Bebis

Fick bli en liten skrittur på henne idag. Lilla pluttan:) Men hon skötte sig jättebra! Pigg förstås. Jennie skulle fråga Elin om hon kunde rida henne på fredag. Jag är ju för tung för några längre krävande turer. Men 15 minuter fick hon stå ut med mig. Hittade ett träns och bett hos mamma och pappa och så fick jag låna ett par tyglar från Dahl. Men sadel är det värre med. Eller sadel har jag ordnat provisoriskt. Men måste få ihop pengar att köpa en annan. Och sadelgjord måste fixas! Ja vi får se vad som händer här i framtiden!

Nu laddar jag för en blöt promenad med Diezel. Förstår inte varför det skulle börja regna nu:/



Tack mormor

För den fina tröjan!!



Och tack Mamma för de fina mössorna och vantarna. Lite stora vantar. Men blir perfekt till hösten:)




Kewin får likadana;)

OATLY

Jag bara älskar Oatlys Havredryck med Choklad! Och det bästa är att den är så mycket krämigare än Oboy och nyttigare. Ni som inte har testat den måste göra det!!





Lite bättre idag

Så i natt har vi i alla fall fått sova lite mer än de senaste dagarna. Känner mig härligt pigg!! Nu ligger han och vilar lite. Idag får han vara hemma med pappa när jag ska ut på DogWalk. Så blir jag och Mr D idag. Ska försöka hinna jobba lite med Bebis i kväll också. Och så får ni läsa något spännande i min andra blogg;)


http://suomenhevonen.blogg.se/2010/march/draktig.html

Annars är det bara lugnt idag. Ska posta lite brev och handla lite.



John har...

-Öroninflammation
-Feber
-Slemhosta/Krupp
-Trånga luftrör/Svullen hals
-Rinnande näsa
-Rinnande ögon

Så det blev att andas adrenalin igen, få mega dos antibiotika och hem och vila. Nästan 2 timmar blev vi kvar på sjukhuset. Inte konstigt att ungen mått dåligt:/ Så blir massa mediciner i en veckas tid så får vi hoppas han blir bättre snart!

Fortfarande sjuk

Lilleman e fortfarande dålig:( SÅ ett nytt samtal till vårdcentralen och hoppas på en tid. Jäkla vårdsystem. "Ring inte oss vi ringer er" Jättebra! Eller inte. Grrrrr. Snart blir det iaf stallet. Lite frisk luft gör bara gott!

...

Har pratat med vårdcentralen. Och skulle ringa dem i morgon igen om han inte är bättre. Stackars liten:(

Vårdcentralen

Blir nog en tur dit med John-John. Nu hostar han så att han kräktes i morse. Ingen feber men jätte dålig ändå. Och trött. Stackars liten:(

Blir bara att vila idag. Ska en tur till stallet igen i eftermiddag och så ska vi på husvisning. Eller vi får se hur John mår i eftermiddag! Fick mitt skattebesked idag! Får tillbaka nästan 8500kr! Kan tala om att de pengarna verkligen behövs just nu!

Sjukling

Han var bättre men blev sämre igen:(

Söndag

Nu har alla gästerna åkt. Var inte så många men ändå. John-John har varit riktigt dålig i natt och inte sovit något alls:/ Så vid 02.00 bytte Micke av mig. Och vid 06.00 bytte jag av Micke igen. Alltså har familjen Römer-Rönn sovit minimalt denna helgen. Och först nu i eftermiddag fick vi John att somna. Feber, ögon och näsa som rinner. Och hosta. Som tur är verkar kruppen ha gett med sig. Får hoppas att han vaknar upp lite piggare och att han blir bättre i morgon!

I morse var jag i stallet och fixade lite. Underbara tjejer! I morgon är inget planerat utan jag tar dagen som den kommer!

Mat

Micke var så snäll och åkte och handlade massa god mat. Sen när han kom hem så lagade han lite god mat till hungriga mig. Och så ska vi äta gott i kväll som han har lovat laga. Med efterrätt och allt. Älskade Micke! Behövde verkligen det. John är fortfarande dålig med feber, snuva och hosta. Men verkar som om kruppen har lagt sig lite. Får hoppas att det blir en lugn natt!
I morgon ska vi ut till Dahl och sätta upp lite staket. Efter det ska vi fira Micke och sedan vidare till Ryssby för visning av barnkläder. Full dag helt enkelt.

Bebis busar

Mycket spring i benen hade lilla prinsessan idag:)
Vill ni se film och bilder på Thäti får ni besöka min andra blogg!

Låååång dag och natt

Och än är det inte över. Tror inte jag kan andas ut fören jag listat ut allt ekonomiskt. Är så tacksam för all hjälp jag fått under denna veckan. Och all hjälp ni fortfarande erbjuder! Utan er vet jag inte om jag hade orkat med allt som varit. Hade nog grävt ett hål i sanden och gjort som strutsarna! Men nu är det över. Kontrakt är brutna och mina tjejer står i stallet och väntar på mig!

