Min bror

Idag för 30 år sedan föddes en lite knubbig kille. Redan då var han stor för sin ålder och idag är han ännu större. Han vandrade efter sin far ut i skogen mitt i vintern. Plöjde sig fram i 30 cm snö när han bara va lite mer än 1 år. Och i de fotspåren har han fortsatt. Inga hinder är för stora och han klarar allt han vill.

Jag minns så väl den födelsedagen för många, många år sedan då han frågade
 mig vad jag önskade mig. Svaret blev en häst! Sagt och gjort födelsedagen kom och jag fick min häst... En leksak.... Något besviken, men han höll sitt löfte, jag fick en häst :)

Han har hjälpt mig med mina hästar när jag inte orkade, han har ridit dem, och kört mig till träningar innan jag själv hade körkort. Han lät mig vara med på LAN och jag fick sitta där vid hans dator och spela hela natten. Han fixade mitt första riktiga jobb på Miltra mossen.

Hösten 2005 valde jag att vara med i musicalen Copacabana. Vem ställde då upp med boende? Jo min bror, jag bodde där under ca 6 månader från onsdag-söndag varje vecka. Oftast fick jag själv sova i sängen och min bror sov på soffan eller på madrassen. Han körde mig både hit och dit, lånade ut sin cykel och gav mig en trygg plats att komma hem till.

Idag träffas vi allt för sällan och jag ser fram emot när vi ses! Nu har vi fått ett nytt intresse ihop. Löpning! För några år sedan bestämde sig min bror för att ändra sitt liv. n började motionera med och det köptes in cyklar och träningskläder. Idag springer han över 2 mil och cyklar fler mil än jag kan drömma om. Och vem har han tagit med sig? Jo lilla jag, hans 7 år yngre syster tar han med sig. Jag var den tjej som fick följa med och cykla downhill i Danska Fallen, jag är den tjej som fick följa med och löpträna med hans kompisar i Växjö. Det var JAG, och det var HAN som hjälpte mig nå mitt mål att springa 10 km på under timmen.

Min bror heter Daniel och idag fyller han 30 år. Och jag räknar honom till en av de som jag kan göra allt ihop med. Oavsett om det gäller pojkvänner, pengar, djur, jobb, familj eller datorer så har han alltid funnits där för mig. Vi har en speciell relation som inte många bröder och systrar har. Jag älskar min storebror och ser upp till honom något så otroligt mycket. När jag skriver detta så är ögonen lite dimmiga över hur mycket han ställt upp. Aldrig har han svikit mig!

Om du bad mig ta ner månen till dig så skulle jag försöka. Om det inte går i natt, så försöker jag nästa natt och igen och igen och igen. Jag slutar inte så länge jag finns här. Du har gjort så mycket för mig att jag aldrig kan ge det tillbaka. Men jag ska försöka i resten av mitt liv.


Grattis gubben på din 30-års dag. Vi ses i helgen och tar en löprunda i skogen ♥


Choklad monster
Stressiga dagar

Ja det blir så när man helt plötsligt står med 2 jobb :) Men jag vet inte hur det ser ut på GG efter årsskiftet så bäst att jobba utan h-vete! Vet att jag kommer gå ner i tjänst som PA. Och det gillar jag inte:( Får jag inte jobbet på GG kommer jag troligtvis få sluta helt som PA och det är det sista jag vill. Men det finns ju inte en chans att jag kan leva på en 30% tjänst (hade 45% innan). Ja vi får se! Om inte annat får jag vet testa nått nytt. Har ett annat jobb på g om det skulle skita sig på GG. Men hade varit otroligt skönt med ett fast jobb på dagen och inte bara kvällar och helger;)

Slutade 18.15 och hämtade ungarna 18.30. Lång dag för dem men de var glada och pigga. Idag blir det samma tid igen. Tur att det inte händer för ofta. Pojkarna trivs i alla fall. John får komma ner till Philips dagis och leka när det bara är han kvar på sitt dagis. Så slipper de vara ensamma på varsitt håll. Känns jättebra att de kan sammarbeta så! Och så slipper jag köra till 2 olika ställen :)

Nehe Nu är det dax att röra på sig lite!Middag och Bio

Det händer inte ofta men igår var jag och Micke ut på tu man hand :) Blev god mat på Stations Krogen och avslutade dagen med Bio och Twilight. Underbart att få lite egentid. Hemma runt 22 och då parkerade vi oss i soffan och åt upp de sista av godiset. Kikade på Evan den allsmäktige. Fast jag somnade hehe.

