Ledig

Idag har John varit hemma. Och hans mormor har varit på besök hela dagen! Skönt med lite hjälp. Han har haft en elak hosta men jag hoppas den släpper! Får se om han är på dagis i morgon eller hemma. Hostade så han kräktes innan idag. Men efter medicin så har det varit lugnt.

Blev en tur till busstationen och lämna iväg sadeln som jag sålt. Skönt att få in lite pengar så man kan köpa en ny! Sen blev det en tur till X-Price. Som har billiga barn gardiner (Tack Tina för tipset). Så nu ska John äntligen få upp lite gardiner i sitt rum. Han fick även ett städ set av mormor och det används flitigt just nu;) I kväll ska jag bara köra hem min mamma och sedan blir det soffan med familjen!

Grattis Farfar!

Igår firade vi Johns farfar. Som fyller 70 år idag! Trevligt som vanligt!

Baka Pizza

Det gjorde hela familjen i fredags kväll!!

Ingen smärta??

Igår hade jag fruktansvärt ont i ryggen Och idag INGET!! Jag förstår verkligen inte vad som händer med min kropp! Har ridit och mockat och har fortfarande inte ont någonstans! Bara väntar på att det ska "smälla" till. Och innan i veckan kunde jag inte röra mig utan att tårarna kom. Mycket märkligt detta!

Och vet ni vad?? Idag är det "bara" 100 dagar kvar till BF!!!

Grattis pappa

Igår bar det av till Halmstad och Wild West! Gott, gott! Tråkigt att bror med familj inte kunde följa med! Pappa uppskattade det och ville inte alls åka hem;) 3-rätters och bra underhållning! Pappa fyller inte fören i morgon men lite jobbigt att åka så långt på en måndag! Givetvis blev det lite bilder! Och perfekt service denna gången! Extra stolar till barnen, extra glas, tallrikar. Ja allt!

Kortet:Och bilder från kvällen!

I väntan på maten;)Stone grillRibsLugna ner dig nu

Är ett fruktansvärt liv på knodden i magen! Verkar vara en livlig typ som mest är vaken hela tiden! Ska bli spännande och se vad det är för någon liten krabat;) Och så måste vi fundera på namn! Flicknamn det vet vi men inte pojknamn. Så vad passar med John? Namnet ska vara kort och kunna uttalas på engelska!

Annars måste jag säga att jag sovit relativt gott. Var "bara" vaken mellan 3 och 5 i morse! Så det går framåt. Känner mig riktigt utvilad och bäckenet likaså. Får se om det är kryckornas förtjänst!

Nu står dem där

I hallen och väntar på att jag ska använda dem. Otroligt skönt stöd var det den biten jag har gått idag! Dvs inne på sjukhuset och mellan FK och bilen. Ibland så får man helt enkelt visa sig svag när kroppen säger stopp. Nu hoppas jag att jag inte ska behöva använda dem så mycket. Men längre sträckor. Dvs sträckor längre än 50 m kommer de definitivt användas!

Kryckor

Nej nu har jag fått nog! Nu blir det att ringa Sjukhuset och kolla om jag kan få låna ett par kryckor. För jäkla vad det gör ONT!!!!Laddat upp bilder

Har laddat upp massa bilder i min PixBox. Vissa har ni säkert redan sett men andra kanske är nya. Det märker ni!

Idag var det minsann kallt när man vaknade! Hela -11 grader visade termometern. Brr! Som tur är har jag inte så många måsten ute. Mer än den vanliga rundan till stallet. Men ingen ridning för min del. Hade hoppats på tö och inte minus ute! Har betalat lite räkningar också. Resten dras ju på autogiro. Ingen risk att man glömmer bort dem då. Fick hela ca 3600kr från jobbet i lön;) Hehe tur FK är i tid med sina betalningar och jag fick lite från dem också! Nu sitter jag och funderar på vad jag ska göra till middag. De har visats en massa gott på TV och framförallt olika risottos verkar vara populära! Så får se om jag kan få ihop något! Idag är det ju våran fredag då Micke är pappaledig i morgon.

Inget att göra!

Snälla kan ni komma på något jag kan göra här hemma? Dvs saker som innefattar att jag ligger eller sitter ner:/ Jag har så extremt tråkigt och tiden går så långsamt! Jag har också svårt att köra bil (lyfta fötterna från pedalerna) Så några utflykter utan chaufför är tyvärr inte så lockande! Kommer bli tokig om jag snart inte får något att göra. Har funderat på att ta upp Johns album och fixa det. Men motivationen finns lixom inte. Och det finns inga direkta förberedelse nu direkt. Inför bebisen ska komma menar jag. Så snälla hjälp mig komma på något? Kanske har ni något boktips? Ett spel Online? Eller något annat som jag kan göra. Har funderat på att packa upp symaskinen. Men då var det det där med pedalen och att jag måste ta fram och bort den varje dag. Och lyft är ju inte heller så trevligt just nu! Eller så kanske jag skulle ta itu med bloggdesignen. Snälla kom med lite tips!!

V 26

Barnet: Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer och lungorna utvecklas. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret.Blankt papper

Givetvis så gick bilen igenom prickfritt;) Hehe bra mekaniker tackar man det för! Idag roar jag mig med att fylla i ytterligare lite mer papper till FK. Jaja någon gång tar det förhoppningsvis slut! Vet att det kommer koma ännu ett papper i morgon eller på fredag. Och sen lär det vel komma si så där 10 papper till innan bebis är ute;) Men så kan det vara.