Blev inte mycket sömn alls i natt. Landade i Ljungby vid 02.00 i natt. Skulle ju lämna av 2 hästar, trailer och hämta vår underbara son. Som passar på att bli sjuk när mamma och pappa är borta. Krupp och feber hade han igår när vi kom. Så bara i med mediciner i honom. Och när vi kom hem vid 02.00 sov han gott. Men natten har varit orolig och klockan 06.00 var vi uppe igen. Jag är trött, så trött. Men idag blir det bara mys och ordning av lite praktiska saker.


- Bebis & Thäti-


http://suomenhevonen.blogg.se/2010/march/sista-inlagget-1.html

Min vackra pojke












Framtida lokalvårdare??

Ja se så smart vår son är när mamma tittar bort i 5 sekunder.

Upp med toasitsen, ner med papper och i med borsten;) Jag glömde tydligen stänga in till toan.

Mamma är med i tidningen;)

Lokaltidningen närmare bestämt:)



Skro, skor, skor

Hittade denna sida med riktigt bra sko priser! Synd bara att det knappt fanns ett enda par jag kan tänka mig gå i;)

http://www.conifer.nu/products.asp?m=&list=txt&id=6

Sol är underbart

Det är bara så. Är nyss hemkommen från en promenad på lite mer än 1 timme. Underbart väder. Inte för varmt, inte för kallt. Hundarna fick följa med och Mr D skötte sig exemplariskt idag också! Är riktigt stolt över honom. Han har verkligen "vuxit". Får hoppas att det fortsätter i denna takten! Nick hänger på som vanligt. Alltid glad och arbetsvillig. Den trygga klippan att luta sig mot.

Nu ska vi se om jag kan hitta nått till middag. Tror inte det men man kan ju göra ett försök;) Micke är lite trött på kassler hehe.

Körslaget

Börjar på lördag. Och tro det eller ej men David Johansson ska vara med i Team Strömstedt! Jag kommer titta. Men inte just därför. Utan för att det är så roligt! Om jag hinner komma hem. Hmmm, om inte får jag se reprisen om det går någon sådan!

http://www.tv4play.se/noje_och_humor/korslaget?videoId=1.1562838


Tillägg:
Får tillägga att jag skrev fel i början. Det ska vara började i lördags. Och jag vet detta då jag var i Finland. Min syster och Tina var mycket snabba med att påpeka detta;)

Se det positiva!

Jag har gått ner nästan 2 kg denna veckan;)

DoggaWalken gick verkligen super! Diezel skötte sig perfekt och jag börjar tro att det finns hopp för vår knasiga hund! Om några helger så ska vi testa sök. Tror att han kommer tycka det är jätteroligt! Och så har jag anmält mig till Rally lydnad med Nick. Hehe fullt upp med andra ord. Hade ju inte planerat att jag skulle få hem häst fören i Maj/Juni. Men jag ska nog få ihop tiden!

Idag blir det tvätt, städa, ner på stan och i kväll våfflor hos Dahl. Mums! Har fixat med 2 boxplatser om jag får med mig båda tjejerna hem??!!  

John-John vaknade 06.00 som vanligt. Att han inte kan sova liiite längre. Är ju helt slut vid 21.00 på kvällen. Och speciellt som han inte sover på natten utan vrider och vänder på sig. Längtar så tills han får eget rum! Och dessutom så har han en konstig hosta. Rejäl Krupp varning på den! Och hes-heten finns där. hoppas vi slipper någon tur till akuten!

Bajs

Jag har mockat Bajs. Och inte vilket bajs som helst. Utan hundbajs. Vi får nog sluta mata våra två 4-benta, för de bajsar ju nästan mer än en häst! Nu är det gjort. Det som göms i snö kommer upp i tö...

I eftermiddag blir det en tur till stallet för att spåna upp boxen! Ska bli roligt att få hem en häst oavsett vilken det blir! Och även om allt har gått helt fel så ska inte hästarna bli lidande i alla fall. De ska få en fin box all sova i , mat och stor hage. Och motion;)

DogWalk i kväll!!

Ledsen

Blir så ledsen när man inte blir trodd. Det är ingens fel men ändå allas. Språk barriärer som gjorde att det blev så fel, så fel. Önskar att man kunde spola tillbaka tiden. Förhoppningsvis kommer vi till en lösning under dagen. Tråkigt att oskyldiga ska bli drabbade.

Min stora pojke


Bada

Nu tar vi tag i livet igen. Så fort John-John har vaknat ska han få bada lite. Efter det blir det att städa. För sen kommer mamma och pappa. Skönt med något annat att tänka på!

Älskar min familj över allt annat här på jorden!

När drömmar går i kras:(

http://suomenhevonen.blogg.se/2010/march/nar-drommen-gar-i-kras.html

Finlands resan!

Nu äntligen sover John och jag ska försöka sammanfatta allt. Skippar tåg och bil resorna;)
Båten dit hette Galaxy. Och Johanna hade givetvis lyckats boka in oss på en senior kryssning. Så där kul. Men roligt att se alla äldre människor roa sig och svänga på höfterna! Vi käkade på Happy Lobster. Blev räkor, kräftor, musslor och lax. Jättegott! Efter det tog vi en drink i baren och satt mest still och njöt av att vara på väg. Så mycket festande kan jag inte säga att det blev. Men på något sett lyckades vi ändå bara få 3 timmars sömn:/ Trötta var vi i alla fall. Här kommer lite bilder på vår hytt och på lite annat!