Sen idag sov jag till 10. Länge sedan jag sov så mycket och det behövdes. Dock så är jag fortfarande super trött:/ Jaja åkte utt och hämtade ungarna i Hjälmaryd och det bjöds på både lunch och fika innan vi styrde bilen hemåt. Nu har jag och pojkarna precis ätit lite kvällsmat. fick bli enkelt med mackor. Philip är mycket trött så han somnade på 2 minuter i sängen. Medens John kikar på  lite TV och jag sitter här. Den där Micke är ute i verkstaden sedan 1 timme tillbaka. Det där med att det går fort har jag valt att ignorera sedan länge;)

I morgon åker Micke på tjänsteresa och jag blir ensam med grynen tills på tisdag kväll (sent). Tyvärr missar John sista lektionen på simskolan, men vi tar nya tag nästa termin. Dessutom valde simläraren att flytta upp honom ytterligare en grupp. Så då är man en stolt förälder!

I veckan var jag inte med Tähti och hon kar tyvärr en kraftig kotledsinflammation :( Och John passade på att rida lite på Bamse.
Hemsidan går framåt och jag ska i veckan hinna skriva klart recensionen om Klippan Triofix!

Syster och Kewin var på besök förra helgen och pojkarna busade i affären:)

Pojkarna i familjen har fått nya frisyrer!Min älskade igår!
Jag drömmer mig bort

Och har börjat följa en ny blogg! Den handlar om ett par som köpte ca 9 hk mark och bygger både hus och stall från grunden. Otroligt spännande tat se allt växa fram. Pratar även med henne på FB och har fått massa av olika tips. Kan det inte bara bli vår tur att börja renovera/bygga??

Kika gärna in i henner blogg! http://stallveckholm.wordpress.com/

Första veckan

Första veckan på Granngården avklarad och jag älskar det! Ibland mycket att göra och ibland mindre. Givande att möta människor varje dag och samtidigt roligt att jobba inom det område jag brinner för! Hoppas verkligen ajg får fortsätta i januari!

I södags kom Heidi och Kewin hit och pojkarna har busat massa:) Tyvärr hittad vi inte så mycket till bebis i magen. Men än så länge finns det ju tid för det. Men nu har de redan åkt hem och jag ska jobba i eftermiddag. Tillbaka till verkligheten och nu får jag vänta tills på söndag innan jag är ledig igen;)
 
Just nu så händer det som sagt en hel del med massa jobb, körkort, gårdsletande och familje liv. Så bloggen hamnar åt sidan och det hoppas jag ni förstår! Lovar att ta igen detta så småningom.

Nytt jobb

Det är faktiskt sant! Lämnade in en ansökan på granngården i onsdags. 2 timmar senare ringer chefen upp mig för en arbetsintervju! På eftermiddagen satt jag där och blev utfrågan. Och i fredags eftermiddag skrev jag på anställningsavtalet! Jag tror inte det ha rhunnit sjunka in ännu. Men idag är min första arbetsdag där! Befattningen är butikssäljare och det ska bli spännande! Tjänsten löper i november-december och efter där får vi se vad som händer! Men nu blri det inga kvällar men lite helger. Eller endel kvällar blir det så jag bara inte kan släppa E <3 Älskar det jobbet men ibland måste man lyssna på hjärnan och inte hjärtat :(

Hemsidan går kanon och jag har fått in 3 inlägg. 2 reccensioner och ett inlägg med filmer som illustrerar framåtvänt åkande vs bakåtvänt. Men även skillnaden med bältesstol och bälteskudde. Kika in det inlägget! Och idag får jag 2 nya stolar levererade från Klippan! Första sammarbetet och det är otroligt spännande :)

WWW.BILBARNZTOLAR.SE - Ni har vel inte missat! Finns även på FACEBOOK.