Och mitt bäcken besvärar mig mer än någonsin just nu. Har extremt svår att resa mig upp eller sätta/lägga mig ner. Och att vända på sig under natten går bara inte. Så numera spenderar jag nätterna sittandes och större delen i vaket tillstånd. Igår kväll och i natt var det så att tårarna kom. Riktigt ont hade jag! Så får se om det lugnar sig eller jag måste hämta ut kryckor:/ Det får tiden utvisa. Men under den tiden så gör jag så lite jag bara kan!

Och till helgen så blir det besök på hemlig ort med mamma, pappa och syster med familj. Tyvärr kunde inte min bror med familj följa med! Men allt är bokat och vi börja röra på oss vid 15.00 på lördag;)

Sjukgymnast!

Äntligen har jag fått en tid. Men det blir tyvärr inte fören nästa vecka. Men jag fick iaf en tid. Och det är jag glad för.

Vattengympa

Första passet avklarat. Underbart var det! Och roligt att se ett bekant ansikte. Efter det blev det vila och nu funderar jag över hur jag ska göra med mina 4-benta. De stora alltså. Bebis är ju fortfarande knas i ryggen. Så ser ut som det kommer bli en saftig räkning på kliniken:/ Och då blir det inte pengar över att betäcka Tähti. Tyvärr! Man får välja sina strider! Men huvudsaken är att de har det bra!

Till helgen blir det att fira svärfar och pappa. Svärfar på söndagen och pappa på lördagen. Men vart vi ska är hemligt;) Men trevlig kommer det bli! Idag ska jag bara åka med lite papper till jobbet och sedan till FK och efter det stallet och hämta John. Dagen full med måsten idag också! Som sagt, ett heltidsarbete att vara sjukskriven!

Hostmedicin??

Någon som har något tips? Jag har nu hemma:


Noskapin i tablett: Tar den på kvällen och det dämpar det värsta.

Quilla: Flytande. Gott gott men hjälper den? Tycker den hjälper direkt men inte efter ett tag.

Theracough: fy fan vad äcklig. Drack den i 3 dagar sen gick det inte mer. Tycker inte heller den hjälper.

Så vad ska man egentligen ta? Det är både slem och rethosta. På dagen slemhosta och på eftermiddagen, kvällen och natten är det nästan bara resthosta.Försäkringskassan

Japp så är det mer papper att fylla i. Men jag är iaf beviljad 100% sjukskrivning tills jag har rätt till min graviditetspenning. Dvs tills den 13 Mars. Så det är skönt det! Underbart med handledare som ringer och tala om hur det blir och talar om vilka papper de vill ha in. Och de har även pratat med min arbetsgivare. Skönt! Så nu behöver jag inte oroa mig för att jag ska få gå hemma utan pengar! Men jag hoppas ändå på att kunna komma tillbaka och jobba lite. Även om det inte ser ut som det blir så. Så just nu så sitter jag och fyller i ansökan till graviditetspenning/ Havandeskapspenning. Men givetvis tog pappret till skrivaren slut, så får vänta till jag orkar fylla på det! Jaja alltid är  det något som ska krångla!

Nu ska jag bara vila resten av dagen. Mitt bäcken är inte med mig alls. Och benen vill inte riktigt bära mig. Dessutom har jag en hemsk hosta och förkylning! Ont i högra kindbenet/käken. Och jag bara håller tummarna för att jag ska klara mig utan bihåleinflammation! Blir lite klagande. Men så är det när man går hemma och inte kan göra så mycket! ska i alla fall plocka lite med tvätten, dvs flytta den från tvättmaskinen till tumlaren:) Inte så ansträngande. Förutom att jag måste gå i trappan. Hmmm det tänkte jag inte på innan. Jaja vi får se hur det gå! Efter det blir det iaf vila tills Lille John ska hämtas! Och just det, har hunnit med att ringa VC för att boka tid hos sjukgymnasten. Nu ska de bara ringa upp också!

Nej nu kallar sängen på mig! Ha det bra gott folk så hörs vi i morgon!

Kryptorkism

Nu undrar de flesta vad det är för konstig rubrik! Jo det är ju så att Johns ena testikel har vandrat upp. Och nu ska den ner på plats igen;) Och tillståndet kallas alltså kryptorkism. Inget farligt och det åtgärdas genom en operation som tar ca 40-60 minuter (inkl sövning). Givetvis är jag skit nervös! Även om det är ett rutin ingrepp så ska han ändå sövas och det är jobbigt för alla föräldrar att se sitt barn på operationsbordet! Innan de bestämmer datum för operation så ska vi ner till Lund för ytterligare ett Ultraljud. Då de i Ljungby var osäkra på hur den låg. Låter konstigt jag vet. Men så är det! Han kommer även opereras i Lund. Där nere ska barnkirurgen kika på honom och säga sitt ord. Antingen kommer det bli ett litet snitt eller så blir det titthåls operation. Jag hoppas på den första då det ska gå smidigare! Och förhoppningsvis kommer vi även få åka hem samma dag! Och vi hoppas på en operation innan bebis kommer. Inte roligt att åka till Lund med nyfödd! Lägger in lite fakta så ni kan läsa lite mer om det!


Om en testikel finns utanför bukområdet (dvs. i ljumsken) utförs operationen i narkos som s k dagoperation, dvs patienten skrivs ut samma dag.