Och väl i hamn så var vi trötta!



Och resan hem blev spännande:) Vi började med att boka om helt och åkte från Helsingfors-Stockholm. Vi kom ganska sent till hamn och hade då bara 20 min på oss att checka in och gå om bord. Frågade då om vi kunde uppgradera oss från C-hytt till B. Japp sa hon i kassan. Och vi frågade om vi hann. Inga problem fick vi som svar. Med 1 minut till avgång och sist i terminalen kom hon springande. Blev uppgraderade till A-hytt pga att hon gjort fel. Hann precis med båten hem. PHU! Väl ombord där. Gick vi och bytte om, käkade och gick och badade. Underbart! Gick ut en liten sväng till baren och dansade lite sen stöp vi i säng! Utsikten på bilderna är från vår hytt;)



















Hade vi kul? Ja klart vi hade. Men jag är så trött, så trött. Blev mycket bilåkande, tåg åkande och båt åkande. Ingen resa jag vill göra om inom en snar framtid;)

Tellum Täthi

Här kan ni läsa om nya stjärnan!


http://suomenhevonen.blogg.se/2010/march/hemma-fran-finland.html

Oj oj oj

Idag måste det bloggas. Många bilder blir det men mindre text. Om hästen skriver jag i min hästblogg.

Lunarstorm

Kommer ni ihåg?? När jag gick på gymnasiet skulle alla ha Lunarstorm. Och idag? Ja nu har alla FaceBook. Nya trender och nya idéer. Loggade in på Lunar, och döm min förvåning när jag kom in! Har inte varit där på säkert 3-5 år!!!

Nu vaknade älsklingen!

Trött bebis

Lille John sover fortfarande. Snart har han sovit i 1½ timme. Inte lätt att vara liten busig bebis;)

så fort han har vaknat ska vi bege oss till affären. Sen blir det ut till Boda för att hämta mamma och kolla på benlindor!

Så söta

Skulle vilja köpa dessa till John. Men finna bara till storlek 86. Och det har han ju nästan nu.







I morgon åker vi!

http://suomenhevonen.blogg.se/2010/march/sista-inlagget.html

Grattis Elias 1 år

Får bli ett inlägg idag då jag inte sitter vid dator i morgon!


Så Grattis kusse önskar John-John med familj!



Lång natt

Blev det för Micke. Han satt och jobbade till 03.00 i natt. Sen fick han komma i säng. Skönt att han kunde ordna det mesta hemifrån. Behövde bara åka till Strålis en gång. Jag gick och lade mig vid 22.30. Då orkade inte mina ögon vara med mera. John-John börjar bli bättre och hela familjen får sova mycket bättre på natten nu!

Idag ska mycket fixas inför resan!

*Present ska handlas
*Mamma ska hämtas
*Det ska packas
*Leta upp reseväska
*Pussa ihjäl barnet
*Handla
*Tvätta
* Och det vanliga.


Tur att man har en son som väcker en 06.30 på morgonen;) Annars skulle jag aldrig hinna med allt! I kväll blir det mys med familjen!

Jag hittade dem!!!

Mina älskade skor!! Smutsiga och dammiga. Och inte låg de i kartongen heller:/ Och så måste de klackas om. Hmm eller vågar man ha dem en kväll utan att göra det? Ska ju bara vara inomhus på båten. Får sticka ner på stan i morgon och se om skomakaren hinner göra  det!

Älskade skor!



Strumpor

Jag tror inte att jag är ensam om detta problem. Men vart tar alla strumpor vägen?? Äter tvättmaskinen upp dem? Torktumlaren? Jag blir inte klok på detta!!

Och varför envisas ungen med att terra Palme??? Tror jag hittat honom vid honom över 30 gånger idag. Tycker synd om min Palme!! Kan ju inte gärna stänga in honom hela dagen ju;) Palme alltså!

Nu ska jag leta efter mina fina skor!! Hoppas jag hittar dem!

Oj

Det blev visst en lång vila:/ Men huvudet känns bättre i alla fall!

Vila

Nu blir det lite vila för min del. Huvudet bultar och John diskuterar högljutt:/

Nu tittar den fram

Lilla solen. Trodde först inte att den skulle lyckas ta sig igenom det tjocka moln-täcket. Men skönt att den gjorde det.
Idag är det tvätt och små pyssel som gäller. Ska se om man kan få tag på en liten resväska också. Verkar inte helt lätt om an säger så! Mamma är snäll och passar John på torsdag, så Micke kan jobba som vanligt. De har lite mycket att göra på jobbet denna veckan. Idag har jag faktiskt redan hunnit med att sortera tvätt, lägga i maskinen, diska och städa sovrummet. Är riktigt stolt. Men mer tvätt väntar. Känns som den aldrig tar slut:/

Måste leta fram mina fina skor som Micke köpt till mig. Frågan är bara var är de?? Han var osäker på om han lyckats slänga dem!!?? får ont i magen bara jag tänker på det. Hoppas jag hittar dem!! Hade lagt tillbaka dem i kartongen för att de inte skulle bli smutsiga. Och nu får man sota för att man är duktig:/ Hoppas jag hittar dem! Kanske hämta lite sprit hos Susanne och Fredrik också hehe;)

Leggings

Blir att jag behåller de med mässing knapparna;) Som Jessi skrev, de andra skriker lite väl mycket party;)

One Three Hill åkpåse

Nu är den här. Och John tycker att den är jättefin!












