Det som inte får hända hände....

Fick nyss ett samtal från mamma....

Hjärtoperationen avbröts (min pappa)... Pappa ligger nersövd fortfarande och de har ej vågat väcka honom...

Varför? Jo för att de puckade idioterna till läkare stack sönder aortan i halsen...... Hur kan man bara tillåta sig att göra en sådan "miss"? Man blir rädd att det är de läkarna som ska skära upp bröstkorgen på honom och fixa han dåliga hjärta.... När de inte ens kan lyckas sätta dropp i halsen? 

Hua jag ryser! Min pappa som bara vill blir frisk och slippa ha problem.

Nu är operatioonen uppskjuten i 6 veckor till. Vi hoppas bara att de veckorna flyter på utan problem:/

Och jag är glad att jag inte sitter vid pappas sida när de väcker upp honom. Han lär bli rasande över att operationen ej blev av pga deras miss!

Ville bara skriva av mig! just nu är jobbigt som det är och vi har alla sett fram emot denna dagen med fasa och förväntan. Och så blir den ej av.....


- Han hålls nersövd i minst 1 timme till pga de ej vet om de stoppat blödningen helt.
-Operationen skjuts upp 6 veckor då det tar så lång tid för aortan att läka.
-Han skulle genomgå en omfattande hjärtoperation där han skulle kylas ner och vara klinisk död i 40 min.

Just nu vill man bara ha hem pappa och inte köra ner honom dig igen. Tilliten till läkarna försvann ganska mycket!

Bäbis, min Bäbis!

Du är så fin! Jag saknar dig varje dag men jag vet att du har det bra! Tack för att "lilla" jag fick sitta på din breda rygg! Matte älskar dig! Och lilla Alicia älskar dig.

Du 3 år och hon 7 år. Ni kommer att erövra världen om något år! Ni är bäst.Alla bilder finns här: http://www.pixbox.se/alb_show_id1125850_page1.html

Tack J & A för att ni tar så bra hand om henne och Tack för att jag fick komma och hälsa på!

Dagen är kommen

Då det stora ska ske. Vi håller alla tummarna i morgon!


Pappa du fixar detta galant! Och innan du vet ordet av det så är allt över och du är på väg hem!


Hemma igen!

Nu är jag hemma igen!
Bloggar mer sen när jag får tid! Har iaf haft kanon trevligt och ridit min lilla Bäbis;)

Sista blogginlägget..

Innan jag åker. Så nu kommer det vara tyst från mig till och med iaf Lördag. Har fortfarande inte fått tummen ur att packa men kläderna e tvättade iaf hehe;)

Lille John har varit jätteduktig idag! Har ätit en hel liten burk med kyckling, ris och grönsaker!! Mamma e så stolt över sin lille son! Och efteråt åt han lite Paradis dessert;) Mammas matvrak hehe. Ska skriva en lite matlista till Micke så han vet när John ska ha mat och vad. Hehe. Märks det vem som sköter honom mest;) Hihi. Men ska bli roligt för dem att bara ha varandra!

Mamma och Pappa var här så vi har ätit lite gott och pratat massa. Nästa vecka gäller det! På söndag åker vi....


Måste fråga Johanna om ja ska ta med hjälm å så oxå... Hmmm. Nehe nu blir det å packa å dona!!!!

Puss&Kram


Packa

Jag borde verkligen börja packa...Men har en son som inte alls e på humör. Micke kommer nog gråta av glädje när jag kommer hem igen;)


Jag ska iaf ha jätteroligt och kommer fota massa. Tvätten är iaf i maskinen, hygien är packat och biljetten betalad. Å vad jag längtar!


Hmmmm....

Ren Fjording:
Korsning:

Connie Talbot och Yoo Ye Eun

Underbara lilla tjejen. Men ett STORT hjärta!Här har vi Yoo Ye Eun. Den blinda lilla tjejen som spelar piano:
Dagens skratt 24/11


Blöjor

Ja så var det det är med blöjor.... Ibland undrar man lite över storlekarna;)

Titta på bilden nedan och begrunda:

Bambu 4 vanlig, Pampers 4 Active, Huggies 4 Easy Up
Libero 5 Easy Up, Pampers 5 Easy Up, Pampers 4 Easy Up

Kan tillägga att alla passar John hehe. Vissa är från 7 kg och andra är från 10 kg (Tex Libero är fr 10 kg)

Johns lekhage;)
Indipendence

Idag var jag och tittade när Jessi red Indi. Han e en buse den där svarta! Å bits gör han oxå;)

Här är lite filmer.
För alla filmer: http://www.youtube.com/user/maromerAlla bilder: http://www.pixbox.se/alb_show_id62515_page0.html

Det var allt från mig!