Under denna operation som tar cirka 30 minuter lokaliseras testikeln och förs ned samt fästes i pungen. Man rekommenderas att ligga till sängs 1 eller 2 dagar hemma efter operation och patienten bör undvika ansträngande aktiviteter cirka 1 månad. Reoperation är sällsynt och fertiliteten som vuxen återställs.

En testikel som finns kvar i bukområdet lokaliseras med undersökande laparoskopi. Vid denna procedur görs ett snitt under naveln och ett laparoskop, teleskopliknande instrument, som består av en liten kameras och en lampa (laparoskop) sticks in och läkaren kan se på insidan av bukområdet och lokalisera testikeln. Testikeln tas bort (om den är missbildad) eller så utförs en orchidopexi, då testikeln fästes nere i pungen. Ju högre upp i buken testikeln ligger desto svårare är operationen och resultaten sämre.

Källa: http://www.urologkanalen.com/barnurologi/kryptorkism.shtml

Hoppas ni blir lite klokare. Jag är det inte ännu. Men förhoppningsvis så kommer jag veta allt om ett tag;)


Fika och söndag!

Igår blev det en slapp dag. Micke och John städade lite i trädgården (plockade hundbajs). Medens jag var i stallet och fixade. efter det blev det middag och sedan fika hos Dahl! Var länge sedan och det var trevligt att träffas igen! Sen hände det inte så mycket mer den dagen;)Födelsedags kalas

Igår var vi som sagt och firade Ella. Blev massa bus för barnen! God fika och trevligt sällskap! Tyvärr så blev John åksjuk (igen) På vägen dit. Så han fick gå med pyamas resten av kvällen. Men det gick bra det med;) Idag blir det lugnt och ev lite fika hos Dahl. Jag ska strax väcka Micke och sedan åka till stallet!
Middag

Blev en full dag med stall, handla, bad och middag. Roligt att bada men jag orkar verkligen inte hänga med John mer:/ Får så fruktansvärt ont i bäckenet. Men lite fick han iaf bada! Sen blev det fika och hem färd. Jag fick chans att vila lite medens Micke städade lite. Dessa stunder är guld värda när jag får vila! Sen kom Johns farmor och farfar. Så då blev det kyckling i tortillas. Ett jättegott och snabbt recept jag fick från Sussi för många år sedan! Till det serverade jag en sallad och till efterrätt bär med Kesella Vanilj i ugn. Kan lägga ut recept för de som vill. Underbart gott blev det!

Strax ska jag hoppa i duschen och göra mig i ordning. Ska till Esperyd och fira Ella som fyllt 3 år! Ja John och icke ska givetvis också med!

Pram World

Så har jag äntligen fått tag på en leverantör av Baby Jogger City Select som levererar till Sverige. Och som dessutom vet att de får in den nya modellen! Så i Mars kommer jag kontakta dem igen. Och förhoppningsvis kommer det en vagn i April. Dessutom pinsamt billigt om man jämför de priser jag fått i sverige! Givetvis beror det lite på hur valutan ligger den dagen vi betalar.

Läkaren

Gick sådär hos läkaren. John var en ängel och Ultraljudet tog hela 40 min. Han var lite ledsen de första 2 minuterna. Sen låg han som ett ljus! Helt facinerad över allt nytt;) Tyvärr så kunde de inte helt säkert säga vart hans ena testiket är. Men de tror att de hittade den. Så får se om det blir remiss till växjö och om de kan hitta den. Den ligger precis ovanför pungen. Så inte långt upp alltså. De vill bara vara säkra på exakt vart den ligger innan ev operation. Och det vill jag med. För finns inte en chans att de får söva och skära i honom om de inte vet att den finns där! En operation är en operation oavsett hur liten den må vara! Läkaren ska ringa oss på måndag för de som gjorde UL:et sa varken Bu eller Bä. Extremt irriterande. Fick dra ur dem svar.

Igår kväll blev det lite Tacos och idag blir det bad med familjen Rönn. Både Farmor och Farbror Jocke med familj. Sen på kvällen så kommer farmor och farfar hit. Så då blir det lite mat. Och jag ska åka till stallet en runda innan dess!

Jämförelse

Här kommer magbilder från mina graviditeter.V 25

De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade och barnet kan knyta sina händer och få tag på sina fötter.Kinden

Ser om möjligt värre ut idag. Men är torr och fin! Och han verkar inte störas av den. Idag hämtade jag lille John redan vid 11. Så han skulle få komma hem och äta lite middag och framför allt hinna sova lite innan vi ska till läkaren. Hoppas det går bra där! Efter det får han åka tillbaka till dagis och leka av sig i några timmar. Så hinner jag vila lite också.  

Natten har inte varit bra men Micke har tagit John den gången han vaknade. Så lite skönt! Men jobbigt att vakna en gång i timmen och behöva vända på sig. Men idag känns det mycket bättre än igår!. Ska försöka få tag på VC och få en tid hos sjukgymnasten också. Bara massa läkarbesök och papper med att vara sjukskriven. Är ju ett heltidsjobb att bara fylla i dessa papper och gå på läkarbesök:/ Är iaf 100% sjukskriven tills den 20 Februari. Då ska jag tillbaka och kolla upp fogar och annat igen.

John sover, men tyvärr måste jag väcka honom om 40 min igen. Känns tungt att han får sova så lite. Men tror han piggnar till sen när vi sätter oss i bilen. Ev om han får sova lite till på dagis när han kommer dit. Han brukar ju sova i alla fall 2 timmar de dagar han är på dagis.

