig.

Natten har varit ok. Fick sova mellan 22-02 som vanligt sedan var det bara att kliva upp. Somnade 05.00 igen men givetvis så skulle John upp vid 6:/ Trött blir man! tänkte jag skulle vila lite nu på FM. Men jag fick ta fram damsugaren! Tror ni inte hund f*n har kraschat en fönsterruta?????!!!!!! Nu är han billig för den som vill ha honom. Ibland blir man bara så irriterad! Dock är det bara den ena av två rutor, så än så länge är det varmt här inne. Blir till att sticka öve rtill grannen och köpa ny ruta. Inte roligt! Men nu blir det vila iaf! Micke får äta på jobbet för jag orkar bara inte laga någon mat:(

Konstigt

Dagen har varit ok. Men 2 timmars vila i em. Annars har jag ändå kunnat umgås med familjen. Men på bara nån timme vänder det tvärt. Ryggen värker som aldrig förr och magen ömmar och illamåendet finns där. Jag har ätit nästan som vanligt och får behålla allt! Och sammandragningarna har blivit jobbiga igen:/ Tur man ska till BM i morgon så kan hon kolla så bebis inte håller på att bryta sig ut! ;) Nu blir det nog sängen för mig resten av kvällen. John somnade tidigt och Micke bubblar.

Bilder från idag.

Blev ju en kort tur ute. Men John hann med både det ena och det andra!Ont

Ja jag har då fortfarande ont och Citodonen hjälper inte alls:( Så de kommer jag sluta ta. sKa se om man kan få något annat. Iof har smärtan blivit värre nu i helgen med alla påfrestningar. Borde ligga ner och vila men det gör så fruktansvärt ont i höfter och bäcken. Och sitte jag upp så gör ryggen ont. Blä för detta! Längtar tills det är över! Jag har fått behålla all mat sedan igår och ätit en hel macka till frukost. Så på den punkten känner jag mig kry. Men kroppen är som en 90-årings. Var ute med John i förmiddags. Satt på en stol och tittade när han busade och bara det var jobbigt. Puh säger jag bara! Inte blev det bättre av att Micke blev sjuk i natt heller. Iof så är han bra nu igen och äter mat som vanligt nästan. Sköt att det går över så fort! Behöver all hjälp jag kan få med John och allt annat!

I morgon blir det vanligt besök hos BM och prata lite. Hade väldigt mycket sammandragningar igår med 3-5 min elemman, ibland oftare. Men idag är de mer sälla, men ändå några i timmen. Är kroppen ok så blir det vattengympa på tisdag. Sen har jag inte planerat in något mer. Förutom att fira Elias på fredag och Micke på lördag!

Bilder från idag kommer i morgon eller senare i veckan! Bjuder på en bild på charmtrollet!Snö oväder?

Ja jag har ju inte mått så bra så bilderna kommer in lite sent. Men i fredags var mamma och pappa här på middag. Gott och trevligt som vanligt! Och mitt i allt så öppnade sig himmlen och det föll snö! Snabbt fram med kameran, och jag fick några bilder. Mycket snö kom det! Men den försvann lika fort igen, som tur är!

Bättre

Det bästa med magsjuka är att det oftast går över lika fort som det kommer! Men tyvärr så har jag betydligt mer sammandragningar:/ Men hoppas de avtar under kvällen och natten. Om inte sås ka jag ändå till BM på månd. Har fått i mig lite mat och värktabletter. För foglossningen är inte rolig! Dessutom hemsk mag och ryggvärk. Och ont på framsidan av bäckenet. Får hoppas ävend et blir bätre, trodde inte jag kunde ha mer ont men det kunde jag tydligen! 

Vi hörs i morgon!

Magsjuka

Jag slapp inte denna gången. Bloggar när jag mår bättre!

Fredag igen...