Regnet det bara öser ner...

HELA tiden! Tråkväder!

Allt gick iaf bra när John sov borta i lördags. Han tittade knappt på oss när vi skulle hämta honom. Vår lille buse hehe.

Snart ska man upp till Sickinge å titta när Jessi rider busungen. Ska se om jag inte kan filma lite! Han e ju bara så läcker!

Nehe ledsen son. Bäst å ägna tid åt honom. Hann iaf skriva några rader.....

Dagens skratt 22/11

Micke är vaken...Micke är BAKFULL!!!

Strålfors 90-års Jubileum

Var jätte roligt! Här kommer lite smakprov:

Ingen mindre är Rickard Olsson dök upp på scen med jämna mellanrum;)
(Känd från bla Bingolotto och Postkodmiljonären)
Underhållningen stod Showkanalen för! (Wallmans "lillebror")

Tevligt sällskap, god mat och mycket dryck! Blev sedan 2 timmar på dansgolvet innan det var dax för hemgång.

5 Smirnoff ICE
3 Rosapantern
1 Frukt Grogg
1 Snapps (BLÄ)
2 Cider

Hann jag få i mig under kvällen. Började vid 17.00 och kvällen slutade vid 01.30.

Bakfull?? Ne inte det minsta och det finns dem som var betydligt onyktrare än jag hehe;) (läs han som forfarande ligger i sängen och snarkar)

Tack Strålfors för att ni förgyllde våran kväll!

www.showkanalen.com

Dagen skratt 21/11


Stora pojken

Ska sova borta i natt. första natten utan mamma och pappa jämte sig=) Kommer nog gå kanon! Han ska få sova hos farmor och farfar. Mamma och pappa ska ut på äventyr;) Eller snarare på Strålfors 90-års jubileum. Hoppas det blir kul.

Är inte alls laddad men det blir nog bra. Ska på nån förfest redan vid 16.30!!! Jaja vi får vel se hur det blir med det!

Å inte kommer man hinna rida idag heller. Micke skulle varit hos Jocke vid 09.00 men åkte för 30 min sedan... Så lär nog ta lång tid! Å John sover så jag kan inte åka till stallet nu.

Trevligare dag kan man önska sig. Känner mig inte så på g för allt detta. Får hoppas det blir kul iaf. Kommer ta det lugnt och kommer nog inte vara kvar där hela kvällen (till 03.00).

John vaknade 07.00 i morse! Knäppisen vet då precis när det e helg. Då får inte mamma och pappa sova nått inte hehe. Men på vardagarna kan han ligga å nana tills klockan slår över 08.00. I alla fall vissa dar;)

Ibland gör du mig så glad!

Blev en barbacka tur i paddocken med Sam. Sen åkte även tränset av;) Så mysigt väder och så mysig häst!
Ibland är han en ängel och ibland är han som en djävul. Är nog därför jag tycke om honom så mycket! Man vet aldrig vilket humör han är på! I dag var han en ängel. Fick gå lite naken i hagen sen när jag ridit klart. Fina killen!


 Hur ska man välja?

Ja hur ska man egentligen kunna välja vart man ska bo??

Det är ju ett av de största valen man gör här i livet!
Vi har velat fram och tillbaka många gånger om vi ska köpa en liten gård eller villa i stan. Och har kommit fram till att det sistnämnda passa oss bäst i dagsläget. Om 5-10 år kanske John och han kommande syskon vill ha häst. Och då får vi se på situationen igen. Men just nu... Ja nu "behöver" vi ju faktiskt ingen gård. Sam står ju nästan gratis där han står nu. Och jag slipper massa in/utsläpp, fodringar osv... Är ju friare om man säger så.


Det som gör att vi ändå vill köpa gård är hundarna. Det är inga statshundar... De anpassar sig kanon till situationen. Men älskar att vara ute och busa... Gör lite ont i hjärtat av att ha dem kopplade inne i stan.  Men man kan inte bara tänka på dem. De får följa med till Boda, Hjälmaryd, stallet. Är ute och busa i trädgården säkert 3-4 timmar om dagen. De får springa och sträcka ut varje dag. Så nog tror jag nog att de har det bra ändå och trivs.


