Gott Nytt år!

Sista inlägget för i år. Om knappt 2 timmar är det 2011 och nya möjligheter! Hörs och ses nästa år!



Oväntat besök!

Fick vi igår. Kom minsann en Jessi och en Pontus. Blev en snabbvisit men alltid lika uppskattat! Måste få ihop en dag efter nyår så vi kan umgås! Är allt för lång tid sedan sist!

Det gick bra igår på Sjukhuset och jag ska testa jobba 50% i 3 veckor. Och hoppas på att det funkar! Är så tråkigt att bara sitta hemma. Och så ska jag upp på hästryggen nu när jag fått ok från läkaren. Visst det blir nog mest skritt men upp ska jag! Skruttan behöver ju motionen! Sen får vi se vad som händer framöver. Men som sagt jag hoppas det håller sig så här några månader till! Så idag jobbade jag 4 timmar. Men tyvärr så får jag ju inte utföra något tungt arbete. Vilket betyder att mina chefer har ett helvete att hitta jobb till mig:/ Det är ju inte direkt sesong för lätt arbete:/ Är bara massa snö att skotta heeeela dagarna:(.

Och på fredag kommer förhoppningsvis Kewin med familj tillbaka. Men beror på om Kewin blivit frisk. Han rök ju på samma feber som John tyvärr!! Så vet hur jobbigt det är med barn som inte äter, inte sover och är kokheta! Krya på dig lille Kewin!

Bilder på John

Så kommer det ännu mer bilder från jul och andra dagar och i dag.

Charmtrollet och hans rum!









Och julaftons morgon!







Och från idag med sängen!



















Leksvik säng

En sådan ska vi hämta till John på Tisdag. Men den blir vitlaserad så den passar i hans rum;)





Sovmorgon

Fick jag idag fast jag inte skulle få det. John har ju vänt lite på dygnet och går och lägger sig lite senare och går då alltså upp senare. Så idag ville han inte upp fören 9! Skönt för mig när det är min morgon med honom hehe. Så vi har alltså bara varit uppe i 1 timme. Jag tänkte åka en tur till stallet innan vi ska till Hjälmaryd och efter det blir det inget mer idag!

Magen är lugn när jag är lugn. Men uppskattar ingen fysisk aktivitet alls. Och på tisdag bär det av till Växjö igen. Om allt ser bra ut så ska vi försöka hinna shoppa lite och sedan kommer Jessi och Pontus på kvällen. Om allt går bra! Jag är ju i stort behöv av nya vinter skor/stövlar. Mina gamla har börjat spricka i en söm. Men så har de hängt med i 4 vintrar!

Julafton

Julafton får ett eget inlägg men tyvärr inga bilder. Det överlämnade jag till mina syskon att fota;) Kära syster med familj kom redan den 23:dje och det var tur det. Mycket att stå i och tillslut så fick vi ihop allt;) Mamma och pappa anlände kl 13 på julafton. Då blev det mat och dricka. Efter det var det Kalle och han vänner på TV. Det kan  man ju inte bara missa;) Efter Kalle kom även min bror med familj. Och då blev det att vänta på Tomten! Och jajamen, han dök minsann upp i år! Ella blev så glad medens pojkarna mest tyckte det var läskigt. Men förhoppningsvis så förstår de lite mer nästa år. diezel undrade också vad det var för konstig människa och blev livrädd;) Stora stygga rottan är alltså rädd för Tomten. Tomten kom med massa paket och det tackar vi honom för!

John fick bland annat ett garage med bilar, gunghäst, dockvagn, docka, kläder, tågbana*2, grävmaskin, gummi gris, tavla, hyllo mm mm. Han var mest road över att öppna alla paketen. Tills jag hade satt ihop dockvagnen;) Den var helt klart bäst! Och hos Farmor och Farfar var det en rosa gummi gris som var nr 1! Och Micke blev nog gladast över sin klocka från Tissot som han fick från mig. Med Safir glas. Så nu ska den hålla för lite mer tuffa tag! Och jag fick jättefina öronhängen, Eva Solo kanna och lite annat. En mycket lyckad Julafton!

Igåg åkte Heidi med familj hem, de skulle fira lite med Mattias familj och vi skulle fira lite med Mickes familj. Men fam Römer/Häll kommer snart tillbaka. Vi ska nämligen fira nyår ihop! Och idag ska vi till Hjälmaryd igen. Men för lite pulkaåkning och middag.