Har man inte problem...

Så skaffar man sig det;) John tyckte han var smart när han krånglade in sig "i" stolen. Hmmm, mamma delar inte samma tankar.









Och när det inte går som man vill blir man så här arg:





Så kan det gå när man är liten och busig;)

Jag har problem

Hittade 2 ursnygga leggings. Men kan inte bestämma mig för vilka som ska få flytta in i min garderob:/
Hittade ett par som ser ut som skinn. Lite plastigare bara. Och så hittade jag ett par glansiga svarta med Mässing knappar vid anklarna. Och jag kan inte för mitt liv bestämma mig för vilka som är snyggast! Jag vet att det är svårt att se på bild. Men kanske ni kära läsare kan hjälpa mig?? Blev givetvis det snygga grön-turkosa linnet och härliga benvärmare. Vad säger ni??


Leggings i "skinn":












Leggings i glansigt material:







Den har kommit

Åkpåsen alltså. Så i eftermiddag ska jag hämta ut den. Eller i morgon. Står att jag inte kan hämta den innan 18 nämligen. Jippi!

Dammsuga

Måste vara djävulens påfund. Så otroligt tradigt! Men rent blev det efter ett tag;) Lille John-John envisas med att dra damsugaren mot sig och jag drar den åt andra hållet. Tar alltså lite tid att städa här hemma. Men han verkar i alla fall piggare nu. Så ska bege mig ner på stan så fort jag har lagt tvätten i torktumlaren och duschat!

Nu sover han

Efter 40 minuters skrikande, 1 flaska välling och en dos med alvedon. Stackars liten. Hoppas han är gladare och mår bättre när han vaknar!

Malin vill ha

Får hoppas att Lindex i Ljungby har lite av detta iaf. Blev helkär i Linnet och de glansiga leggingsen! Gillar, gillar gillar!!!

Vår, vår,vår

Det känns som om våren äntligen ska besegra snön. John klev upp okristligt tidigt idag också. Men det får an göra när man är sjuk. Han är bättre på dagarna då han är uppe och rör på sig. Så vi hoppas att han blir helt frisk snart! Hoppas att åkpåsen kommer idag!

Idag ska vi besöka lite kläd affärer. Ska se om jag kan hitta några snygga leggings att ha på båten. Vill ha med så lite och små kläder som möjligt. Blir ju ändå att ha med ridskor, ridhjälm, vinter jacka osv. Så får försöka ekonomi packa lite:/ Inte min bästa sida precis;) Jessi vet ju hur det brukar se ut när vi åker till Stockholm;) Men ska nog går bra.

Näsan rinner

På John-John. Och likaså tårarna. Inget kul alls. Och så lyckades han klämma tummarna:( Får hoppas de inte e brutna. Men verkar inte som det. Men nageln på den ena är lite lila:/ Stackars vännen. Kunde jag byta med honom så skulle jag gjort det! I kväll blir det att mysa med familjen!!

Dressyr Tävling i Älmhult

http://suomenhevonen.blogg.se/2010/march/dressyr-tavling-i-almhult.html

Lille vännen

Så är det dax för förkylningar igen. Nätterna är jobbiga med skrik och gråt. Stackars liten. Måste allt komma på en gång:( Både tänder och förkylning. Får hoppas det bli bättre innan jag åker. Idag blir det lugnt. En tur till Hjälmaryd och kanske en tur till Älmhult. Fick reda på att en viss Jessica Palm skulle tävla där idag. GRRRR;)

Nu ska jag väcka Micke så att han kommer upp och jobbar lite.

Vann rätt låt??

Inte enligt mig. Tror tyvärr inte att Ballader slår på Melodifestivalen. Här höll vi på Salem al Fakir.

AjAjAj

Givetvis vek sig foten när jag skulle gå ner för trappen idag. Höll John i famnen och släppte inte. Reulterade i ett sönder skrapat knä och en stukad / vrickad fot. Och envis som jag är så vägrade jag åka bil till Tina och Jocke. För det var dit vi var på väg nämligen. Tji får man nu nån timme senare när foten bultar våldsamt:/ Aj helt enkelt. Annars hade vi jätte trevligt på kalaset. Bilder kommer i morgon eller på måndag.


Nu har jag lagat Lasange på Malin vis;) Köttfärs, vit sås och Creme Frachie med örter. Och givetvis färska lasange plattor. Hoppas det blir lika gott som det låter;) Hade inga krossade tomater så får klara oss utan det. Sen blir det Melodifestivalen.

Lördag

Det blir inte så mycket bloggande på helgen. Beror på att man har fullt upp att hitta på saker med familjen. Men nu tänkte jag få till ett inlägg idag iaf.
Micke och John ligger och sussar i soffan. Trötta pojkar! Om ca 40 minuter ska vi börja röra på oss och gå till Jocke och Tina. Ska fira lille Elias som fyller 1 på torsdag. Så det blir ju lite tidigare. Men skönt det. För jag åker ju till Finland på Torsdag;) Härligt med en liten mini semester!