Ledsen pojke

Sitter med en ledsen pojke i knät. Stackars liten var nästan framme vid bilen när han halkade utanför dagis. Tårar och blod blandades på lilla kinden:( Och jag anklagar mig själv som inte hann dämpa hans fall. Gick ju precis jämte honom! Tänk om jag ändå hade kunnat bära honom! Lilla kinden är röd men det har slutat blöda. Som tur var klarade han tänder och annat.

Tandläkare och läkare

Gick kanon hos tandläkaren. Inga hål och super fina tänder. Trots att jag "misskött" dem de senaste halvåret:/ Konstigt att det kan vara så! Men jag är bara glad så länge det är så. Så nytt avtal tecknat på 600kr/året i 3 år. Skönt att slippa oroa sig över kostnaderna om något skulle hända!

Och så läkaren. Gick bra. Kollade Cervix igen och den var fortfarande opåverkad. Så skönt det! Sen var det värre med min foglossning:/ Aj aj att känna och klämma på bäckenet. Så nu blir det 100% sjukskrivning (som jag trodde) med vattengympa och sjukgymnast för att det förhoppningsvis inte ska bli värre. Vill ju gärna kunna gå om en månad. Så både bra och dåliga nyheter alltså!Det blev som jag trodde

En jobbig natt med lite sömn. Men nu är Micke hemma och kan hjälpa mig lite i vardagen! Strax blir det att borsta lite tänder för ett besök hos tandläkaren. Hoppas bara det inte är några äckliga hål:/ Har bara haft ett litet i hela mitt liv. Men med tanke på att bara tanken på att ha en tandborste i munnen de första månaderna av min graviditet, fick mig att spy. Så har jag ju inte varit jätteduktig. Så håller tummarna för att allt ser bra ut! Men det märker vi!

Sova??

Inte John inte. Till slut så somnade han med lite bråk. Var visst inte alls sugen på att krypa i sängen i kväll. Men tog bara 15 min innan han somnade. Så nu har jag bytt lite sängkläder i våra sängar. Hade velat dammsuga, men då lär jag säkert väcka honom. Och det orkar vi inte med;) Inte i kväll. Ska själv snart krypa ner mellan lakanen. Känns som det kommer bli en lång natt utan mycket sömn. Sen kommer Micke hem mitt i allt. Och då lär säkert både hundar och unge upp och springa;) Men sånt är livet här hos oss!

I morgon blir det tandläkaren och läkaren. Och en tur till stallet. Kanske lite små plock här hemma. Men lugnt då. Har nog gjort lite för mycket idag:/

Hörs i morgon gott folk!

Fynd på Netto

Fina ljus i våriga färger:Fina galgar till John:Garn till mamma:Trött

Nu har jag fejat lite i köket och plockat i vardagsrummet. Och jisses vad det värker i rygg och höfter:( Blir ingen liten tur på hästen idag. Utan räcker med mockning för min del. Kommer bli en jobbig natt känns det som! Men nu är i alla fall den hemska plastgranen nere. Och förhoppningsvis så kommer den inte upp igen! Långt ner i källaren ska jag slänga den! Och lite jul pynt har också kommit ner. Gardinerna få Micke ta när han hinner. Jag och känner mig inte så stabil så jag vill upp och klättra;)

Låång natt

Och en pojke som saknar sin pappa. Han vaknade vid 3 i natt. Glad och pigg och pratade bara om pappa hela tiden. Tog 1 flaska vatten, 1 flaska välling och 1½ timme innan jag fick honom att somna igen. Busungen! Men nu är han på dagis igen och i natt kommer Micke hem! Så nu passar ajg på att fixa disken och små pilla lite här hemma.

Natti

Ja nu ska jag packa ner mig och John i sängen så ska vi gosa hela natten! Eller först ska hundarna ut en runda och lite annat ska fixas. Men snart så kryper vi ner! I morgon är en ny dag och jag hoppas att jag orkar städa lite! Kanske ska städa ut Julen också;)

Mat

Nehe nu blir det att värma maten och sedan bege sig ut till stallet. Får se om man vågar sig på och rida lite! Hann ju inte rida igår innan Micke åkte så sist hon gick var i  torsdags:/ Skäms lite! Snälla finns det någon som vill rida lite???

Hunnit med en del

Har redan hunnit med en del. Lämnat John på dagis, varit på besök hos BM. Och hos BM blev det nya blodprover. Ont i armen som vanligt men denna gången klarade jag mig med ett stick! Sist så blev det inte mindre än 4:/ Inte skönt! Och vikt och blodtryck. Allt såg bra ut och bebisens hjärta slog så fint så! Efter det åt jag lite frukost i cafeterian och sen åkte jag och handlade. Även om man är hemma så lyckas man nästan fylla dagarna! Och så ska jag förhoppningsvis gå på Vattengympa i morgon! Det är bara så härligt! Gick när jag var gravid med John och det hjälpte verkligen fogarna!

sen ska jag även ta en tur ut till stallet och senare hämta John. Men det är alla mina måsten idag. Ska se om jag orkar gå och hämta honom med vagnen! Kanske lilla Nick får följa med då!

City Ville - Finn ett fel

Kan ni se något fel på denna bilden;)?Hälsning från Ior!

Här kan ni läsa en hälsning från Ior och se den lille!


