Läckande blöjor

Nu har vi en liten Pisse-Nisse varje natt. Han heter Philip;) Har testat Pampers strl 5?, å de läcker som ett såll. Har nu Libero strl 7 och de funkar bäst. De läcker nån dag i veckan. Men acceptabelt. Strl 6 läcker varje natt:/ MEn jag känner att nån annan blöja måste ju funka. Så hur är det med Huggies, Ica:s, Eldorado/Basic osv. Vad finnse det för olika märken?

Känner mig trött på att tvätta sängkläder flera dagar i veckan. För det är ju inte lite som läcker tyvärr:/ Har du någon av ovanstående blöjor och kanske vill sälja 5 st till mig som prov skulle jag bli glad! För dyrast är ju inte alltid bäst! Det är bara blöjor med snibbar av intresse, UP&GO blöjor funkar definitivt inte på natten!

Bus i vattenpölar

Ja vad gör man när den ena ungen börjar hoppa i pölar utan regnkläder;)? Jo man struntar i det och låter dem hållas till de fryser. Nu sitter de torra och varma i soffan och tittar på Philips favorit film, "Lilla Röda Traktorn". Älskade busungar!
Simskolan och mycket till

Måste säga att Ljungby Sim Sällskap är mycket trevliga och tillmötesgående! Mailade dem ang att minisim var för enklelt för John. 2 dagar senare ringde en simlärare upp och Jochn fick byta grupp! Så nu går han i Sköldpaddan:) John är lycklig som fick lite utmaningar och han passade perfekt i den gruppen. Åldersmässigt ligger han 1-2 år under dvs det är 4-5 åringar i den gruppen. Men det bekymrar inte honom. Han fixar alla sakerna ändå:) *Stolt mamma*. Och pratade med simläraren efteråt och han sa att det var helt rätt grupp John var i nu. Han hoppade över de 2 första grupperna. Så nu är allt frid och fröjd:)

Och vad mer. Till helgen blir det Ge-Kås med mamma och Heidi, vi ska inte ha så mycket men blir en rolig utflyckt med de bästa!

Idag blir det städ, tvätt och umgås med mina pojkar. En tur till stallet och sedan hem och mysa.

Trodde jag skulle ha massa att skriva men så var det visst inte. Vi fortsätter vårt letande av gård, men än så länge har ingen av de 6 gårdar vi fått in varit intressanta. Vi vet en gård som ska komma ut hos mäklare, men frågan är om vi kommer ha råd att köpa den! Ett försök ska vi i alla fall göra:) För nu måste det ju vara vår tur tycker jag!

Nehe dax å fixa lite tvätt och annat. Det här städandet tar ju som sagt aldrig slut;) Men så är det när man har djur och barn. 

Traktor Race

I söndags tog vo med oss mormor och barnen och åkte på Traktor Race utanför Moheda. Riktigt roligt och vi hade tur med vädret som bjöd på sol och moln. Men inget regn! Pojkarna stor trivdes:)
Philip


I helgen fick John sova hos morrmor och morfar och Philip fick lite tid med mamma och pappa. Det gillade han. Blev bad och mys i soffan på kvällen. Lille bebisen växer ju så fort!!!

IFORM loppet 2012

Så är vi hemma och har laddat upp batterierna! Loppet gick över förväntan! Bara astfalt och jag började tveka på hur detta skulle gå. Men oj så fötterna gick, ingen smärta, inga domningar. Men tror detta beror på alla dessa upp och nerförsbackar. Starten var riktigt tuff och det gick tufft uppåt! Man sprang samma bana 2 ggr så blev det även tufft i mitten! Jag sackade av sista varvet. Men är nöjd ändå! Kikar man på deras resultat på sidan så är det nytt person bästa igen. Men kikar man på min RunKeeper, så är det inte det. Dock skiljer det inte så mycket:) Sen ska Dove ha fotat mig och Micke efter racet, men har inte lyckats få tag på den bilden ännu:(

Uppdatering kommer

I eftermiddag/kväll. Men nu packar vi iväg oss till Moheda för att kika på traktor race!:)

Bilder men inte så mycket text.

Har jobbat massa senaste tiden och bloggarna ligger sist på min prioritering. I helgen har jag knappt hunnit andas ut mellan fritid och jobb:/ Och det blir fullt även denna veckan. Får lite tid på förmiddagen innan pojkarna ska till dagis. Om jag har tur! Så hinner jga skriva några rader. Vädret har varit blandat med sol, regn och blåst. Idag är det regn och blåst igen:/ Det är det värsta med hösten, allt regnt! Annars kan det vara en fin årstid!

John har fått sin nya cykel. En TREK Jet 16". Kan verkligen rekomendera den och den kommer han ha i många år. Finns bara i en färg. Han fick även en ny hjälm som passar båd abarnen och som sitter still på huvudet!!! Har 2 olika sedan innan och har aldrig fått dem att sitta stilla.