I helgen ska vi fundera. Fundera, fundera och fundera. Får hoppas att vi kommer fram till rätt beslut och får hoppas att vi kan leva med det beslutet.

Det här gör mig gråtfärdig!

Vilket samspel!!!Sam på internet

http://korsning.nordiskridhast.se/

Jobbigt val!

Funderingarna fortsätter!

 

Läkemedelsverket och Socialstyrelsen sänker åldersgränsen för vaccin mot svininfluensan från tre år till sex månader.

Det vaccin som används i Sverige heter Pandemrix. Det har varit godkänt för alla barn från sex månader, men svenska myndigheter har valt att inte rekommendera rutinmässiga vaccinationer av barn under tre år. Det beror på att det har saknats data om effekter och biverkningar på så små barn.

När nu Läkemedelsverket ändrar rekommendationen görs det på flera bedömningsgrunder. Dels en nyligen publicerad studie på 51 vaccinerade småbarn i Spanien, dels svenska biverkningsrapporter generellt och dels på uppgifter om cirka 5 000 yngre barn som tillhör riskgrupper och som redan vaccinerats.

Slutligen grundas beslutet också på den epidemiologiska bedömningen av hur allvarlig influensan är. Den nya influensan slår förhållandevis hårt mot de yngsta. De allra flesta klarar sjukdomen utan problem, men små barn är överrepresenterade bland patienter som behöver läggas in på sjukhus.
"Barnen är sköra"
Annika Linde, statsepidemiolog på Smittskyddsinstitutet, anser att man bör vaccinera de yngsta barnen på det sätt som är mest praktiskt. - Om man har två barn är det mest praktiskt att man tar båda på en gång. Barnen är sköra och smittspridare, så jag tycker inte att det skulle vara fel att ta dem nu, säger hon. Annika Linde påminner om att de allra minsta löper störst risk, per 100 000, att hamna på sjukhus, även om det inte är så många av dem som dör. - Så det är klart att för att avlasta barnhälsovården och slippa det trauma som det är att ligga på sjukhus, är det viktigt att de blir vaccinerade, säger hon. - Finns det två barn i en familj tycker jag faktiskt det är väldigt onödigt att föräldrarna ska behöva ta ledigt två gånger för att vaccinera, utan man försöker fixa det som är mest praktiskt.

Slår hårt mot de yngsta

Den nya influensan slår förhållandevis hårt mot de yngsta. De allra flesta klarar sjukdomen utan problem, men små barn är överrepresenterade bland patienter som behöver läggas in på sjukhus. Störst ökning har noterats bland barn i åldrarna 0—4 år. SMI räknar med att mellan 150 000 och 390 000 personer har insjuknat hittills i Sverige. Antalet personer som lagts in på sjukhus har också ökat och är nu uppe i totalt 336.

Hittills har sju dödsfall med koppling till svininfluensan konstaterats i Sverige. - Vi är definitivt inne i en riktig pandemivåg i Sverige — men hur stor den sedan blir får vi se. Det går inte att avgöra nu, säger Anders Tegnell, avdelningschef på Socialstyrelsen, till TT. Han understryker att den pågående vaccineringen kommer att påverka hur influensan sprids. Att så många smittats ändrar ingenting av myndigheternas arbetssätt. När sjukvårdspersonalen vaccinerats är nu fokus på att vaccinera så många andra som möjligt så fort som möjligt, säger Tegnell. - Det är precis rätt inriktning.
Men sedan läser man detta:

Jag vill först börja med att säga att jag tycker riskgrupper ska vaccinera sig. Ingen vill ju såklart riskera att mista en närstående, speciellt om man hade kunnat förhindra det. Med det sagt vill jag uttrycka min skeptisism för att friska människor ska ta vaccinet. Jag tror inte det är något annat än ett försäljningsargument.

Är det inte lite lägligt att vi för en tid sen hade fågelinfluensan som aldrig skapade någon riktig panik, men det tillverkades dock en hel del vaccin som aldrig blev sålt. Märk att det är samma vaccin - variationer av Tamiflu.

Är det inte också lite lägligt att Glaxo Klein Smith ökade sin vinst med 13% till 23 miljarder kronor, och kvartal 3 ökade de 15% till. Det ligger mycket pengar i att sälja vaccin. Svininfluensan har dessutom varit populär tidigare - I USA 1976, där det i efterhand visade sig vara allt annat än bra.