Ior

Idag

Micke åkte vid 12 och nu är det jag, John och hundarna tills Onsdag natt. Tomt och lite trist. Men det råder vi bot på! Maten är i ugnen och lite glass köpte jag minsann;) Så tror att jag och John ska överleva! Micke är nämligen på väg till England;) I morgon ska jag till BM och John får vara på dagis. Sen ska jag även hinna med tandläkaren, Läkaren och så ska John till läkaren denna vecka. Blir en hel del besök på sjukhuset! Nästa vecka är det bara min bil som ska besiktigas. Annars ska det vara lugnt!

Nu ska jag strax kika på maten. Blir rotsaksgratäng och kycklingfilé i ugn! Gott ska det vara när man bara är 2, eller 3, eller 5;) Sen blir det glass och mys i soffan! Och ett bad för lilleman! Jag passade på att duscha i morse. Skönt!

Igår

Hade vi super trevligt! Åkte hemifrån redan vid 9 och var inte hemma fören 22.30. Tog ju tid att köra pga vädret. Först snö på vägen dit och sedan regn på vägen hem. Men det gick bra!

Först besökte vi Baby Proffsen och tittade på vagnen. Och som jag skrev innan så kommer vi nog beställa en City Select;) Och dit kom även syster med familj. Så vi skulle få låna Kewin till vagnen. Och han verkade ganska nöjd med det. John var lite svårare att få å sitta still;) Sen bar det av till Coop för att äta middag. Är himla god mat där! Och sen delade vi på oss och vi åkte och köpte present till Tias!

Väl i Fröllinge så blev det bus med pojkarna och fixa fika! Allt flöt på och vi stannade längst av alla och Mattias och Micke grillade!!! på kvällen. Blev nog lite mycket wiskey;) Men gott blev det. Till det gjorde Heidi lite klyftpotatis medens jag passade pojkarna. Och det serverades med bea och tzatsiki! Och hemfärden blev 21.00. Lång och lyckad dag!!!Babysitters. Ord pris 2999:- Nu 900:- Var sugen på att köpa en;)John åker bil på Biltema!

Födelsedagsbarnet + RamboMicke + RamboBaby Jogger City Select i Affären

cSå provade vi Selecten igår. Och blev positivt överraskade! Så nu har vi nog äntligen bestämt oss! Pojkarna satt jättebra och den var varken tung eller trögstyrd. Trots våra 2 klumpar i den. Kewin är 18 månader och John är 20 månader. Var skeptisk till att John är på gränsen med längden. Men när han väl lutade sig tillbaka så gick det kanon! Och så ska vi beställa ny modellen där de har förlängt ryggen. Så kommer förhoppningsvis bli jättebra! Här kommer lite dåliga bilder. Pojkarna ville helst springa och leka själva;)

Mamma och John

Just nu är det bara vi uppe. Men snart ska vi väcka den där pappan också;) Blir en rolig och spännande dag då vi ska prova vagn och fira Mattias! Jag hade gärna satt mig i bilen redan nu men som tur är öppnar affären inte fören 10;) Väl i Halmstad möts vi upp av syster med familj! Ska bli riktigt roligt! Men först ska vi ta oss dit. Har kommit en hel del snö i natt, men kör man bara med sunt förnuft så brukar man komma fram!

Ne nu hinner jag inte skriva mer. Måste få lite mat i magen och packa ner lite kläder och annat som behövs för en heldag borta!

Bada

Blev en tur till Badhuset idag. Så John fick plaska runt och mamma ligga och flyta. Eller det var tänkt så men så mycket vila för min del blev det inte;) John tyckte det var väldigt läskigt i början sen efter ca 10 min kom ha på vilken stor badbalja han hamnat i;) Sen sprang han och plaskade och tjöt som världens lyckligaste unge! Och så åkte han och Micke den lilla banan;) Jisses som John tjöt av glädje. Efter badet blev det goda mandelbullar, bananer och dricka och nu är vi hemma. Lill prinsen somnade på 2 minuter i sängen. Trött kille! Sen ska han och Micke ge sig iväg till Strålis för lite fika. Och en annan får ge sig ut till stallet. Hade tänkt rida men fogarna har jävlats bra mycket de senaste dagarna. Så vi får se hur det blir!

Svar på kommentar

Om du nu tycker det är så vidrigt så behöver du faktiskt inte fortsätta läsa min blogg. Och mamma blogg? Nej det har jag ALDRIG påstått att jag "driver". Jag tycker det är en fin bild och den kommer få vara kvar. Och visar bilder konstant för omvärlden?? Nja jag har vel sisådär 30 läsare om dagen och de flesta känner mig;) Som sagt du behöver inte läsa min blogg igen! För övrigt så får du gärna lämna namn och adress om du vill fortsätta diskissionen!

Kommentar igen

Fick svar: Tja, jag tycker det är fel att lägga ut nakenbilder på hela kroppen. Själv har jag tre barn så jag vet hur fint det är med gravidmagar. Men lite onödigt att lägga ut bilder som visar för mycket..

Jag visar magen, mina armar och ansikte. Mindre än en bikinibild. Så kan verkligen inte förstå vad du stör dig på. Och som sagt du får gärna lämna namn och adress jag kan kontakta dig på. Om du vill fortsätta diskutera!

Jahapp

Så ser det ut som det blir sjukskrivning ett tag fram över. Pratade med FK och de kommer bevilja 100% fram tills den 31 Mars. TRÅK!!!!!!!

