Bilen tankad!

Det är jättebra med stor bil. Tills man inser att även bensin tanken är lika stor:) Så fick punga ut med nästan 1000:- idag när den skulle fyllas. Men å andra sidan så räcker det oftast hela månaden beroende på vart vi åker:)

Skulle köra Julle lite, men tji fick ajg då regnet bara vräker ner:/ Så tog en sax och en hink och klippte lite gräs till dem. Gott, gott sa de:)

Nu ska jag slänga mig i sängen och vila innan dagen tar fart på riktigt. Pojkarna är på dagis och vid 11 hämtar jag dem igen. Sen blir det middag, ut till Boda och sen vidare till Sanna. Efter det blir det Boda igen och sedan åker jag och Jessi ut på äventyr till Halmstad:) Och i morgon blir det Stockholm <3




Tiden springer ifrån mig

Hinner inte med att blogga alltid. Men sådär 2 ggr/veckan ska jag hinna få in lite inlägg!

Var hos tandläkaren med John i måndags och det gick kanon. En flisa av på en nedertand och "mjukskador" på överkäken fram. Så strikt vila för tänderna tills svullnaden lagt sig. Så inga morötter, äpplen knäckerbröd eller bita av någon mat. Så nu blir det att dela all man igen! Skönt att det inte tog värre.

Philips arm läker och han har inte haft bandage på 1 vecka, men haft lite plåster. Såret är inte helt läkt men vi hoppas att det snart gör det. Han har i alla fall klarat sig ifrån fler stick. Däremot blev John getingstucken i söndags. Han skulle plocka ett äpple i stallet och prickade in det med en geting på. Så han blev stucken bakom örat. Det gick bra även om han blev lite svullen.

Pojkarna är inne på sin andra vecka på dagis efter semestern och de är lika glada som de var innan. Inga promblem att lämna, däremot så vill ju John aldrig hem, men så har det alltid varit!

Ponnisarna går kvar i Hjälmaryd september ut om vädret håller sig. Och det hoppas vi!

I Helgen åker jag, Micke, Jessi och Pontus till Stockholm. Det är dax att springa Tjejmilen. Tyvärr är Jessi sjuk och kommer ej kunna springa med mig:( Men jag ska springa dubbelt så fort bara för det haha. Träningen för min del går super. Har mest blivit löpning i sommar och det gillar jag. Har fått upp suget för att springa i skog och terräng och mina fötter verkar gilla det. Så nu blir det massa benstyrka restan av hösten. Vikten tittar vi inte på ännu då jag fortfarande har mina "semester kilon" kvar:/


Lite bilder ska ni också få!

Här är mina underbart goda biffar med fetaost i. Tillsammans med advocado, körsbärstomater salt+olja) Och skivad spetspaprika. Mumma!



Jättefint väder har vi haft i helgen!






Och en bild på galningen Philip i  förmiddags. Han lyckades somna på golvet 10 min innan vi skulle till dagis haha.





Plockade ur bilen och insåg att vi har en hel del flaskor;) Alla var givetvis inte i bilen!










Vår lille John

Han har då allt oturen med sig! I fredags hände en liten olycka på dagis och John fick besöka akuten:(

Han åkte på en släp när kompisen cyklade och krockade. Tyvärr så tog John smällen med munnen och fick skador på läpparna, tandköttet och ev tänderna. Strängen mellan öveläppen och käken är av:( Micke fick åka till akuten och där kollade de upp honom. Inga stygn men en röntgen blir det på måndag hos tandläkaren. John har ont men han kämpar på. Jobbigast är givetvis när han ska äta och dricka. Han kan inte bita av med framtänderna riktigt. Men käken klarade sig i alla fall från skador och det är vi glada för!