Källor:
http://www.vaccinationsfaran.se/
http://www.dailymotion.com/video/x9mh9f_swine-flu-1976-propaganda_webcam

Så hur i H-lvete ska man göra??

Vaccinera eller ej?

Ja nu har de ju släppt spärren ytterligare. Så nu kan John vaccineras. Men jag vet faktiskt inte hur vi ska göra....
Man vill ju inte att han ska bli sjuk, men samtidigt så kanske han blir jättedålig av vaccinet?
Hur har ni gjort? Hur mådde era små? Hur ska vi göra?????

Vill göra det rätta men vet inte vilket det är!

Dagens skratt;)

Presenteras av ingen mindre än John!!

Intressant fakta ang klippning av häst!

Tryck på texten för större bild!

FaceBook bug:)

There's no denying that we at the YesButNoButYes home office do our fair share of Twitteringand Facebooking. Add into that mix the brand-new kegerator we had installed and you can fully understand why the quality of our articles has been in steady decline lately. And with this wasted time, we've stumbled onto a few interesting Easter Eggs on Facebook. Most are pointless, but like a jack-knife wielding bunny rabbit, these will keep you entertained for a few minutes.
  • The Konami/Contra Code - Go to your home screen and type in the code (up, up, down, down, left, right, left, right, "b", "a", "return") and watch magical lens flare show up on your screen. This won't give you 30 extra guys, so you're on your own to defeat Red Falcon.
  • Talk Like a Pirate - Scroll all the way down to the bottom of your home screen and select "English (US)" or whatever language you're currently using. This will bring up a box with various other languages to select, including English (Pirate), which is not only funny, but amazing in the depth they went to employ this feature.
  • The Hidden Quote - Go to a "Friends" list (not your own) and "view all" then scroll down to the bottom of the page. Highlight all the text and you should see a small quote below the last friend.
Let us know if we've missed any.

Vad gör han nu då?

Drar i gardinen......Hmmm...

Paket dag idag;)

Har hämtat ut 2 paket så e lite fattig:/ Men det vard et värt!

Fick Sams pass. Och förstår inte varför det kan kosta så mycket när det inte står något i det;) Svindyrt iaf om man jämför med Bebis pass. Å där står det MASSA. 3 gånger så mycket kostade Sams pass. Det är inte klokt!!

Och så hämtade jag ut Mickes Farsdagpresent. Han e så glad för den! Blev lite försenad men så är det med beställningar;)


Fint eller hur??

Busunge igen!
Och in med armar och ben, tassar och svansar! Här kommer rally-kalle i full fart. Och lägg märke till hans nya läte...
Antar det kliar i halsen!

Vad har sko modet tagit vägen??

Ska vi traska omkring som djur??

Bra låt-Häftig video


Dagen skratt!

Mail som jag fått ang medryttare sökes:

Hejj där:) 

Jag vill veta mer om denna sjukt söta häst<3 

Är den tam?
Ålder? 
Säker i skog/ trafik annat?

m.m..:) 

Ha de bra<3 

Hälsa söötisen på bilden:)


Hmm,mitt svar blev:

Hej!

Han är skogsvild och går inte ens hämta i hagen och absolut inte rida.
Nej men vad tror du själv? Han är tävlad LB dressyr och LC hopp. Så självklart är han tam.....

Ålder spelar ingen som helst roll, men han är 10 år.
Som jag skrev i annonsen så kräver han en van och rutinerad ryttare då han är stor och stark. Snäll men tittig vid uteritt. Trafiksäker.

Mvh Malin

Ja vad ska man tro om dagens ungdom;)

Annonsen ser ut så här:

http://ljungbytorget.se/index.php?action=show&show_id=20544&show_torg_namn=ljungby

Fotolek!Mina 2 buspojkar. Tjejen är lite mer försynt och ville inte alls vara med;)

Grattis John

1 dag försenat. Men vi firade med hembakad Pizza och Tårta!
15 November

Red ut med W och Anne idag. Gick kanon! Högt tempo på långa sträckor. Så pojkarna fick sträcka ordentligt på benen;)  Gallopperade igenom stora vattenpölar och busade lite. Sam gick kanon och avr jättefin! Kom ner fint i formen men dök lite. Berodde med all säkerhet på att jag red med Hackamoret.