På lördag åker jag Micke och Alva till Göteborg för att springa IFORM loppet! Ska bli super roligt och jag är taggad till tusen!Vår annons

Satte ju ut en annons om gård i veckan och inte mindre än 6 st har ringt oss. De flesta precis på gränsen till 15km från statsgränsen:( Men idag ringde det en riktigt intressant gårdsägare! Inte så mycket mark som vi hade velat ha men absolut tillräckligt för de hästar vi ev kommer ha i framtiden! Så i kväll ska vi höras igen och förhoppningsvis boka in en visning! Och innan ni frågar vart gården finns så börjar jag med att tala om att den inte finns på nogon annonssida eller hos mäklare. Och vi kommer inte heller berätta vidare fören vi bestämt oss om det är ett intressant objekt eller inte. Så ni får vänta:)

Idag är jag hemma med mina underbara barn. För sen väntar mig 6 dagars jobb innan det blir lite ledigt!

Hinner inte riktigt

Hinner inte riktigt med att blogga så det blir inte så mycket skrivet. Men som vanligt är jag ganska duktig på att fotografera!

Igår fick jag ta mig upp till akuten med Philip. Han hade blivit stucken av en mygga och reagerade kraftigt igen. Kortison och hemgång efteråt! Och tjatade bokstavligen till mig ett recept så vi kan få ha hemma! BLÄ säger jag bara! Idag har svullnaden lagt sig nästan helt och han mår bara bra. Sticket tog på halsen och han svullnade trots antihistamin i kroppen. Till våren gör vi en utredning på vad han tål och inte tål för flygfän!

I måndgas publicerade smålänningen en annons ang gård/mark köpes. Inte mindre än 5 st har ringt och vi ska ta oss en kik på olika gårdar runt omkring Ljungby så fort vi får lite ledig tid. Jag jobbar mycket denna vecka och Micke har Jour så det finns ingen möjlighet nu! 2 av gårdarna är mer intressanta än övriga pga deras läge!

Och mer då. Jo vi var på inflyttningsfest hos vänner i helgen, som även blev en förlovningsfest:) Och jag har jobbat hehe. Philip och John sov första gången hos farmor och farfar och det gick strålande!

Nu väntar mig jobb idag och sedan ledig torsdag för att jobba fredag-tisdag nästa vecka, sen är jag lite ledig igen. Men då åker jag och Micke till Göteborg för att springa IFORM loppet! 10 km ska vi båda starta och Alva hänger på oss och kör 5 km.

Lite blandade bilder sen sist jag bloggade;)

Och just det! John har börjat på simskolan nu. Men vis ka se om han inte kan få hoppa över denna gruppen då det tyvärr är mest plask och lek:/ Iaf första gången. Och det kan vi göra på fritiden;)Trött Philip efter vi varit på tippen och sedan skulle handla.

I måndags var det riktigt gott och varmt ute!Och vi passade på att åka ut till Jessi och Pontus! Joch han somnade hehe.Har 3 bilder till att ladda upp men de vill inte. Nåja det får vara. Nu blir det en dusch sen iväg och jobba! Och träningen, den går kanon:)

Allt möjligt

Liten Philip lekte i sandlådan i onsdags:)

John lekte med sin dumpeSen gick vi och matade ankorna efter dagis, och det blåste!

Och lite film hann vi med:) Lilla Röda Traktorn är bäst enligt Philip!Och så blev det en tur till Kronoskogen på kvällen. John cyklade 3 km , jag gick och Micke sprang. I vagnen huserade Philip:)Och igår kväll serverade jag grillad kycling i ugn. Men broccoli och blomkåls gratäng.

Och idag har vi varit hos hästarna och passade på att busa lite hos farmor och farfar!Nu är vi hemma och Philip vilar middag. I eftermiddag väntar gräsklippning och ännu mera lek och bus!Hollan boll <3
Nu lägger vi i en extra växel

Har slappat till mig på tok för mycket de senaste veckorna med motionen men främst maten. Det har slunkit ner både det ena och det andra och nu är det stopp! Bort med alla snabba äckliga kolhydrater och in med grönsaker, rotfruket och protein! Ny shaker och proteinpulver fick jag av Micke i STHLM. Så det finns här och idag fyllde jag upp kylskåpet med färska grönsaker och rotfrukter. Gott, gott! Middagen idag blev stekt lax, färsk röd paprika, rödlök majs och min goda advocado salsa med mini tomater i. Å så gott det är! Micke kom hem på lunchen och allt slank ner. Även han har kommit igång med löpningen och nu ska vi blir årets snyggaste par haha.