Lite besviken

Så här ser mina Asics skor ut efter ca 35 mils löpning. Varierat på grus, astfalt och terräng. Jag kan tycka att oavsett hur jag springer så ska inte sulan slitas ner så fort. ÅF har kikat på dem och stabilitet, böjning och flex är intakt. Så de är alltså inte "slut" i själva skon. Men jag kan inte sluta förundras över att ett 1500:- skor inte ska fixa hårdare löpning???!!! Besviken och så fort jag hittat ett par andra skor som passar min pronation så ska dessa in på reklamation!








Vilken jäkla start på dagen!

Oj oj oj, idag har det varit rivstart från 5.30 i morse. För då ville vår lille Philip upp och leka:) Och så var vällingen givetvis slut i burken så upp och klättra på stolar så tidigt är  ingen bra ide. Men jag fixade det. Micke tog över och jag fick nån timmes vila till. För sova går inte göra när pojkarna är uppe och leker. De lekte nämligen monster:) GRRRR var det enda som hördes i 2 timmar!

7.30 gick jag upp och Micke brgav sig till jobbet. Jag fixade frukost och efter det begav vi oss till CityGross för att handla. Blev en full kundvagn och 2 trötta barn. står i kassan och ska betala. Slår in koden... Fel kod... Jäklar ja det var ju Mickes kod jag slog in. Slår in nu kod... Fel igen! Oj nu börjar jag bli stressad. 1 försök kvar, slår fel kod IGEN!. Men vad nu, den tycker jag har ett försök till. Slår in ytterligare en kod. Rätt tydligen. Men får meddelandet "Transaktion avbruten. Kontakta banken". Oj nu är jag verkligen stressad!!!! Får lite smått panik och undrar vad jag ska göra. Talar om för damen att jag slagit in 4 ggr varav sista rätt. Men de ville inte gå med på köpet. Är övertygad att kortet är spärrat och lastar in ungarna i bilen och försöker få tag på Micke. Kundvagnen lämnar vi med all mat i. Ringer, ringer och ringer. Men inget svar!

Åker ner till banken för att se om de kan låsa upp mitt kort. John beter sig inte alls trevligt (morr) Och får en rejäl utskällning! Han trodde nog inte jag vågade skälla på honom offentligt. Stressnivån låg verkligen på max då! Nåja, får hjälp och de ringer huvudkontoret. Får tillbaka kortet å de talar om att det inte alls är spärrat och att det finns teckning på kortet. VIlket jag redan visste, teckning alltså! Frågar om de kan dubbel kolla min kod. Men nej då behövs bankdosa. Får med mig 2 sura ungar ut och åker hem. Nu skriker Philip för fulla muggar. 

Springer in och loggar in för att kolla koden, Då ligger den tjänsten nere för tillfället! Snacka otur:/ Jaja åker till CG igen och tänker attd et får bära eller brista. Micke svarar fortfarande inte. Väl uppe hade i alla fall Philip somnat och jag lät ungarna sitta kvar. Memorerade hela vägen upp en kod. Men när jag väl drar kortet styr fingrarna en annan väg. Och tur var vel det för köpet gick igenom med rätt kod! Äntligen kan jag åka hem!

Hemma igen så ska varorna in och ungarna ska till dagis. Bara att väcka Philip för annars kommer han inte kunna äta nått. Gråtande unge och stressad mamma är ingen bra kombo. Men nu tog John tag i det och började leka med honom så jag kunde få undan maten. Sen iväg till dagis. Och slutar det där?? Nej för jag glömde givetvis deras scheman så bara att åka hem igen och hämta.

Och nu är jag äntligen hemma. Försenad till max och hinner således inte med min joggingtur som jag planerat. Utan tar mig en paus innan jobbet kl 13. Och käkar lite gulach soppa!

Nu måste dagen flyta på bättre annars kommer jag ha migrän innan det hunnit bli kväll.
 
 
Summa sumaro, håll koll på dina koder så slipper du världens stress!!

Sen kan vi lägga till att våra vänner fick en liten son i morse:)

Nu behöver "Lilla gubben" nytt hem

Han syster har redan hittat ett nytt hem och kvar kommer då denna underbart söta kise bli! Han är rumsren, kelen, busig och oerhört jobbeg;) Precis som en kattunge ska vara! Hör av dig till min mamma genom annonsen HÄR.