Idag skulle jag fått sov morgon. Men blev inte så mycket med det. En hund som spyr och en unge som skriar glatt;) Och en pappa som säger "tyst" "Tyst John, mamma sover" Eller inte kanske;) Underbara morgon. Blev riktigt glad när jag såg att solen beslutat sig för att skina över oss. Har saknat den lite i veckan!  

Förresten. Ingen som har en maxad D-ponny till salu?? Inriden och med hopp i benen.

Smart vagn!

Kolla in denna smarta vagnen! Kanske något för dig Tina??

http://jennyn.blogg.se/2010/march/nu-ar-den-var-babyjogger-city-select.html

Fredag

Blev en tur till Simhallen med familjen idag. John älskar att plaska! Ska se om vi inte kan få tag på ett Undervattens hus till Kameran. Så man kan få lite fina vattenbilder;)

Snart kommer mamma och pappa. Alltid trevligt att få besök av dem. Sen i kväll bli det ett besök i Hjälmaryd! Mor- och Farföräldrar för hela slanten idag;)

Yes!

Jag är nu ägare till en OTH Åkpåse;) Kommer bli jättefint i vagnen!

Helg

Ja för familjen Römer - Rönn börjar helgen på torsdagarna. Det blir torsdagsmys och god mat. Micks slutar om 15 minuter. Då blir det att åka och handla lite gott tills i kväll.

Träningen med hundarna idag blev kass. Djup snö på lydnadsplanen, som man tyvärr inte kunde gå på idag. Och en unge som inte ville sitta i vagnen. Så fick blir 10 minuters träning med Diezel. Nick fick titta på. Får kämpa vidare i morgon när inte John är med.

One Three Hill åkpåse

I kväll avslutas auktionen. Hoppas jag vinner den! (Tradera) Visst är den häftig??



Kommer passa jättebra i nya vagnen!

Nya vagnen!

Emmaljunga City Cross -09:a, Check Lime.









Saknade dock ett parasoll och sittdyna som det stod i annonsen:/ Säljaren är kontaktad och jag väntar på svar varför jag inte fick med det. Lite besviken på att fotsacken inte var i samma färg som vagnen också. Något säljaren inte talat om. Men inte något jag frågat heller. Tyvärr! Smart att vara efterklok!

Träna hund mamma??

John försvann ut i hallen.. Hmmm... Det blev helt tyst. Mamma smyger dit för att kolla. Där sitter han och leker med ett halsband och koppel. "Träna hund mamma??" Såg det ut som han sa;) Ja lille vän, i eftermiddag ska vi det.

Nu kommer den

Filmen på Diezel;)


Räkna med:

*Dubbelkomandon
*Belöning
*Barnskrik
*Skällande hund
*Tjock rumpa;)



Hemsk natt

Förstår inte ungen att man behöver sova för att fungera och vara en bra mamma;)? Tydligen inte för i natt skrek han 30 min i sträck. Jag blev arg. Skrev till honom och gav honom till Micke, hjälpte det? Nej givetvis inte. Men det kändes bättre. Om han får skrika får jag skrika. Barnsligt det vet jag. Men vem f*n e pigg å glad kl 2 på natten??

Sen höll vi på så resten av natten. Även fast han fick ligga mellan oss. Fick i alla fall lite sovmorgon till 07.30. Nu håller jag på att ladda upp lite filmer. Vet inte om jag vill lägga ut den med Nick. Gick verkligen kasst igår på träningen:/ Däremot all heder åt Diezel som verkligen gick kanon! Så duktig han är. Och älskar att jobba. Min lille Ci-hua-hua;) Blir lite mer träning idag. Med Pia. Vet inte om jag ska fokusera på Blondie eller Skit ungen. Hmmm.

Hundmat

Vad är det i hundmat som gör att små barn tycker det är så gott?? Bus ungen John har givetvis varit i hundarnas skålar. Var helt säker på att de va tomma men han hittade vel en och annan bit.... Hmmm

Som sagt. Varför tycker barnet om hundmat men inte spenat????

John 10 månader

Hemma från BVC nu. Lille plutten John hade inte gått upp så mycket. Precis som vi trodde;)

Ynka 35 gram hade han gått upp och 2 cm på längden.

Så nu väger han 9580gr och är 76 cm lång.

På promenad genom stan...

Helt underbart väder igår som många andra dagar de senaste veckan. Och det blev en mysig promenad i solskenet!

























Unge!

Micke har jour denna vecka och hans klocka ringer då 05.30 och vem vaknar då? Jo John. Och inte tänker han somna om. Vilket resulterar i att jag har en supertrött bebis redan kl 08.00. Som sagt Unge!

Kl 11.00 ska jag och John vara på BVC. Får se hur stor killen har blivit;). I efteriddag blir det hundträning och sen DogWalk vid 17.00 som vanligt. Hoppas Mr D sköter sig lika bra som sist.

Nu bär det av!

Till nytt land å fina hästar:


http://suomenhevonen.blogg.se/?tmp=09143528

Bilder

På order av min syster kommer här bilder på Johns 30:- jacka och hans jeans. Jeansen är för stora men han kommer nog i dem till hösten;)













Woho!