På något sätt så går veckorna och det är en underbar fredag igen! Solen är tillbaka och ovädret verkar ha dragit förbi. Hela familjen har varit ute i förmiddags och det blev lite bilder. Men först lite bilder från i onsdags och torsdags.
Stjärnryttaren!
Sjuk kille som vill gå ut.Och underbara bilder från en lervälling till trädgård:(

Pappa....Amore


Om jag hade pengar...

Och tänk om gården legat närmre Ljungby;) Men drömma kan man!

http://beskrivningar.capitex.se/objdesc.aspx?GUID=39J2KUGP7DOL0BRA&TYP=CMLantbruk&Skin=SmalandsFastighetsbyra&From=Hemnet#interest_closeBtn

Väder

Ja det är hemskt väder! Snö och regn, jag som trodde våren hade kommit. Men de säger att det ska bli fint till helgen så då håller vi tummarna!

Magsjuk igen??

Jag förstår inte det här. Igår vid 19 började John spy. Och kräkte tills 4 i natt:( Sen när han vaknade vid 9 så var han som vanligt! Ingen feber och pigg och glad. Eller lite trött var han ju men han har ätit som vanligt, badat och varit ute och lekt. Blir fundersam på vad det är. Ingen anna på dagis är sjuk! Förstår intde det här! Får se om jag och Micke klarar oss denna gången eller inte, jag slipper det ju gärna! Nu sover han i vår säng. Lille gossen! Min dag fylls av att tvätta alla kräk lakan, täcken, kuddar, filtar och kläder! Kan tala om att det blev en hel del...

Kommer ni ihåg?

När Diezel var sjuk?? Dvs när jag precis hade hämtat honom och vi kom underfund med foderallergin? På den första bilden är han bara 9 veckor gammal!Och nu, 3 år senare:Jag är glad att min lille kille vuxit ifrån det mesta av allt det han inte tålde som liten!

Knäppa hundar!

Den ena gömmer sina tassar den andra fläker ut dem....

V 32


Barnet: Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 centimeter långt. Nu har barnet något bättre kontroll över sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.Så är det här...

Snön och regnet ahr kommit till Ljungby. Verkligen inte det man ville, men förhoppninsgvis så kommer det sol till helgen. Är inte avundsjuk på EMilia som ska rida Tähti idag!

Just nu har jag precis duschat och slängt in ett av Tähtis täcken i maskinen. Ett innetäcke. Det var riktigt äckligt kan jag tala om! Får se om det blir lite renare nu. Ute täckerna tänkte jag lämna in så fort vädret blivit lite bättre. Ett tips för er som ska tvätta täcken och är rädda om maskinen. Sätt en tjock strumpa på täckesgjordarna. Och dra en hårsnodd några varv runt om! Om det är T-spännen alltså. Jag knäppte även ihop mitt i bogen. Vill verkligen inte riskera att det fastnar! annars vet ajg att endel lägger dem i påslakan. Men undra om de verkligen blir rena då?? Ja jag tänker ändå bara hålla mig till att tvätta innetäcken här hehe. Kanske ska låta mamma tvätta utetäckerna men sätta strumpor på gjornarna innan;) Tänkte inte på det sist och tyvärr fastnade T-spännet i maskinen:/ Men det gick som tur var bra den gången!

Idag har dagen gått lite fortare än igår! Kan bero på att jag slappade i sängen till 10 hehe;) I morgon får jag nog aktivera mig lite. Blir en snabb tur till stallet bla.

Se upp

För snart kommer det komma snö och slask igen:( Hoppas verkligen det går förbi lilla Ljungby. Vill inte ha snö nu när man äntligen kan "röra" sig ute! Har ju varit så fint väder hela helgen och början på veckan.


Var inne på apoteket igår och passade på att köpa hem en ny rengöringslotion och ansiktskräm! Är riktigt nöjd. Även om krämen ska vara extra fet så känns inte huden sliskig. Utan den drars in i huden snabbt och lämnar en fin yta. Riktigt nöjd! Känns som jag äntligen hittat en kräm som inte kostar multum:/ Blev ACO FACE Rengöringslotion, förr torr hy och ACO FACE Ansiktscreme 3+3, för torr hy.Kan verkligen rekomendera denna nya serie! Dessutom 20% rabatt just nu.