Gran

Det blev ingen "riktig" gran för oss. John har ju varit dålig så vi fick besöka VC. Det visade förhöjd Sänka (=infektion i kroppen) och röd i halsen. Men redan dagen efter så var han bättre! Så nu börjar livet återgå till det normala! Fick dock inget PC till honom. Men nu äter han och busar som vanligt. Lite trött är han allt och sover fortfarande en hel del. Men inget konstigt med det.

Och granen då. Ja det fick bli den gamla plastgranen. Fanns inte ork eller tid att ut och pulsa i snön. Tyvärr.  riktigt tråkigt men nästa år så hugger vi den förhoppningsvis i vår egen skog! Fick ju en kommentar som står så här: Dom som inte äger skog, måste kanske köpa, har dom ingen riktig gran då med andra ord? Och det har jag inte sagt. Men för MIG är det ingen riktigt julgran om man inte hämtat hem och huggit den själv. Förstår inte varför vissa ska reta upp sig på småsaker. Men men så är det här i livet. Alltid ska folk reta sig på vad man skriver. Men om de nu ska kommentera så kan de ju i alla fall skriva vem det är ifrån...

GOD JUL


Bättre!

Hade en hemsk natt i natt igen. Med en febertopp på 41,5!!!! Men sen vaknade han vid 9. Pigg och glad! 39,4 i temp. Och fick en alvedon dos. Nu är han nere på 38!! Yeha! Hoppas att det släpper nu. Han busar och härjar och har börjat äta lite yoggi. Ipren är inköpt men vi avvaktar med att ge honom!


Jag har redan varit i stallet och handlat lite. Svinkallt idag! Men så fint det är ute! En riktig jul!! Och nu är det bara ca 46 timmar tills Kewin med familj kommer! Längtar så mycket! Ska bli jätteroligt att få ha dem här i jul och nyår! Och så kommer tomten på besök! Fast vi måste ju även hitta en julgran! Jag bara vägrar ha en plastgran eller gå och köpa en. Den ska vara huggen i skogen och hemsläpad själv! Annars är det ingen riktig julgran;)







Sover, sover och sover

Det är vad John gör. Tyvärr har han inte ätit något. Men vi hoppas att det vänder! Nu är iaf febern nere på 39,1 i sovande tillstånd. Lille älskade vännen! Blir det inte bättre i morgon så blir det ett besök på vårdcentralen.



Fortfarande sjuk

Och hög feber. Blir tokig på att det inte släpper. Och äta vill han inte heller. Så han lever på mjölk, vatten och juice. Och lite banan, yoggi och glass. Och idag 3 skedar gröt:/ Febern ligger mellan 39,5-40,5 med alvedon i kroppen. Hmmm. Ögonen verkar vara det minsta att oroa sig för. De behövs bara torkas på morgonen. Sen håller de sig fina resten av dagen. Ska ner och köpa mer alvedon och kamomill Te! Så hoppas vi att han ska bli bra innan jul och innan Kewin kommer.

Så det blev ingen middag i Hjälmaryd igår. Den får vi ta en annan dag!

Hemma

Blev ingen tur ut i skog hem barn och hundar. John somnade igen och när han vaknade så hade han 40,1 graders feber. Så vi blir hemma idag och kurerar John! Blir lite lätt städande, dvs minimalt för magen vill inte det:( Och så laga lite mat. Lugn dag idag!

Och så letar jag efter något att ha i jul/nyår. Hittade en sida jag gillar skarpt!: http://www.lovelymama.se

1 timme

Var John vaken. Fick alvedon, tvättade ögonen, bytte blöja och drack lite mjölk. Nu sover han i soffan igen. Lille vännen! Som tur är så sover han alltid mycket när han är sjuk!

Sjuk pojke

John sov ända till 7 idag. Och det behövde han. Märktes igår att han började bli sjuk:( Och i natt bröt det ut. Kletiga ögon, näsa och feber:( Stackars liten! Som tur är brukar det gå över snabbt! Men super trevligt igår! Idag skulle vi åkt till Hjälmaryd. Åka pulka, leta gran och äta middag. Men tror John-John och jag får stanna hemma. Tråkigt!! En bild från igår! Trötte John håller en sovande Axel i foten;)



Fredag och Lördag

Gick bra igår i växjö och får provsvaren på måndag. Men Knodden/Magen uppskattar verkligen inte att åka bil eller gå runt. Hade tänkt köpa något till jul att ha på mig men vi fick åka hem efter bara 30 min. Trodde det hade lugnat sig! Så hade en jobbig eftermiddag/kväll igår.

