Härliga söndag

Började med en sovmorgon till 10. Så känner sig lite pigg faktiskt! sen blev det åka och handla lite. Inge stall eller häst att tänka på.

Sen blev det att börja laga mat då svärföräldrarna och Krille skulle komma på middag. Bjöd på klyftpotatis (Fast och mandelpotatis), Marinerad kycklingfilé i Teryaki, och Ädelost sås á la Pontus;) Till det serverades sallad men rödvins dressing. Efterätt blev päronhalvor med After Eight i ugn, serverades med vaniljglass. Gick helt klart hem hos alls. Mumma!

Då 2 pesroner frågat efter recept så skriver jag ner det här:

Ingredienser:
Fast potatis
Mandel potatis
600gr Kyckling filé
5 Creme Frachie
Kvibille Ädelost Classic eller Grädd
Teryaki
1 Köttbuljong
1 dl Grädde
Olja
Salt
Peppar
Rödvinsvinäger
Småbladig sallad, ruccola, crispsallad, röd mangol osv.
Inlagda päronhalvor
After eight
Vaniljglass

Potatis
Skala potatisen, dela i klyftor.
Fördela jämt u en ugnsform eller på en plåt.
Häll olja över och salta. In i ugnen på 200 grader tills de är mjuka.

Kyckling
Dela kycklingfileérna så de blir tunna. Lägg i en påse och tillsätt ca 1 dl Teryaki.
Låt dra i kylen i ca 30 min. (Eller längre om ni vill) Stek sedan i rikligt med smör tills de blir gyllenbruna.

Sås
Häll i CremeFraische i en kastrull. Tillsätt köttbuljong, 1/2 Ädelost (efter smak), 1-2 dl Teryaki (efter smak),
grädde och få färg med Guld soja. Smaka av och tillsätt mer av någon ingrediens om ni vill.

Salladsdressing
Blanda ca ½ dl Rödvinsvinäger och ½ dl olja. Tillsätt ca ½ tsk salt och lite peppar. Smaka av. Dressingen skall vara ganska sur/salt och inte för mycket pepparsmak. Häll lite över salladen i taget. Smaka av tills rätt smak framträder. Låt gärna salladen dra i 30-60 min i kylen innan den serveras. Tänk på att smaken blir lite starkare när den får dra.

Efterrätt
Sätt ugen på 200 grader. Häll ut all vätska från päronen och lägg dem i en glasform. (platta sidan ner) Lägg en After Eight på varje halva. In i ugnen och ta ut dem när chokladen smält. Servera med glass eller vaniljsås. Du kan även använda annan choklad. Tex Marabou. Vänd då på päronhalvorna och lägg chokladen i "gropen" Kräver lite längre tid i ugnen

Hoppas det smakar gott!!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0