Trodde jag!

Att jag skulle få sova i natt. Nej du inte fick jag det. Eller fick sova mellan 22.00-02.00 eller något sådant. Dvs de timmar jag brukar få sova när jag har en bra natt. Men inte blev jag av med smärtan:( Tror inte ens den minskade något. Tråkigt! Men ska bita ihop och se om kroppen vänjer sig efter några dagar. Och funkar det inte så blir det nytt besök och se om de ev kan höja dosen. Har inte testat dem på dagen ännu, och då kanske de hjälper mer. Men som sagt i natt hade jag lika ont som en bra natt. Så kanske de hjälper ändå. Ja inte vet jag. Blir bara så trött på allt!

Tråkigt

Så här svårt att få timmarna att gå har jag inte haft på evigheter. Klockan går oändligt sakta! Men snart ska jag minsann åka och hämta mitt lilla troll! Skönt att han är på dagis så att jag kan vila, men samtidigt så blir livet här hemma så tråkigt! Får hoppas dagen går lite fortare i morgon!

Är bra sugen på att ta ut vagnen och hämta John. Men vet att jag kommer få vända efter 100 m. Det är ju så härligt väder! Unnar honom verkligen att vara på dagis där de är ute flera timmar varje dag. Gossen min! Kanske ska jag köra förbi mcd och dränka min sorg i en mjukglass?? Förresten, finns det någon annan stans i ljungby man kan köpa mjukglass? Eller är det bara McD och sen Glasstorget på sommaren??? Ja vi får se vad som händer. I morgon en ny dag med nya utmaningar! Så långt jag vet idag så ska det inte inträffa något speciellt. Jag är häst och barn ledig.

Operation

Så har vi fått datum till Johns Operation. Det blir den 28 Mars. Skönt att vi fick tid så fort! Verkar som det mesta löser sig ganska bra ändå i vår.

Det gick bra!

Hos läkaren. Träffade en jätte trevlig som verkligen lyssnar. Fick gå hem med Citodon. Så nu ska jag förhoppningsvis få sova! Och så ska jag träffa henne i v 37 igen. Något mer går inte göra innan dess. Så nu blir det vila men jag ska ändå röra på mig så mycket det går! Har inflammation i ischias och allt annat skit ju:(

Idag

Ska jag till läkaren. Hua! Kommer göra ont, ont! Men förhoppningsvis så får jag lite starkare tabletter så man kan leva lite mer normalt nu sista tiden! Får se vad hon säger! Efter det blir det slapp dag. Ev ut en runda till min Bebis (ponnyn). Får se vad som orkas!

Städat!

Nu är Johns rum städat, är bara lite disk i köket och kläder kvar. Och allt annat:/ Jätteskönt med vår men tyvärr betyder det tö och smält snö blir vatten. Och vatten+jord blir smutsiga hundar. Dammsuger varje dag och ändå är det smutsigt! Kanske skulle köpa skor till kräken?? Jaja de är ju söta iaf;)

Nickies mentalbeskrivning

Här kommer den! Är 20 min lång med det är det värt!Vilomorgon

Kan helt enkelt inte skriva sovmorgon då jag ändå inte får ro i kroppen att sova:( Men jag låg iaf kvar och vände och vred på mig till strax innan 10. Och det var härligt det med! Och lille John han sov heeeeela natten! Vaknade inte fören 7 i morse. Gull unge. Snart ska vi börja dra ner på hans middagslur men får se när det blir. Denna eller nästa vecka. Han sover bara 1½ timme när han är hemma och 2½ timme på dagis. Men så är han betydligt mer aktiv där! Så han verkar behöva det. Får se hur han somnar på kvällarna denna veckan.