Men fin var han! Nästa vecka ska hovis komma och ta hans bakhovar. Blir kanon! I morgon blir det paddocken. W och Anne ska oxå rida då. Ska testa vanligt bett igen så får vi hålla tummarna!

Bäste Sammen!

Marina: Hör av dig om du har vägarna förbi och vill rida lite;)

John-John

Ja vad ska man säga. Han e bättre men inte bra. Men har fått sova hemma i natt utan att rusa iväg till akuten. Ingen feber, men e hes, hostar och rosslar. Gnäller och gråter osv. Har varit vaken nästan hela förmiddagen men nu i EM har han sovit massa och bara vaknat för att äta. Stackars liten.

Just nu har han somnat i sin babysitter. Micke är och firar försenad farsdag i Hjälmaryd. Jag och John stannade hemma då både Bitte och Freddie är förkylda och Elias har fått Vattenkoppor. Inte så bra om John får det nu (Pratat med läkare). Så vi håller tummarna att han håller sig frisk ett tag innan han får Vattenkoppor.

Min busunge!Lille vän

Om jag bara kunde ta bort det onda. Du ska inte behöva ha ont. Du ska bara vara glad. Äta, busa och gosa med mig. Inte ligga och gny av smärta och inte vägra mat. Bli frisk nu John. Vi vill alla det!
Positivt är att du inte har någon feber eller att andningen är ansträngd. I morgon är det mycket bättre ska du se!

Fredagen den 13:de...

Var det verkligen för oss igår!

Ska ta allt från början. John blev lite snuvig i torsdags men inget vi tänkte på mer. Utan dagen fortsatte som vanligt. Igår på em vid 16.00 blev han sämre och blev hes och började hosta konstigt. Men trodde det var vanlig förkylning. Åkte till Jocke och Tina för lite god middag. John var lite seg men inte konstigt då det var kväll.

Han somnade men snarkade. Något som han aldrig gör. Kom hem vid 22.00. Lade honom i sängen. Hann knapp gå ut ur rummet innan han började konstra. Hostade och började gråta. Tog direkt upp honom och han stannade av lite med andningen. Hostade och andades igen. Bad Micke ringa sin mamma. Rinde henne och Micke åkte till Tina för att hämta brikanyl. Om det ev bara var förkylning. Men det var det inte.

Vid 22.30 ringde vi sjukvårdsupplysningen då jag misstänkte Krupp. John fick 39 graders feber. Landade på Växjö Barnakut vid 24.00. Där fick han andas Adrenalin för att vidga luftgören (minska svullnaden) och Kortison. Han blev bättre och vid 03.00 fick vi åka hem. Febern hade då gått ner till 38 grader.

Natten har varit lång och han har fortfarande problem och det gör ont. Men han har lätt att andas och vi hoppas att vi kan tillbringa denna natten hemma!

Vi som hade köpt tårta för att fira Johns 6-månaders dag, och att tillbringa den på akuten var allt annat än roligt:(


Älskade lilla barn. Jag skulle göra vad som helst för att ta bort det onda! Bli bra fort!

Titta det snöar...

Titta det snöar. Allting är vitt, vitt, vitt.Får tillägga att jag har duktiga hundar som kommer direkt man kallar på dem!

Vill inte sova!

Så här kan det se ut när mamma kommer och tittar om John sover;)

Klockan 11.35


Klockan 11.44


Klockan 11.55


Han var lite trött till slut;)

Titta vad jag hittade!

Halva rea priset;) 99 kr!!

Fin va??;)

JOHN!!!!!!

Fy på dig! Inte göra så!

Om han ändå förstod mig;) Ne istället ler man det där underbara leendet som bara han kan. Tror jag har en blivande trädgårdsmästare här hemma;)Sen såg man faktiskt lite skamsen ut.


Tvätta billigare

Och tänk på miljön!
http://www.testfakta.se/Article.aspx?a=26700

Just det!

Ridningen gick ok... Inte bra men inte dåligt.

Red på kandaret så jag kunde styra styrkan lite. Dock så blev han VÄLDIGT låg helt plötsligt. Nacken var inte högsta punkt om man säger så.. Hmmm. Men för att väga upp det så fick han in bakbenen fint under sig!

Blir dressyr i morgon oxå. SKa se om han släppt lite till under dagen pass. Sen i helgen blir det uteritt å mys i skogen!!!

Ingen som sett mitt grå dressyrspö??? Kan inte hitta det. Konstigt då jag hade det i förrgår när jag red... Får vel köpa ett nytt. Det började ju ändå bli ganska slitet;)

Yes!