Nytt inlägg!

Tog mig tid att fota 3 av bilbarnstolarna idga. Så där gick det någr atimmar. Hann fixa ihop texten och publicera det på hemsidan också:) Ibland hinner man mer än man tror. Har även 2 reccensioner att skriva ihop i helgen, men det ska nog hinnas med!

Idag har vi varit i Boda och sedan har jag varit på lite äventyr i eftermiddag. Fick även äran att rida Aragorn en tur i skogen! Lär ha träningsvärk på söndag hehe. Avslutade dagen med Pizza bak! Det blev en John-John Special Pizza :) MUMS!!!!


Philip smakar sur annanas;)


Far jag presentera...

Philips nya stol! Akta Graco BeLogic. Utforlig reccenstion kommer pa www.bilbarnztolar.se inom kort.

Borjade ju regna massa nar jag satte in den. Sa far vanta med fler bilder och info. Premiar blir hem fran dagis for Philip. 
 

Wihooooo

Stort paket att hamta... Hihi.... Philips nya bilbarnstol har kommit sa nu ska det fixas. Trist bara att det regnar.

Traktor ryggsack

Ja de 3 sista bokstaverna i alfabetet gar inte skriva pa vart tangentbord just nu. For Philip har tryckt pa nogot. Sa hall till godo!

Mamma, denna vaska ar det jag menar som Philip vill ha. Finns att kopa har http://www.ejesvaskor.se/ryggsackar/pick__pack_traktor.html

Mycket händer på kort tid

Hemsidan öppnad och jag håller på att fiska efter sammarbeten med olika bilstolstillverkare! Vilket faktiskt gått över förväntan. Första sammarbetet spikat och det blir med Klippans bilbarnstolar. Ska bli mycket spännande det här! Foldrar är beställda och mottagna för att kunna lägga ut på bla kommunens dagis och andra ställen där mindre barn befinner sig! Jag hoppas även kunna medverka på olika seminarium! JA nästa år kommer bli ett spännande år:)

Sen så har ju hästarna flyttat till Boda. T är fortfarande halt, men hon springer ändå och blåse upp sig. Hon blev friserad och jag har gosat massa med henne. På fred åker jag dit igen. Synd att det är 3 mil enkel resa dit:( Men då blir det att rida Aragorn som hivade av sin matte idag:/ Mitt på astfalten oxå. Ja vi får hoppas han håller sig i skinnet på fredag!

Fick ett positivt besked idag. Men det väntar jag med att gå ut med innan att är klart och de inblandade vet om det! Och nej det är tyvärr ingen gård vi hittat:(

Philip och John busar och står i. Micke jobbar över idag coh jag är ensam med mina 2 änglar. Eller ja nu är de ju änglar i alla fall:) Philip somnade efter ett bad och en flaska välling och John tittar på djurakuten på TV. Eller djursjukhuset kanske det heter? Sänds på kanal 3.

I morgon jobb och lite mer hemlighetsmakeri innan jag säger något mera! Men förhoppningsvis kommer det bli lite bättre rutiner och jämnare sådana i framtiden. Lite bilder får ni oxå=) Börjar med en bild på min älskade mamma!John & PhilipJag och Micke är med i Apotekets tidning :)Philip i sin favorit tröja! Som han moster hittade på Ge-kås.


Liten brasa ute i mörkret!John lär sig dyka på simskolan!John lär sig flyta!

Avslutar med 3 bilder på mig och lille Philip :)Flytt av hästar

Ja det blir bäst om ni läser inlägget i min hästblogg.

http://suomenhevonen.blogg.se/2012/november/tahti-ar-hemma-nu.html

RSS 2.0