Idag så har jag hunnit griljera och skicka in julskinkan i ugnen. I kväll blir det Lille-Jul hos Tina och Jocke. Ska blir kul och träffa alla! Och så ska Domme hjälpa mig i stallet! Skönt!! Snön fortsätter falla och det är så fint ute!

Och...

Någon som vet hur mycket snö det har fallit än så länge? På vissa ställen ligger det inget och på andra 1-meters drivor;) Så tycker det är svårt att uppskatta. Men någonstans runt 10 cm kanske?? Eller är det ännu mer?

Växjö

Ja idag blir det Växjö, ska strax väcka sambon så han hinner vakna;) Blir bara en snabb tur för att ta mina prover. Men skönt att slippa köra själv! Sen i eftermiddag kommer Johns Farmorbesök. Får se om även Farfar dyker upp!

Måste ge beröm till mina arbetskamrater som skottat HELA j*vla natten;) Tro mig jag märker det då de kör förbi oss hela tiden. Hehe inte så mycket sömn i natt alltså. Men börjar vänja mig vid det. Vägarna verkar iaf vara skottade. Så ska nog går bra och köra lite bil!

Magen och Knodden då. Jo då bara jag tar det lugnt så är det bra. Men mockning, bilkörning (av någon konstig anledning) och lyft gillar inte magen och bebis. Så får se hur det blir! 15 veckor till vill jag som sagt att Knodden ska stanna. Men den lär vel säkert komma ut på Johns födelsedag ist:/ Sista dagen jag vill att den ska komma!

I morgon blir det en tur till Bebis med Domme. Ska testa lite täcken och lämna back on track. Domme är verkligen en ängel som hjälper mig så mycket hon bara kan!

Jule mys

Passar på att pynta pepparkakshuset och fixar med lite små pyssel, nu när John är på dagis. Har ju ändå inget annat att göra som man kan göra när man är stilla. Ska dock strax bege mig till stallet och det ser jag inte fram emot:/ Hoppas vägarna iaf är liiiite skottade!

Sen efter stallet ska jag hämta bäste John-John! Ska inte glömma att at med alla hans kläder hem. Han ska ju vara dagis-ledig fram tills 10 Januari nu! Och i morgon blir det Växjö. Ser inte fram emot att köra dit. Hör bara hela tiden att det är stopp på vägar och trafikolyckor. Får se hur det ser ut i morgon! Lider med mina arbetskamrater! De lär inte få någon sömn i natt alls:(

Snö Storm??

Verkar som det dragit in över småland. Men jag klagar inte. Ska bara ut till hästana och dagis. Sen blir det att stanna hemma! Tycker det är roligt för barnen! Bjuder på en bild på en tokig Diezel och lite snö;)





Syskonvagn

Nu vågar man sig nog på att kika på syskonvagn! Det lutar åt att det blir en EasyWalker. Och det lutar även åt att den kommer beställas från Nederländerna. Den ligger under halva priset om man jämför i Sverige! Så får en vagn inkl 2 åkpåsar, 2 liggdelar, regnskydd, väska till styret för ca 7500kr. Detta i Sverige ligger på runt 14 000kr. Iof behöver vi bara en liggdel men det var ett special erbjudande. Så man tjänar på att köpa det ist för att bara ta en liggdel.

https://www.babyjungle.nl

Men när vi beställer vet jag inte och inte heller om det blir den vagnen. Men troligtvis!

Idag har det inte hänt så mycket annat. Har varit på sjukhuset med John. Hans ena testikel har ju fått för sig att flytta upp;) Så han ska få göra ett litet ultraljud och så få vi se om de behöver operera honom eller inte. Är inte så bra att den ligger där uppe då spermierna inte tycker om värmen och att risken för cancer ökar. Men blir det OP så är det ett enkelt ingrepp som tar ca 45 min. Så vi ska nog överleva!

Sammandragningarna håller sig iaf undan så länge jag sitter still och inte gör något. Men de kom givetvis tillbaka när vi skulle till sjukhuset. BLÄ på dem! Får för övrigt åka till Växjö igen på fredag då de hade gjort något fel med mina prover:( Så får ta om dem. Ska se om man inte kan provköra lite syskonvagnar där då!

Knodden!

Får jag presentera Knodden;) En frisk rackare på ca 270gr;) Och stämmer allt så ska den lill* anlända runt den 10-12 maj. Men jag kommer göra allt jag kan för att den ska titta ut liiite tidigare så jag kan vara hemma på Johns födelsedag!
Huvud till vänster



Huvud till höger och en liten arm



Huvudet nästan i profil;) Ser lite knas ut då hakan inte syns.