Nu e träningen slut för idag och det blir knappt 12 timmars vila innan man ska sitta på cykeln igen;)

SKÖNT! Började ju dagen med 45 min Core, sen till stallet för å rida på em och nu har man kommit hem från 55 min spinning. Tråkigt bara att Pia inte kan köra terminen ut:/ Får hopas ditt knä läker fort! Och låt bli trapporna;)

Sen blir det vila hela helgen å sen kör vi vidare på måndag;)

Ska nog fixa en ny katerogit;) Hehe blir ju endel tränings inlägg här.

Men kan bara säga att det gett lite reultat iaf;) Är 5 cm smalare runt midjan!

Skönt att man äntligen känner att det hjälper. Nu blir det soffan och snart SOS Gute.

Priser TC

Minst 6 månader

Autogigo: 269 kr/mån
Kontant: 1614 kr/år

Minst 1 år

Autogiro: 219 kr/mån
Kontant: 2628 kr/år

Minst 2 år

Autogiro: 169 kr/mån
Kontant: 4056 kr/år


Gäller studerande, eller sambo där ena personen betalar fullt pris.

30% rabatt på ordinarie priser.

Ny länk!

Titta gärna in på våra Norrlänningar!
(Jag räknar in Sam dit)
http://www.nordiskridhast.se/index.php

Snacka om pli!


Jaha...Sega eller vad..Smålänningen i ett nötskal... Det e ju ingen nyhet direkt, när det hände i lördags morse. Men de publicerade nått iaf! 3 dagar senare...Hmmm.


Vi försov oss

Så det blev inte tränande på TC idag. Å i mon har vi fullt upp med annat. Så får bli på måndag.

Men jag gråter inte för det för sonen sov till 09.21!!!! Yeha! Eller, han låg vel o jollrade ett tag innan men vi klev upp först då.

Idag hämtar Johnanna biljetterna till Globen!!!! Å vad man längtar!

Blir stallet och en runda på stan i eftermiddag. Måste kolla in nya hästaffären ju. (Jessi, jag lovar inte köpa nått där)

Nya bilder!

http://www.pixbox.se/alb_show_id1139755_page0.html

http://www.pixbox.se/alb_show_id1139751_page0.html

10 November

Spinningen gick kanon i morse! Kallt å regnigt var det men jag traskade bort till TC;) 45 mins svettande.
Efter det så gick jag hem. Väckte Micke och 10 min senare vaknade lille John. Så det blev familje frukost.
Har ridit Sam oxå. Gick vel sådär.... Nu e han hård som en sten i munnen igen:/ Reagerade knappt alls. Känns så hopplöst i bland. Jag som hade målet inställt på KM. Men får knappt ner honom i form i traven och i galoppen är det helt omöjligt! Om det ändå hade varit så enkelt att det var nått galet i munnen. Men så lätt ska vi inte ha det... Blir Hackamore eller Kimblewick ett tag framöver. Kanske en runda med Kandaret... Ja vi får vel se vad vi hittar på! Annars var han pigg och trevlig. Lyssnade kanon!
John var en dröm och låg och tittade i sin stol;) GULLUNGE!
Nu blir det en välförtjänt vila med en bra bok och varm choklad!

Sova vännen, sova...

John har kommit in i en period då han minsann inte ska sova på kvällen. Blir bara ledsen och gråter. Stackars liten vill bara vara i famnen och knappt det hjälper.

Får se hur det går när han ska sova hos farmor och farfar. Jag är inte avundsjuk!

Just nu sitter Micke me honom i sovrummet. Med speldosan på. Och nu är John faktiskt tyst. Men får se om han bestämt sig för att sova eller ej....

Idag har jag faktiskt fått i honom ca 1 matsked pure, spagetti och köttfärssås;) Duktiga killen! Hoppas det håller i sig bara!


Träning, mat och vikt..

Det är vad jag funderat på idag.

Har testat LCHF och inte ett kilo ner:/ Känns så uppmuntrande. Eller inte:/ Så nu blir det träning istället. Har bokat in mig på 4 träningar denna veckan. Visst jag går inte heller upp i vikt. MEn det är så irriterande 5 kilo som vägrar släppa. Så nu blir det stenhård träning ett tag för å se om det hjälper.