Den rör på sig:

DatumOrtStatus
2010-03-09 10:06 KÖPING Inlämnad
2010-03-09 11:44 KÖPING Vidaresänd
2010-03-09 12:08 Västerås Vidaresänd


Vagnen alltså. Och snart är den i Ljungby. Hoppas den kommer innan fredag!

Jobbigt

Att inte vara riktigt kry:/ Huvudet bultar å känner mig trött och slö. Hoppas det blir bättre tills i morgon.

Annars så gick det kanon med vagnen;) Och idag beger den sig på en resa till Småland. Äntligen har man hittat en snygg vagn som man vill ha. Och priset då. Ja från början låg det på 3800kr. Vilket redan då va billigt. Men jag pressade lite till och fick ner det till 3200kr. Jag är bäst jag vet:) Och då får jag med fotsack, parasoll, sittdyna och givetvis regnskydd och myggnät som ingår i vagnen. Och vagnen ny kostar ca 5000kr, fotsacken 400kr, parasoll 300 kr och sittdynan 300 kr. Så nypris är på denna vagn är 6000kr och den är uttagen september -09. Helt ok pris:)

Hoppas hoppas!

Att jag äntligen hittat en vagn! En exakt likadan som den jag la in bilder på. I färgen Check Lime. Lite andra tillbehör än den förra men 1000kr billigare;) Hoppas!!  

Blev ingen hundträning idag:/ Hade ont i huvudet innan och gick och vilade och nu är klockan 17! Tiden gick fort. Men tyvärr försvann inte huvudvärken... Längtar tills Micke kommer hem så han kan avlösa lite.

Brio Nova

Det fick bli en Brio Nova att ha ute hos mamma och pappa. Inte så snygg men den funkar iaf!





Ska köpa till luft hjul och fixa en sele. Sen e den fit fot fight;)

Måndag

Blir inte riktigt som jag tänkt mig idag. Fick reda på igår kväll att det var middag i Hjälmaryd vid lunch. Hmmm. Jag som lovat hjälpa till uppe på klubben idag. Får se hur mycket man hinner med! Blir att åka upp lite tidigare och träna idag än som var tänkt!

Hoppas så att det ska komma in en vagn på annons. Eller att de som ska titta på den andra vagnen inte vill ha den. Tycker så mycket om färgen ju! Ska hämta ut 2 paket idag som jag inte orkat hämta innan. Blir ett par byxor till John och lite scrapbooking saker.

Dagens busigheter

Får börja med att berätta att jag fick med Micke till Sickinge! Satt och tittade på hoppning i minst 1 timme! Är djupt imponerad! Och väl där såg jag nog den största häst jag sett på mycket länge. Till och med Micke reagerade. Den måste bara ha legat på över 180 cm i mkh. Stor vad den! Se själv på bilderna! Hinderna ligger på 135 cm.







Så jävla stor! Tror den slog Intact med hästlängder!

Sen när vi kom hem så stack Micke till Krille. Så nu sitter jag här. Har fixat lite med Johns album. Blir ok men bättre kunde det blivit. Ni får ett smakprov på det också! Och så har John hittat sin älskade "Palme". Trodde vi lyckats gömma den för honom men se det hade vi inte. Så blev ett smakprov på honom;)





Det var allt från mig idag. Blev ingen hundträning. Men en promenad ska vi nog få till. I morgon blir det klubben i alla fall!

Just det! Det blir nog inte den vagnen som jag la in bilder på:( Dumma människan kom på att hon kunde få ut mer för den än vad jag lade för bud. Trots att hon lovat att jag skulle få köpa den. Får hålla tummarna att de som ska titta inte vill ha den. Men tror inte vi har sån tur. Tyvärr! Så vi letar vidare!

Lyft på benen lilla hästen

Det var precis vad Rasmus sa igår när vi var i Sickinge;) I em ska hela familjen Römer-Rönn åka och titta på hästarna;) Får till och med med mig Micke upp!

Igår var vi hos Dahl och grillade. Super trevligt. Jätte god mat och trevligt sällskap! Får vi göra om igen.

Trodde jag hade köpt en vagn men får se hur det blir med det. Tydligen är det andra som ska komma och titta på den och bjuder de högre pris ( vilket de troligtvis gör) så får vi inte köpa den. Tråkigt när personen lovat oss detta:(

Nu väntar en bajsblöja och lite städning innan vi beger oss till Sicking!

Hund träning

Träningen med hundarna gick super. Eller ja den gick ok. Men med tanke på att jag inte tränat hund på länge å att de inte varit på klubben på ett bra tag! Tränade ställande, inkallning, platsliggning, linförighet och apport med Nick. Gick jättebra med allt utom apporten. Den måste vi öva på! Med Diezel blev det bara linförighet, platsliggning och inkallning. När han har satt det ska vi gå vidare till nästa steg;)

Micke va uppe när jag kom hem (12.30) Inte så pigg får man säga;) Och huvudvärk. Han sa att jag gärna fick dricka i kväll om jag ville. Som om att han e kapabel att framföra ett fordon;) Nej i kväll blir det lugnt! Det är en dag till kvar av denna helgen. Och tänkte träna lite hund i morgon också!