Oj så konstigt

Det blev med inlägget;) Inge bra med en Wide länk i bloggen. Men men så småningom så åker den neråt och då störs man inte av den. Nu ligger John-John och sussar så sött i vår säng. Killen blev jätteglad när mamma kom och hämtade honom. Värmer i hjärtat!

Och så har jag pratat med FK och det ser ut som det blir kombinerad sjukskrivning på 100% och tidigare lagd havandeskapspenning i 2 ½ månad. Men jag ska inte säga för mycket innan de ringt tillbaka och bekräftat det! I morgon är en ny dag och vi ska lata oss hela familjen! Får se om vi hittar på något.

On The Rocks - Bad Romance


Eliza Dolittle - Pack up

En ny favorit från min sida;)


Akustisk version:
Official Video:Kommentar

Fick en kommentar på magbilder så var så här:


Tycker du verkligen det är lämpligt att lägga ut en bild när du står i duschen? Lite äckligt...

För det första, otroligt löjlig kommentar och otroligt fegt att inte våga stå för den! Och vad skulle vara äckligt med det? Jag visar varken bröst eller något annat som skulle verka stötande. Inte enligt mig iaf. Men kanske jag har fel? Men för allas skull så ska jag genast göra den mindre stötande;)

Bada bebisen

Det gjorde John igår. Han tycker det är så roligt att bada och inte blir det tråkigare när man får bada med "bebisen".Magbilder!

Micke tog minsann tag i både pensel och färg igår;) Blev lite fina Picasso bilder på magen. Hoppas Knodden uppskattar sin pappas konst;)

Jobb??

Hur gör man nu då när det inte finns något jobb för mig att göra? Det är bara skottning, skottning och åter skottning. Eller Röjning i skogen. Jobb som jag varken får göra eller klarar av:( Så fick gå hem idag  och så ska jag till läkaren nästa vecka. Min arbetsgivare har till och med gått till sin chef för förfrågan om förflyttning. Men det finns ju tyvärr inget lätt jobb nu på vintern. Så nu sitter jag här och funderar på hur det ska bli de restrerande 2½ månaderna innan min anställning tar slut:( Ville ju verkligen jobba in i det sista denna grav. Hatar att bara gå hemma! Så vi får se hur det blir! Troligtvis sjukskrivning på heltid:/ Är bara FK som ska godkänna det. Läkarna var ju mycket skeptiska redan i julas att jag skulle klara av jobbet. Men hoppas kunde man ju få!

Jaja ska prata med BM om det i em! Annars så är John på dagis fram tills 12.15. Då ska jag hämta min ängel och gosa med honom resten av dagen! Iom jag tog ut 50% semester idag så får han bara vara där halv dag. Men skönt att få något att göra iaf! I morgon är vi hemma hela familjen!

V 24

Barnet: Vikten har ökat markant på senare tid och barnet väger nu runt 600 gram och är cirka 30 centimeter långt. Barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut.Drömmar och hemma

Sovit som en kratta i natt:/ När jag väl somnat så har jag drömt massa konstigheter. Tex så skulle Bebisen vara på väg ut nu. Mindre lyckat i v 24! Och så provkörde vi vagn här hemma och den såg minst sagt rolig ut;) Så där 2 meter lång och med mini hjul hehe;) Jaja lite drog jag nog på smilbanden i sömnen. Och förutom drömmarna så höll mina höfter och rygg mig vaken. Så idag är jag hemma och vilar kroppen lite! Och huvudvärk på detta gör inte livet roligare precis:/


Kommer ni ihåg lille John när han var nästan ny??
Tvätt, tvätt och mera tvätt

Aldrig tar den slut. Och alltid förvinner strumporna:/ Konstigt det är! Och inte lär det bli mindre med åren heller;) Eller jo om si så där 20 år kanske hehe. Har iaf fått undan några maskiner idag. Väntar på att torktumlaren ska bli klar så hinner jag nog få undan 2 maskiner till. Är massa lakan och gardiner som behöver tvättas. Tråkigt men bättre än disk!

Till helgen blir det ett besök i Fröllinge för att fira Mattias! Ska bara ta reda på vad han önskar sig??!! Och så ska jag kika på vagnen, dvs City Selecten! Nu kom en liten pojke och dansar till Shirley Clamp;)

Lovikavantar

Titta vilka söta vantar John har fått av "gammel" faster Bettan!Baby Jogger City Elite

Här kan ni se bilder och info om Baby Jogger City Elite. Som jag ska sälja! Priset är 4500kr inkl 2 regnskydd, båge och ratt. Vagnen är i nyskick och endast använd under sommaren!


City Elite


Länken öppnas i nytt fönster!

Måndag

Ännu en måndag. Och den andra under detta år. Har jobbat 4 timmar, och nu är maten på spisen. Blir enkelt med kokt potatis, prinskorv, gräddfil och rester från i helgen. Micke är ju inte så förtjust i prinskorv;)

Tänkte besöka FK men hemskt vad folk det var där inne! Tror de har fullt upp idag;) Så kikar in en annan dag. Måste höra hur jag ska lägga upp det när jag slutar jobba. Har ju bara anställning tills 31 Mars. Men kommer gå hem på havandeskapspenning den 12 Mars om allt går som det är planerat.

Var ju och firade Tina igår och det var som vanligt väldigt trevligt. Jätte god mat så det receptet måste jag nog få låna;) Åkte hem runt 19 då John skulle upp till dagis idag. Och han var trött kan jag säga! När jag gick till jobbet 6.45 så låg han fortfarande och sov hehe. Så han kommer nog vara trött idag när jag hämtar honom!