Hittade en rolig "Namngenerator" på nätet;) Tänk vad man hittar när man har tid över hehe. Och tydligen så ska vårt kommande barn heta Jill eller Karl. Roligt är ju att John heter just Carl i andranamn! Så en Carl lär det ju inte bli iaf hehe. Men Jill är fint!

Nej nu ska jag inte leka mer. Eller jo det ska jag. Men blir att städa Johns rum också. Drog fram 2 små tornadosar där igår så det är kläder, leksaker, böcker. Ja allt ligger huller om buller hehe. Ska även se om jag inte kan hinna vika lite tvätt. För den tar ju aldrig slut:/

Underbart väder

Och äntligen verkar det som om våren kommer! Körde Emilia till stallet i morse och hade med mig John. Där fick han busa och mocka, borsta häst, borsta hund, sopa, räfsa och leka i 2 timmar! Lyckan är så stor när han får följa med! Sen bar det hemåt för lunch och nu sover han. Somnade på under minuten. Trött liten kille hehe. I eftermiddag laddar vi för besök. Kanske man skulle unna sig ett bad?? Vill så gärna men är osäker på om jag kommer upp ur baljan. Vi får se!

Micke han har spenderat större delen av gårdagen och dagen med att korta ner och redigera Nickies MH;) Så snart så kommer det ligga ute på nätet! Vet att han vill visa det på FB. Så får se om jag ev laddar upp det på Youtube. Det är ju bara Mickes vänner på FB som kan de MH:t annars. Och nej det är inte nytt utan det är från 2008 så Nick var 2 år gammal! Tiden går fort och hon har redan hunnit bli hela 6 år!!

Torpa

Igår blev det en lång dag! först lite sovmorgon, och sedan kom Johns kusiner! Lika trevlig som vanligt. Fick några söta bilder på Axel och John;) Efter det så begav jag mit till stallet och vad jag gjorde där får ni läsa här.
Var hemma 17.30 på kvällen hehe. Tar tid med häst! Men roligt var det att få träffa Jessi igen! Händer allt för sällan tyvärr. John var hemma med Micke och hade både farfar och farbror Krille på besök under efetrmiddagen!

Idag blir det tårta här kl 15. Fick massa tårta över som jag bjöd på i fredags, på jobbet! Och all den tårta orkar vi inte äta upp själva hehe. gick förresten bra på jobbet. Men tråkigt att säga "hej då" för denna gången. Men jag är tillbaka 2012!Kram!

Mamma.....

Kom det lite försynt från en liten kille.


Jag- Vad vill du?
John- Kom...
Jag- Ska du visa?
John-Ja...


Följer efter honom till kylskåpet...


John- Mamma...
Jag- Vill du ha macka?
John- Ja...
Jag- Då sitter du stilla i soffan och äter!


Jag ger mackan till John och han springer iväg och sätter sig i soffan. Där sitter han nu med sin j*kla macka;) Men snart är den slut! Duktiga pojken! Och nej han har inte för vana att äta i soffan. Men jag känner verkligen inte för att sitta och titta på när han äter i köket.Sur unge

Å nu blir det en sur mamma. Vet att man ska hålla modet uppe. Men när en viss unge ber om något. tex gröt eller macka. Man brer, gör gröt och gullar. Inte f*n tänker han äta! Nej han sätter ner det på golvet och säger vov vov. Grymt irriterande! Frågar om han ska ha mat? Nej säger han då. Sen blir han sur när man tar undan. Nej nu får han vänta till middag! Man kan inte äta yoggi varje dag! Unge!!!! Nu leker han som vanligt. Efter skrik och gråt. Så irriterande ibland!

Underbar morgon, eller inte! Laddar inför fika på jobbet i em och efter det stallet! Emilia och Anne ska ut på en tur tillsammans!

John

Pratade med läkaren i Ljungby ang Johns framstående operation. Och den kommer ske i Ljungby och till 99% i Mars! Så det blir underbart att slippa behöva åka ända ner till lund. Som sagt läkaren fattade verkligen inte vad vi gjorde där nere! Jaja komunikationen e ju bra:/ 2 månaders väntan på ingeting! Riktigt trist!