Fylle hund

Det är Micke det. Var så där halft road när han kom in snubblandes kl 02.00 i natt:/ Väckte hela huset. Roligt verkade han iaf haft. Så roligt att han nästan somnade i köket. Hmmm...... Fick honom i säng i en timme sen skuttade han upp som en duracell kanin. In till toan.... Sen skriver jag inte mer om de;) Så min natt har varit så där rolig. Har nog lyckats få max 1 timmes sammanlagd sömn. Och har inte sovit mer än 5 timmar. Kommer bli en lång tuff dag känner jag!

Vid 9.00 väcker jag iaf Micke. Han visste att jag skulle iväg i dag på FM. Tråkigt för honom om han har huvudvärk. Det hade jag med när John vaknade 06.45. Så är det att vara förälder!

Nick verkar vara bättre och har inte harklat sig något när jag släppte ut henne. Tänkte kasta nån boll å se hur hon beter sig då, senare. Tror inte jag får med Micke på en promenad idag men då får jag traska med doggarna å John själv. Brukar ju göra det mesta tiden. Så en dag till gör mig inget. Super taggad på att träna med Nick idag iaf! Blir nog att ta med sig båda. De får sitta i bilen i Sickinge medens jag tittar. Ett varmt täcke och en varm filt att ligga på så tror jag de klarar sig! Solen värmer ju på himla bra!

Jag är liiiite irriterad på Micke faktiskt. Inte för att han kom hem as kalas utan att han väckte hela familjen. Kul å trösta John kl 2 på natten:/ Eller inte. Jaja hoppas han har lärt sig något! John är iaf glad och pigg nu!

Det var allt från mig just nu! Sola inte för mycket i det vackra vädret;)

Sängen

Nu blir det sängen. Känner på mig att John-John kommer vara uppe med tuppen i morgon! I kväll fick han lägga sig i sängen och somna där. 1-0 till mamma;)

I morgon blir det Sickinge, fika på stan, träna hund och Dahl på kvällen.  Fullt upp alltså! Ska försöka klämma in en promenad med familjen om det är fint väder.



...

Så var man hemma igen. Blev en promenad med Diezel, John och Micke. Nick följde med de 10 första metrarna sen fick Micke gå hem med henne.  Tror hon har något som retar henne i halsen. Hon fångade is som Micke skrapade av trappan innan idag:/ Och sedan dess har hon harklat sig och kräkts massa. Men bara när hon kommer ut och rör på sig. Inte när hon är inne. Så får hoppas det släpper tills i morgon!

Micke är med några från jobbet hemma hos Cedvik (chefen). Är tydligen bastu, mat å dricka där i kväll för några av "eliten". Så här får man sitta ensam å laga lite god mat till sig själv! Får se när han dyker upp i natt. I vilket fall som helst så väcker jag honom 9;) För 9.30 ska jag och Jennie träffas i Sickinge å kolla på hoppning!


Nu blir det att laga mat!

Bad tajm

I morse besökte vi badhuset tillsammans med familjen Dahl. Jätte trevligt och framför allt roligt. Pojkarna busade å skvätte massor. Efter det blev det sibylla och City Gross. I eftermiddag ska vi ta en promenad med våra bus hundar!











Och dagen till ära så har man fått på sig lite vår kläder;)





Danmark är vassa i år!


Mr D gör det igen

Delar med sig av sin kärlek till lillhusse. Följande scenarion utspelade sig på Gängesvägen nyss.

Diezel ligger i sin kork och tuggar på en bit äpple han fått av mig. John kryper fram till honom. Kryper upp i korgen, sätter sig och tittar. Diezel sneglar på honom. John sträcker fram handen. Tar äppel biten ur Diezels mun. Tittar på den och tar en tugga själv.... Diezel ligger kvar och tittar och undrar om han kan få tillbaka äppel biten igen. Nu lägger sig mamma/matte i och lyfter bort John ur korgen. Tar äppel biten. Klappar Diezel och berömmer honom. Och äntligen får han tillbaka sin lilla mumsbit.

Behöver jag ens tala om hur mycket jag tycker om Diezel?? Han är utan tvekan den bästa barnhunden jag någonsin träffat! Knashund och knasunge!

Jag har köpt vagn!

City Cross i färgen Check lime. Från december 08.








Busiga hundar!









Behöver jag ens tala om att det är underbart väder idag igen??? Och att vårkänslorna och orken börjar komma tillbaka.

Jag har ett problem...

Jag måste lära mig äta.....Det låter vel inte så svårt tycker ni! Men för mig är de det. Jag måste lära mig äta oftare. Minst 5 mål om dagen. Vet inte hur jag ska lyckas. Men jag ska göra ett försök. Just nu jobbar jag med att få i mig frukost. I stället för att bara äta 2 gånger om dagen ska det bli fler små mål. Och förhoppningsvis ändras min förbränning. Och jag börjar se resultat inom en snar framtid.

Någon Beach Babe 2010 kommer jag nog inte bli;) Men det finns ju fler somrar!