Annars i veckan så vet vi inte riktigt vad som händer! Micke väntar fortfarande på besked om hans ska åka till England eller inte. Jobbigt när de ska dra ut på det! Och så får vi se om jag åker och provkör vagn eller inte. Är mycket man vill göra men tid och ork tryter! Ne nu får jag inte skriva mer för prinskorven ska i pannan! Potatisen kokar redan för fullt;)

Igår

Hade vi riktigt trevligt. God mat och bar sällskap;) Blev ganska sent, men det var det värt. Jag fick ju faktiskt sova till 9 idag;) Strax ska jag kila iväg till stallet och senare i em ska vi fira Tina som fyllt år.

John vilar lite middag och Micke med. Så man får passa på att smyga ut när de inte märker det. Som ni märker är mitt största I-Lands problem vilken vagn vi ska köpa. Men OM det skulle bli en Select så kommer den inte hem förrän i Mars. Då vi vill ha den nya färgen. Och den beställs troligtvis från England då de är så dyra i sverige! Så då ska City Eliten bort:( Värker lite i hjärtat när jag satte ut annonsen. Är ju en urtrevlig vagn! Helt outstanding bland 3-hjuliga som jag kört! Kan ju hända vi köper en beg senare;)

Ne nu ska ridkläderna på och jag ska börja röra på mig!

Uppdateringar av City Select

Ännu har jag inte bestämt mig, och jag ska provköra vagnen först. Men om det blir den så kommer vi avvakta tills Mars 2011. För då kommer en ny härlig färg ut och de har förbättrat bla sätet! Men kan ni läsa här:


http://blog.wildchildgear.com/2010/11/22/2011-updates-to-the-baby-jogger-city-select-stroller/#more-1257
Nån bild på nya färgen ska ni givetvis få!Bilderna är lånade från Mr Google ;)

Mat!

Testade ett recept från Jamie Oliver. Ungsrostad potatis med vitlök och rosmarin! Så jäkla gott! Här kommer lite bilder på goda maten;)
FläskfilenPotatisen med grönsakerFläskfilé, rostad potatis smaksatt med vitlök och rosarin, rostade grönsaker,
Fetaost på tomater med olivolja, smörstekta champingjoner, Tzatsiki och Chili sås.Sovstil?

Det bankade och väsnades i Johns rum igår runt 22;) Så jag gick och kikade innan jag själv kröp ner i sängen. Och vad får jag se. Jo detta:

Baby Jogger City Select

Här kommer lite bilder!

Har hittat 2 stora minus med denna vagn! De små hjulen fram och att den bara finns i svart, röd och vit:/ Men ska absolut titta vidare på den och ev kommer den stå hemma hos oss redan nästa vecka! Min sambo ska nämligen till England då och tar i så fall med isg en hem. De är nämligen mycket billigare där! Svårt med syskonvagn!

Vagn helvete

Jag vela än idag om det verkligen blir en Easy Walker Duo Sky. Har faktiskt börjat titta på en Baby Jogger City Select. Men den tåls absolut att tänka på! Ska lägga in lite bilder när jag kommer hem från stallet!

Amaryllis

Fick en jättefin julgrupp från jobbet. Och äntligen har amaryllisen blommat ut! Den är bara så vacker! Och stor! Fick vända på krukan så den lutar mot väggen;)

Och så har hela familjen varit ute i snön. John fick åka traktor med farfar när han skottade. Sen blev det lite pulkaåkning i backarna av snö och bus med hundarna. Och skottning givetvis. Men de lämnade jag till Micke! Sen gick vi in och fikade och om ca 1 timme ska vi börja med maten. Blir rostad potatis a la Jamie Oliver! Och kött och någon sås till det och givetvis rostade grönsaker;) Så vi ska nog bli mätta idag också.
I morgon blir det jobb för min del och på lördag kommer Jessi och Pontus. Och på söndag fira Tina som fyllt år. En full helg alltså!Snö storm??

Kan det vara så illa? Snöar som tusan iaf. Skönt att man varken har jobb eller häst idag utan bara kan vara hemma och gosa med familjen. står på SMHI:s sida klass 1 varning med 4-8 cm nysnö och blåst. Jaja som sagt, skönt att vara inne!

Här är det bara jag och John vaken. Läggningarna går mycket bättre nu när han har ny säng. Tror han kände sig instängd i spjälsängen. Och så vaknar han oftast bara 1 gång på natten och vissa nätter inte alls. Sen är man lat runt 6-7 på morgonen och då får han gärna smyga ner mellan oss;) Så kan han sova 1-2 timmar till;) Idag gick vi inte upp fören 8. Underbara pojke! Å så sover han bara 1-1½ timme på dagen. Får se hur det blir med dagis. Han sover ju i normala fall ca 2½ timmar där. Och ändå somnar han nästan i bilen på vägen hem. Men vi ska testa med bara 1½ timme där också. Dagis börjar på måndag;) Just nu står knasen och dansar till Hanna Montana på TV. Så söt!

Oh no! Fick minsann ta en bajsblöja mitt i bloggandet;) Men nu är han ren och torr! Hoppas snön lugnar sig i em så vi kan gå ut lite!  I kväll blir det god mat och mys! Och förhoppningsvis så ska vi äta lite gott och umgås med Palm/Linton i morgon eller på lördag!