Men just nu är John ovetandes om vad som kommer ske och det är nog ändå skönt för honom! Han började dagen med att sitta på sin häst och titta på Djungelhjul!

Ny Design - Hästbloggen!

Kika in i min hästblogg för att se min senaste design. All ära tar jag åt mig själv. Den är inte klar men håll till godo!

suomenhevonen.blogg.se

Uppdatera sidan om du ser den gamla!

Micke 35 år!

Måndagen den 21 Mars fyller Micke 35 år! Det firar vi 2 dagar innan. Dvs lördagen den 19 Mars. Tider kommer sen när vi pratat ihop oss. Men det blir på eftermiddagen. För er som vill så kan ni ju ta med Micke ut en sväng på kvällen! Han kommer inte ut så ofta nu när jag inte mår bra! Poolen är varm så badkläder får ni gärna ta med! Alla vuxna och barn är välkommna! Tänk på att det blir trång med för många hundar så kan ni så lämna gärna de 4-benta hemma! Tala om hur många ni kommer!

Ner på stan

Efter vila och alvedon känns det lite bättre. Så nu ska jag passa på att köra ner till stan för att beställa tårta, lämna in lite papper till länsförsäkringar och ja kanske något mer? Tror det var allt och det räcker! I em kommer mamma och pappa, som sagt alltid lika trevligt med besök! Men ska vänta lite till med att åka så att jag kan ta John i samma veva!

V 31


Barnet: Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan åtta centimeter i diameter och fötterna knappt sex centimeter. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.Ont som vanligt!

Natten har varit hemsk som vanlig och jag har nu gett upp att få sova gott. Känner mig som ett lik redan vid 12 på dagen. Ska till läkaren om 1 vecka igen. För att kolla om de ev kan skriva ut starkare smärtlindring eller göra något för att underlätta. Tyvärr så är det ju värst på kvällar och nätter. Och det är då man behöver vila:( Ryggen börjar krångla mer och mer och högre upp. Så nu kan jag verkligen säga att det är jobbigt! Vissa dagar är jag nästan smärtfri på dagen. Men sen kommer det på kväll/natt. Vaknar minst 1 gång i timmen av att det känns som jag fått en spark i ryggen. Gör bara så ont! Ischias har jag i princip lärt mig leva med men nu kommer det mer smärta på nya ställen. Blä! Och inte är sammandragningarna mindre heller. Nu har de kommit tillbaka och kan vara riktigt jobbiga:/ Så får hoppas det inte är något på g! Knodden har även bökat runt extremt långt ner och det har stundtals känts som den är på väg ut! Troligtvis så har den lagt sig i säte. Men nu verkar den ha ändrat tillbaka sig. Knas unge! Ett gnälligt inlägg, men så ser min vardag tyvärr ut. Alvedon, vila, alvedon, vila!

Lund

Varför skulle vi köra ända ner till Lund med John? 2 timmar dit, 5 min hos läkaren, 2 timmar hem. Inte ens läkaren fattade varför vi fick remiss dit. J*vligt irriterande! Jaja men det var inga konstigheter. Utan som vi redan visste ligger ena testikeln högre upp, och ska opereras ner. Detta sker i vår. Läkaren skrev upp honom på väntelistan (max 3 mån). Men han tyckte att han lika gärna kan opereras i Ljungby eller Växjö. Så nu blir det att ringa dit och kolla om de har tid och vill göra OP. Vill ju får det klart innnan Knodden kommer. Vill och kommer inte åka ner dit med nyfödd! Och inte roligt att sitta i bilen 2 timmar för John. Iof kommer han vara sömnig efter op. Men med tanke på att han kräks ibland så känns det onödigt om op kan göras nästgårds! Det var vår resa det! En dag för ingenting!

RSS 2.0