Och imorse när jag lämnat mina underbraa pojkar på dagis så tog jag mig till Kronoskogen och sprang lite. Blev 1.6 km uppvärmning. Sen 3 km i "högt" tempo och avslutade med 1 km lugn jogg. Så 5.6 km blev det idag. Och jag tänkte ta vagnen och hämta pojkarna idag på dagis! Sen blir det att mata ankorna om vädret vill det.
Aldrig har jag velat något så mycket som nu

 Oj det blev en lång rubrik. Men jag är så less på att vi inte kommer till ro på vår egna gård. Jag ska egentligen inte klaga alls. Jag har en underbar svärfar som hyr ut ett hus till oss. Stor tomt och vi får renovera och fixa och dona som vi vill. Men det är inte gård. Vi kan inte bara släppa ut hundarna vid för våg. Kan inte få för oss att ta en tur ut i stallet och rida. Kan inte gå ut och bygga en koja i skogen. Allt måste planeras, och jag är så trött på detta planerande som ändå aldrig går osm man vill! Och pojkarna. De är så stora att de "kräver" större yta att leka på. De behöver egna rum där de kan vara för sig själva och leka. Usch så jag klagar, men i 4 år har vi letat. Budat på 3 objekt och som ni märker har vi förlorat alla. Just nu känns det som att jag vill ta första bästa gård som kommer ut på hemnet. Vi var och kikade på en förra veckan. Markerna älskade vi, den gamla stilen och ytan, nybyggt stall och välvårdat hus. Men den ligger 13 km från statsgränsen, det finns inget kök, bara 2 sovrum, liten toalett, helt fel inredning i stallet och planlösning, lite nära vägen. Skulle vi köpa det skulle vi få börja med att blåsa ut hela huset och stallet och bygga om. Visst det skulle inte vara omöjligt, men avståndet. Är det värt att ha 15 km till jobbet? När vi egentligen vill ha max 10 km? Det är så svårt det är! Som sagt markerna och läget är verkligen bra! 

Nej nu ska jag inte klaga mer utan umgås med 2 underbara pojkar! <3 Någon dag ska vi sitta på vår egen veranda och se hästarna beta i hagen, hundarna busa och ungarna leka.TJEJMILEN 2012

Har du inte testat så vet du inte vad du har missat! För jäkla vilken upplevelse.

Vi åkte upp på fredagen och hämtade Susanne på Gullmarsplan. Sen var det vidare till Jessis pappa, där vi fick sova under helgen! Stort tack till Kjell och Åsa för gästfriheten. För gudarna ska veta att boende inte är lätt att hitta i STHLM denna helg:)

Sen på lördagen laddade vi upp med en stadig frukost kl 8. Äggröra, bacon, mackor, yoggi och flingor. Massa gott fanns det! Sen tog vi bussen och T-banan in till city för att hämta ut nummerlapparna. Oj, fick en smärre chock när man fick se alla tjejer/kvinnor. Det var ju inte svårt att hitta dit, var bara att följa strömmen så att säga:). Väl framme så är det lååååång kö innan vi fick nummerlapparna. Trodde det skulle ta minst 2 timmar, men vi hade den i handen redan efter 30 min! Hann till och med gå och kika inne i sponsor tältet. Kan tala om att det var varmt och skönt där inne.

Sen var det bara att åka vidare till tävlingsområdet. Ojoj så blött och lerigt. Folk gick omkring med plastpåsar på skorna i hopp om att slippa bli blöta. Vilket var förgäves! Lera, lera och åter lera. Och massa regn! Starten närmade sig och jag och Susanne ställde oss i fållan! 14.00 gick vår start och vi stack iväg. Tyvärr så regnade det hela tiden och man kunde inte njuta så mycket av rundan då man ägnade sig åt att kryssa mellan deltagare och att att undvika regn i ögonen. Men av det jag såg så var banan trevlig:) Svårt att komma iväg i startet och det var först efter ca 2 km som klungan hade spridits ut så man inte blev bromsad av de som sprang/gick saktare. 

Såg väldigt roligt ut då många hoppade över eller sprang runt vattenpölarna i början. Men efter 5 km så struntade de flesta i det. Man var ju redan dygnsur, så varför ödsla tid på att parera dem! Banan var lättsprungen och inte många backar, möjligheten att springa på grus vissa sträckor fanns och det tackar jag för! Jobbigast var givetvis sista kilometern. Jag som inte hade läst banbeskrivningen hade ingen aning om att det var en lång och kämping backe precis innan upploppet. Men tur var vel det för jag kämpade på i samma tempo!

Sen upploppet kan vi snarare kalla vattenlöp. Hehe det var så mycket lera och vatten att det knappt gick springa där! Men i mål kom vi även om man var totalt dygnsur från topp till tå. Och dessutom så blev det nytt person bästa med över 3 min! Jag kom i mål på tiden 1 h 2 min och 49 sek. Distansen 10.21 km.

Jag tackar för mig och kommer springa Tjejmilen många gånger till! Nu får vi se om deras egna fotografer lyckades få mig på bild eller ej;)

Här följer lite bilder från helgen.

Kön till nummerlapparna, det vita tältet är dit vi skulle;)

I tunnelbanan på väg till starten!På platsBajamajor;)

Sarah Daw Finer på scen innan vi startade.I startgrupp 8Jag och Susanne <3

Efter målgång!Och så här fin var man på tunnelbanan hem:/
Kvällen avslutades med utgång och god mat! Vi var alla trötta och begav oss hemåt efter maten.

Och här kommer tider och hastighet!RSS 2.0