Ryggraden uppåt, benen och huvudet.



Huvudet till höger och benen till vänster;)



Knodden ville inte alls samarbeta så det blev inga superbilder;) Men den är frisk och pigg!

Johns Lucia tåg!

Var vi och tittade på igår. Söte lille pojken blev så blyg när han såg alla föräldrar;) Men han hängde på i en del låtar iaf!











Och film;)



Sammandragningar och Sjukskriven:(

Så var man inne akut igår pga sammandragningar jag haft sedan i torsdags. Ska ta allt från början;)!

Har skottat snö för hand ca 3h/dagen måndag-onsdag. Gick hem i Onsdags pga att kroppen sa stopp. Fick jätte ont i höfter och rygg och bums i säng tidigt! Vaknade vid 1 och omöjligt att somna om. Grät nästan så ont rygg och höfter gjorde! Tog alvedon och la mig i sängen igen. Slumrade av och till fram tills 6 då jag gick upp. Sambon masserade och det kändes lite bättre.

Under dagen började jag få sammandragningar, inga kraftiga, utan bara så att det känns lite konstigt i magen. Det fortsatte så under dagen men lugnade sig på em och jag åkte och red.

Natten till fredagen var nästan lika hemskt med ryggont och höfterna. Sammandragningarna fortsatte under fredagen och på kvällen fick jag 3-6 st som gjorde väldigt ont! Gick och lade mig tidigt efter det! Ont i rygg och höfter som vanligt.

Så fortsatte det hela helgen med rygg och höft ont och sammandragningar. 

Fick igår en akut tid där de undersökte livmodern, cervix, gjorde vul och Ul. De kunde inte se något annorlunda och livmodern var mjuk under den tid jag var där. 

Skickades hem med strikt vila i 1 vecka och sedan lite mer aktiv vila i 1 vecka (Sjukskriven). Under tiden ska jag äta tabletter för att lugna sammandragningarna. Även infektionsprover togs och jag får svar idag. Och sedan återbesök efter det.

Men jag börjar tvivla på mig själv om det verkligen är sammandragningar?? De har inte gjort ont sedan i fredags utan känns bara konstigt i magen och den blir spänd. Men jag känner inget om jag lägger handen utan på.

Bebis sparkar på och är glad. Men det känns verkligen INTE som sparkarna! Och jag upplevde inget sådant här under min första grav. Konstigt!

Så nu blir det stilla för mig ett tag framöver!

John damsuger!

Med ljud effeker och allt;) Och en tjuvkik på hans snart färdiga rum får ni se;)

Stora killen!






3:dje Advent

Och snart är det Julafton! Längtar dit då mina syskon med familjer och föräldrar kommer. Och givetvis Tomten!;)

Just nu ligger en liten John i soffan och myser. Så söt så! Fick honom faktiskt att sova till 7 i morse! Vilket jag behövde! Har nämligen haft en väldigt jobbig helg och veckoslut. Fruktansvärd foglossning med ryggont, höftont och ichias:( Och sen lägger vi till smärtsamma sammandragningar i fredags. tur Micke var hemma så man kunde få lite avlastning. Har legat i sängen och soffan mest hela tiden. Domme är underbar som hjälper mig i stallet! Hade velat rida lite till men kroppen vill inte mer. Så på måndag ska jag ringa BM och prata lite. Ingen mening nu på helgen då de ändå skickar en till Växjö. Ljungby tar ju inte emot gravida på helgen. Men Bebis sparkar på och lever sitt lilla liv!

Hämtade en byrå från mamma och pappa i fredags. Säkert därför sammandragningarna kom. Var även ute och åkte pulka med John. Kanske inte det mest intelligenta:/. Men nu står den här och ska bara slipas klart och sedan målas! Sen ska den flytta in i Johns rum. Är så trött på trådbackarna! Sen ska bara alla julklappar få plats där hehe. Hade velat köpt ett litet bord till honom men det får faktiskt inte plats! Så får bli ett senare projekt!


Och vad har mer hänt då. Inte så mycket. Jag skulle som sagt börja jobba heltid den 20/12 men tror inte det kommer gå:( Blir så less på detta! Måste fixa en jul-design också. Många projekt. Och Bebis sadel ska bytas mm mm. Massa måsten att göra men ingen ork.

Nya bilder!