Vekan blir så här:

Tisadag: Spinning 45 min
Onsdag: Vila
Torsdag: Core 45 min + Spinning 55 min
Fredag: Spinning 45 min
Söndag: Ev Spinning 55 min

Ska se om man inte kaan ta sig en promenad upp till TC å träna lite med John i stolen. Om han e snäll;)

Bad Bebis

John är numera en riktig bad bebis. Han älskar att sitta i sin balja. Leka med sina ankor och plaska så att mamma blir dyblöt!

Han e så söt där han sitter!;)
Och när man är nybadad och pyamasen har åkt på så åker ögonen igen. Fick bli en liten powernapp på 30 min;)


Fars dag!

Idag firade vi pappa. Överraskade honom med att åka till Huseby. Hade bokat bord. Så det blev god julmat i sällskap med min mamma, pappa, syskon med familjer. Å alla små kusiner var med oxå. Hade jättetrevligt! Och känner jag pappa rätt så trivdes han som fisken i havet.

Tyvärr skulle både Alva och Daniel jobba sen på kvällen. Så de fick åka hem lite tidigare. Efter mat och mys i Huseby åkte vi hem till oss. Jag hade gjort god Cheesecake ocm vi avnjöt tillsammans. Och det blev lite kusin kort med morföräldrarna. Lille Kewin och STORE John;) Liten tjockis e han allt hehe. Och ja tro det om du vill eller inte... Det skiljer nästan exakt 2 månader på Kewin och John. Hehe vår lille Heffaklump!

Kanon trevlig dag och jag kan verkligen rekomendera familjer att åka dit!

HJÄLP

Vilket hemskt oväder det var natten tills igår! Vaknade av en JÄVLA smäll följt av några mindre kraftigare. Trodde på fullt allvar att någon hade kört in i något. Och låg och väntade på ljudet av syrener. Men det kom inget.

I stället så slöt jag ögonen men öppnade dem snabbt då det blev ljust i hela sovrummet. 4 sek senare brakade det till igen! Åska, i November! Och inte så små smällar. Jag blev rejält skakad och väckte Micke. Som tog det med ro och somnade om. Var väldigt när att jag plockade upp John ur sängen och lade honom mellan oss. Men han vaknade inte ens. Hemskt var det och tur att det gick över lika fort som det kom!


Vi klarade oss bra men Jocke och Tina lämnade sitt hus mitt i natten. Det slog ner "i" huset, dator och lite annat gick sönder. Så de tillbringade natten i Hjälmaryd. 
Tina: Jag hade oxå flytt fältet! Strömmen gick i stallet och även hos Anne (stallägaren) slog det ner. Modem och telefon slogs ut.

Kan bara sammanfatta det med att det var en läskig natt! 
Å vad jag vill!!

Att John ska tycka om hästar;)
Kolla bara in denna sida
www.minirider.se

Sams hovar

Är som ni vet helt kassa. Så här kommer lite före och efter bilder! Han har gått exakt 7 veckor och 2 dagar. Vänster fram hade i somras kommit in i en ond cirkel med tappskor. Och det var precis Hovis fick på en sko sist. Så därför är den hoven mindre.
Hovis fick problem med ryggen och kunde tyvärr ej avsluta skoningen. Jag uppdaterar med bilder på bakhovarna när han skott dem.
Höger fram innan skoning:

Höger fram nyskodd:


Vänster fram 7 veckor:
Vänster fram nyskodd:
Bonusbilder:

1-0 till gummisnodd VS Rottweiler

Satt och lekte med min hårsnodd igår i soffan. Då tyckte Diezel att han skulle komma å få gos.

Elaka tankar började gro inom mig;) Trädde snodden över nosen på honom och han gick iväg. Tänkte inte mer på det. ca 5 min senare var det nån som gnydde....'Stackars stora stygga Rottan hade förlorat kampen mot den lilla toffsen. Han kom slok örad fram till mig och tittade bedjande.

-Snälla matte, Diezel kan inte ta bort den. Vill matte hjälpa lilla mesiga Diezel??? *blink blink*

Både jag och Micke fick oss ett gott skratt. Än en gång har vi lyckats övermanna den livsfarliga Rottweilen! Så alla ni som har en stor stygg *läs mesig* hund, vet hur ni ska få dem på fall;)Ska tillägga att toffsen var ytterst lös. Och att inga djur kom till skada;)

Höstbilder


Efter det gick vi in och fotade lite till!Synd att de blev suddiga. Men de blev ju ganska ok utan förg;)

Stackars hästar!