Mr D

Jag är så otroligt imponerad av Diezel. Kan knappt tro att det var min hund jag gick med igår på DogWalkingen. Gick som ett litet lamm jämte mig och brydde sig inte om de andra hundarna. Höll sig på mattan, lugn och fin så länge inte någon "gick mot" honom. Dvs morrade och visade tänder. Och trots att vissa hundar gjorde det så fortsatte kopplet vara helt slakt nästan hela tiden. Älskade Diezel, för första gången på länge såg jag ljuset i tunneln! Du börjar vi bli farligt vassa ihop! Dessutom ska det tilläggas att vi gick en helt ny runda och att det var ca 20 hundar med. Riktigt nöjd med honom igår! Hann till och med att ta någon bild på promenaden.







Receptet på en lugn och harmonisk Diezel: Jaga snöbollar över snövallar och på åkrar på FM. Jaga bollar i trädgården på EM och träna uppletande. Riktigt kul tyckte D. Eller så var det den hemska vattenflaskan jag hade med mig på promenaden;) Eller att det var jag som höll i kopplet och inte Micke. Vilket det var får vi nog inte veta. Men för första gången på länge så njöt både jag och D av promenaden!

Har lånat Jocke och Tinas Brio vagn i väntan på vår nya. Fy vilken hemsk vagn säger jag bara;) Ne Emmaljunga ska det vara! Men är tacksam att vi får låna så vi slipper köpa en!

Sol, sol, sol

Underbart väder helt enkelt. Mer behöver man inte säga. Ska strax klä på mig och John för att aktivera skit hunden lite innan vi ska på promenad. Får se om han fattar nått;) Introducera lite sök kanske?? Får se hur bra det går! Som sagt. HÄRLIGT väder är det!!!

Förresten vad säger ni om denna fula haj;)?




eller kanske en sjö-elefant??;)



Underbart

Så härligt väder idag! Jag bara myser. Var i stallet nyss. Mockade och fixade i ordning all mat. Sen fick hundarna springa av sig över snövallarna och ut på åkern. Jaga snö bollar var tydligen jätte roligt! Ska ut efter middagen igen och busa med dem. Kanske träna lite sök med Mr D??

I eftermiddag blir det DogWalk med gänget. Hoppas unge herren håller sig lite lugnare idag. Sist var han hemsk! Hua!

Nya blommor!


Stallet!

Nu är det snart 2 veckor sedan jag mockade en box. Idag blir det att åka dit och mocka och fixa lite;) Måste hälsa på de små bruna djuren ju. John får hänga med. Så snart åker vi!

Tack för igår!

Pontus gjorde jätte goda pannkakor! John-John va trött och sur. Stackars liten buse.


Nu kryper han rundor och inget eller ingen går säker längre;) Trodde faktiskt inte han skulle börja krypa. Han tar sig ju fram ändå. Men tji fick jag. Nu blir det till att jaga hehe;)

Mamma tjatar!

Ett himla tjat mamma håller på med. Jag kan vinka!! ;) Och krypa och stå!

Palm/Linton

Dit ska jag snart! Har ju glömt att skriva att Pontus fyllde 30 år igår! Eller rättare sagt den 29 Februari. Men som vi vet så infaller just den dagen ganska sällan;)


Och så får jag berätta att Jessi och Pontus har förlovat sig! Grattis!!

Färdig städat

För idag! Mer tvätt väntar i morgon. Och lille John-John är så duktig och hjälper mamma!

Andreas Dahl

Jag vet vilken låt du menade med Rosenström;)
Hatsång

Du ville ha mig, men jag ville inte ha dig.
Du ville se mig, men jag ville inte se dig.
Du ville nå mig, men jag ville inte nå dig.
Jag ville klå dig, men då fick jag inte klå dig!

Nej, nej, du får aldrig mig!
Jag gillar en annan som är snyggare än dig.
Nej, nej, hade jag en hund,
då skulle jag bussa den på dig och då skulle du få ont.

Du ville pippa, men det ville jag helst slippa. (slippa)
Du drog ner mina brallor, men då slog jag dig på käften. (käften)
Du slet av dig din BH, och slängde fram dina tuttar. (dina tuttar)
Då klippte jag av dom, för jag tyckte dom var för långa. (långa)

Nej, nej, du får aldrig mig.
Jag gillar en annan som är snyggare än dig.
Nej, nej, nu får du gå hem,
hur mycket du än bönar får du aldrig se min lem.

Jag är så jävla cool, har köpt mig en fiol.
Och kommer du nånsin i min närhet igen,
så ska jag kasta fiolen i ditt öga
och sen ska jag spotta på dina sandaler!

Jag hatar dig…
Jag hatar dig…
Jag hatar dig…
;)

Älskade barn

Så kan du inte sova:)







SOL


Kan själv!


Så här sover John

Så här somnade John i soffan för några kvällar sedan;)

Ge-Kås

Med mamma! Har så tråkigt så tänkte åka dit och handla för MAX 1000kr. Får se hur det blir med det;)

Snö

Det kommer ju ännu mer nu:/ Jag som hoppades på vår och gröna träd. Ser ut som man får vänta länge i år. Tänker på Micke som ska resa hem i morgon i detta hemska väder. Får hoppas det slutat snöa då!

Idag ska jag och John-John bara vara hemma. Blir tvätt och mys i soffan! Måste dock ge mig ut för att köpa lite mat.. Hmm...

RSS 2.0