Eller grön;)

De har fått in Grön, men inte i Army Green utan i Olive. Och den ser identisk ut;) Så det kommer nog blir den ändå! Hoppas, hoppas! Får betala lite mer för vagnen, men som det ser ut nu så har de bara ett fåtal vagnar kvar i Brown (som även den är utgående) Och jag vill inte beställa vagnen riktigt ännu;) Hade velat vänta i 2 månader;) Tar ju bara 5 dagar att få hem den å inte som när man beställer här. Ca 1 månad. Så hoppas!!

Ingen grön vagn

Tyvärr har Army Green utgått ur sortimentet. Så det lutar åt att det blir en vagn i Brown, åkpåsar i Lime och liggdel i Aqua. Funderar på att ta en liggdel i brun ifall det inte skulle passa;) Men tror ju det kommer göra det!

Färger på vagnen

Så funderar jag över vilka färger jag ska beställa vagnen i. Hade bestämt mig för att ha själva sittdelarna i Army Green. Men Ser nu att de inte har dem inne längre:/ Så får hoppas att de får in dem! Annars får den tyvärr bli en tråkig Brown. Får 2 åkpåsar och liggdelar med den så kan välja lite olika färger om jag vill. Lutar dock åt att båda åkpåsarna blir i Lime. Och liggdelarna i Aqua. Kunde tänkt mig en åkpåse i Fuhcia (Rosa) Och även en liggdel. Men de verkar som även de färgerna är slut:/ Osis man ska ha! Men är några månader kvar så ska ha is i magen och avvakta! Ev reservera och se om man kan byta färger sen! Blir även en väska till styget för att binda samman det blå, lime, gröna och bruna. Här är lite bilder!

Sittdelarna Army Green


Sittdelar BrownLiggdel Aqua


Liggdel Brown

Liggdel FuchsiaÅkpåse LimeVäska till styret Wave Green

Halmstad tur

Åkte till Halmstad igår med John och mamma. Skulle kikat på vagn men givetvis så säljer de den inte längre. Så närmsta vagn finns i Göteborg:/ Inte så kul att åka dit. Så blir att beställa utan att provköra. Helt emot mina principer! Men fick en del annat gjort.


Tittade på skor och fick med mig 3 par hem;) Alla från Sko Punkten! Så blev lite glad iaf! Och så åt jag god sallad på Capri. Mums! Kikade även på H&M om de hade några mamma kläder men blev lika besviken som sist. Så tråkiga kläder! Men ursöta Baby kläder hade de minsann;) Men köpte inget. Jo kom hem med 4 par trosor från Lindex;) John-John var en ängel hela dagen!  Blev iaf 3 fodrade skor. Ett par fina vita, halvhöga, ett par svarta skor med snörning och ett par grå. Alla för bara 538kr;) Riktigt svårt att hitta skor i strl 38. Är så utplockat! Men jag lyckades ganska bra ändå!V 23

Ditt barn är ca 20cm långt mellan huvud och stjärt och vikten omkring 600g. För varje dag som går ser kroppen mer proportionerlig ut. Barnet börjar se ut som en fullgången bebis, men fortfarande kan man urskilja skelett och organ genom huden. 

Innerörats ben har hårdnat och då hörseln blivit skarpare kan barnet särskilja olika ljud, såväl inifrån som utanför din kropp. Tänk dig hur bullrig din kropp är. Magen bubblar, hjärtat bankar och blodet forsar. Ditt barn kommer att känna igen din röst på tonläge och rytm när det föds. Prata gärna med det så mycket du kan redan nu. Då forskning visat att barnet i magen lättare uppfattar djupa manliga röster än höga kvinnliga, är det lika viktigt att pappan pratar mycket med det ofödda barnet. Det kan mycket väl hända att du får en spark till svar och du stimulerar även nervsystemets utveckling.
Jobbat

Idag har jag minsann jobbat lite. Har plockat upp efter festprissarna i Ljungby;) Riktiga grisar är ni! Hur svårt är det att ta med er raketerna hem? Eller lägga den i papperskorgen 3 meter bort?? Och ja de va tomma! Tömde 2 papperskorgar i hela centrum och de va knappt halvfulla.. Och hundbajs... Varför plockar ni inte upp det??? Gaaahhh så irriterad man blir;)

Sen hjälpte Micke mig att hämta hö i Boda. Så han och pappa rullade in 2 balar i släpet och jag och John tittade på;) Känns i ryggen och magen att jag jobbade fysiskt idag. Så i morgon blir det vila. Inget jobb och ingen häst! Utan det blir att lämna släpet hos mamma och pappa och sedan bär det av till Halmstad för att kika på vagn och lite annat!

2011

Första dagen på 2011 och den börjar sådär. Pojkarna sov till 8 och det är bara så underbart att kunna få sova liiite längre vissa dagar! Men vädret är helt kasst:( Regn och plusgrader. Så nu är det is och blåst ute. Vi som hade tänkt vara ute med pojkarna idag. Men en liten stund ska vi nog vara ute ändå! ska ju till stallet och mocka.

Och igår då. Jo vi hade verkligen jätte trevligt med god mat och alla var glada. Pojkarna slumrade in runt 21. De fick ju vara uppe lite längre igår. Hundarna klarade smällarna bra. Våra är ju skottfasta och sov sig igenom tolvslaget. Men Tirill och Zima var också duktiga! Bilder kommer när Heidi laddat upp dem;) För jag orkade inte fota igår heller.

Bilder från Julafton kan ni se här:
Alvas PixBox

Heidis PixBox

RSS 2.0