Kom till stallet och möttes av denna synen i boxen:Å trevligt! någon har mockat åt mig! Lyckan förbyttes snabbt till ilska och oro då jag insåg att hästarna inte ens varit inne i natt.

Lisa hade glömt att ta in hästarna igår:/  Så våra stackars små fyrbenta fick stå ute i värsta blåsten i natt. Jag tackar väderguden för att det inte kom regn eller snö!

Ringde upp henne och frågade om hon glömt att in hästarna. Sa inte ens förlåt eller nått. Bara "Oj, det glömde jag..." Inge mening å skälla ut henne. Det lär nog stallägaren göra. Tyckte mest synd om hennes egna häst och gamla Tulla. De gick utan täcke. Sam och Whiskey hade iaf det på sig.

I kväll ska Annes pappa ta in dem. Så i kväll vet jag att de får sova i sina boxar. Och tur är vel det!

Inge kul alls å rida idag:/ Blåsigt, överpigg häst å ja allmänt tråkigt. Jaja blev iaf 30 min i paddocken innan John vaknade. I morgon blir det nya skor och UTERITT!!!!!!

Duktiga killen!

Fick spruta av doktorn idag. Inge mindre än 2 st! 6 månaders vaccination var det dax för. Inte en tår eller sur min. Pappa är bara bäst! Så mamma ska helt klart inte förlja med när det ska tas sprutor;)

STORA killen väger nu 8305 gr och är 67,5 cm lång.


Skit på er FK!!!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6060057.ab

träningen avklarad för idag!

Testade nya tränings cykeln! 45 min i bra tempo! Svettigt och skönt! Fick hoppa av minst 5 ggr för en liten pojke som inte alls ville vara glad.

Nu vet jag vad jag önskar miig i julklapp! En riktig Spinningcykel och Spinningskor!

Spinning är min nya hobby. Tycker nog det är lika roligt som ridning;) Får se hur länge det håller i sig bara.

Om 2 timmar ska man till stallet. Blöt kommer jag bli! Regn, regn, regn.....


träningen avklarad för idag!

Testade nya tränings cykeln! 45 min i bra tempo! Svettigt och skönt! Fick hoppa av minst 5 ggr för en liten pojke som inte alls ville vara glad.

Nu vet jag vad jag önskar mig i julklapp! En riktig Spinningcykel och Spinningskor!

Spinning är min nya hobby. Tycker nog det är lika roligt som ridning;) Får se hur länge det håller i sig bara.

Om 2 timmar ska man till stallet. Blöt kommer jag bli! Regn, regn, regn.....


RULTETULTE!!

Ja endel har kanske aldrig hört det ordet. Men det är precis vad vår son är. Han är en liten Rultetulte;)

Se och beskåda själv!Börjar bli en liten mini michelin;)


Husets hjärta

Vårt sovrum! Välkommen in!
1 November

Nu ä det Vinter. Det tycker i alla fall jag! November, December, Januari och Ferbuari. Då är det vinter. Och kallt är det även om inte snön har lagt sig. Brr:/

I kväll kommer Åza så ska jag och micke får en riktig genom körare igen. Har bakat Frozen Cheesecake;) Hoppas den blir lika god som den Dahl gjorde! Och hoppas att Åza gillar den! Annars har vi äppelkaka med Vaniljsås oxå;)

Du där! Just det du! Du vet vem du är. Vill säga dig något, Något viktigt som jag inte har sagt ännu. Är glad för din skull, er skull, allas skull! Lycka till!

SLut bloggat för min del idag (tror jag). Nu blir det att försöka få på klädseln på stolarna:/ INTE lätt. Kommer nog fälla en del fula ord här på Gängesvägen..... Hmmm.... Kanske läge med hörselskydd på sonen)

Hoppträning

Kan man nog säga att jag var på igår. Skulle ha lastat till Ryssby men det var upptaget där. Så fick bli hem till Dahl. Gick lika bra att rida där! Fick en lite lektion av Dahl (läs Andreas). Gick kanon sen på slutet! Å Sam va kanon duktig! Jättepigg och ville verkligen ge allt när han skulle över hinderna. Sen att han vill slippa undan i med markarbetet det e ju en annan sak;)

Så nu ska det tränas lite mer! Bra tips och ord fick jag på vägen! Får nog blir en tur i veckan eller så dit!

Avslutade dagen där med picknick på gården. MYS!

RSS 2.0