Länge sedan jag la ut bilder på John. Så här kommer lite i snön!

På promenad medens degen till lussebullarna jäser.





Jobbigt att gå och kallt ute!







Pulka åkning hos mormor.











Och på väg hem från mormor och morfar!





Hemma och irriterad

På att kroppen inte vill det jag vill. Tycker att jag har varit hemma tillräckligt och hade sett fram emot att få börja heltid igen! Hoppas verkligen att det räcker med vila i helgen. Men verkar som det är fogarna som spökar. Och det är inte skönt! Värst är det när jag ligger och står/går. Att sitta är helt ok! Men sånt är livet. Snart är det iaf slut! Halva tiden avklarad! Men tar för givet att jag kommer gå över nu igen så då kan vi ju lägga på lite till:(

Blev däremot glad när jag såg att det faller lite mer snö! Hoppas verkligen det ligger över jul/nyår!

Och en annons!

JulTomten efterlyses till den 24/12 efter Kalle Anka! Det går även bra med hans medhjälpare;)

Trött

Är trött i varenda muskel som finns;) Eller egentligen inte men Bebis protesterar så är bäst att lyssna:( Sparkar hej vilt och bökar runt. Har haft 3 jobbiga dagar på jobbet med mycket snöskottning. Och helt uppenbart säger min kropp stopp. Så troligtvis stannar jag hemma i morgon för att bara vila, vill inte riskera något! Har inte ridit sedan i lördags så på den fronten är det lugnt! Och vilat hela eftermiddagen men ändå känns det inte bra när jag reser mig upp för att göra något:(

Och så har Micke fått känna Bebis sparka;) Så glad han blev! Det bara lyste i ögonen på honom! Nästa vecka är det UL så då ska vi få se Bebis. Ska bli så roligt och spännande! Hade med mig vovvarna till stallet igår och i måndags. Och de får följa med idag oxå! Nick njuter men skäller:/ Diezel njuter också men tycker hästarna är läskiga hehe. Fick lite tok bilder på dem igår!





Älskade hundar!





FörsäkringsKassan!

Är imponerad över hur fort de jobbar! Fick in det sista intygen i tisdags och i morgon får jag första utbetalningen! Inte dåligt det inte! Är super glad att det gick igenom utan något snack! Har ju varit så mycket prat om att de inte betalar ut till gravida pga illamående/kräkningar. Är så otroligt lättad så ni anar inte!

Idag har det annars varit en KALL dag. Har varit i stallet från 10.20-15.20 Brrr!!! Men nu har både Bebis och Tähti fina skor med sulor! Skönt att kunna rida dem!

Tidig morgon

Idag skulle lilleman upp redan innan 5. Och det är tidigt! Klockan 6 är ok men inte innan 5. Men nu ligger han och sussar i soffan och jag sitter här. Laddar upp massa bilder och filmer från i helgen och tidigare! Man får passa på när han sover och man är ensam;) Senare idag blir det stallet och hälsa på Prinsessan bebis;)

Å så länge varade lugnet;) Nu har en liten pojk vaknat och sitter i mitt knä. Och en blöja behövs bytas:/

Nu är blöjan bytt och den var inte av denna värld;) Hehe baksidan med små barn. Men de finns ju så många plus sidor som väger upp detta;)

On Stage Goes Royal!

Var jag och Micke på i Fredags. Underbar kväll med god mat, trevligt sällskap och superbra show! Här kommer ett axplock från kvällen! De som medverkade var: Babben Larsson, Brolle, Caroline Af Ugglas, Yohanna, Eric Saade, Andreas Johnsson, Jessica Andersson och Peter Siepen. Showen var i malmö och det var en lång resa hem på natten! Vädret var inte det bästa så det tog hela 2½ timmar att komma till Ljungby!

Jag innan avfärd, "lilla" magen syns;)




Micke



Arenan:
(Vi sitter "på golvet". Bord nr 4 längst fram;) 4000 gäster serverades mat innan showen "öppnades" för allmänheten.)









Efterrätten kommer in!







Babben Larsson var vår Speaker/Underhållare under middagen!







Alla artister kommer in som kungafamiljen
(Utom Erik Saade)




Brolle







Caroline Af Ugglas






Andreas Johnsson





Ut i publiken!






Jessica Andersson


Eric Saade



Filmer kommer sen då datorn inte alls ville vara med. Måste rensa ut lite bilder först. Den är så seg när det är ont om plats! Läs mer om showen här: http://www.bestseller.se/index.php?sida=os_main

RSS 2.0