Tatuering

Sitter och knåpar och sparar ner bilder för en framtida tatuering. Vill göra en på foten innehållandes barnens namn. Det är det enda jag är säker på;) Sen vill jag ha antingen blommor, stjärnor, hjärtan och givetvis klängerväxt! Finns så mycket vackert när man kollar på google!

Den här tatueringen han en bekant till mig på sin fot. Helt underbar! Det måste bli helt perfekt då den ska sitta där resten av livet:)


Herr och Fru

Så blev det så till slut! Stort grattis till min bror Daniel och hans fru Alva. De gifte sig i hemlighet på Djurgården i Stockholm den 21 Augusti 2012.

Grattis!


Ledig!

2 dagars jobb avklarat. Idag är jag hemma med pojkarna för att sedan jobba fredag, lördag och söndag!

Kommer bli en lång cykeltur om vädret håller i sig! Tänkte vi skulle cykla ut till stallet och busa lite där:) Eller s¨'r jag lat och tar bilen. För det är ena jäkla backar dit och skogsväg. Men det löser sig. Har en box att skura innan vi stallar in de små.

Händer en hel del denna veckan och mer om det ska ni få se i mitt nästa blogg inlägg:) Nu är det frukost dax här på G:vägen <3

Philips arm

Philip är som sagt allergisk mot mygg och tyvärr så fick han en inflammation i armen som följd av detta! Han fick ett bett på vänster hand på Öland, men det klarade kroppen ut själv. Men det gjorde den inte denna gången. Så efter mycket velade åkte jag till VC och det var rätt beslut. Nu har han fått antibiotika salva i 5 dagar, äter medicin mot allergin och går med Asolsprit omslag 24/7. Och ska göra det till "såret" läkt. Tror det blir sista dagen med det idag! 

Han har varit så duktig och sitter helt still när det ska bytas bandage och donas. En riktig liten prins! Här komer lite bilder på armen. Svullnaden har succesivt gått ner oh han har nu en arm och hand i normal storlek igen:)





På bilden nedan är det dagen innan vi uppsökte VC. Över natten svullnade även armbåge och över armen upp:(










3:e dagen in i "behandlingen".





Igår:)





Semesterbilder!

Kom på att jag fortfarande inte lagt in bilder från Ölands resan. Så slänger in några! Har många fler men känns onödigt att lägga in alla!

















Ölands Djurpark














































Borgholms Slottsruin

























Allergi

När vi var på Öland förra veckan svullande Philips hand upp som bara tusan. Då trodde vi det var geting stick. Det blev en blåsa som sedan sprack:( Men nu vet jag att han inte har blivit stucken utan han fick ett myggbett igår kväll. Och samma sak igen fast hela underarmen. Bara att smörja med hydrokortison och hoppas att han slipper fler bett! Eller att det inte tar på hals/ansikte!







Någon som vet om det är "samma" gift i broms/brems/blinning, geting eller bi? Tänkte om reaktionen blir värre än så här kommer vi nog inte reda ut det här hemma!

Bataus Vartex Pilgrim

Nu har vi hämtat ut den och varit ute med den både som barnvagn och cyklat med den. OCh vi är jättenöjda! Verkar som vi fått ett skevt hjul. Så det ska reklameras snarast!:) denna vagn finns bara som beställningsvara här i stan och det tog bara 2 dagar att få hem den! Otroligt snabb leverans. 

Lite fakta om vagnen! Den är vattentät, har stora fönster. Fönstret fram går att öppna och man kan välja att köra med nät nere eller utan. Bak till finns en lucka för ventilation. Och även stort lastutrymme men hållare för dricka och småprylar! Inne hos barnen finns det 1 drickhållare till varje barn. Bälterna är  bra och lätta att justera när man kommit in i det! Det går använda den till 1 eller 2 barn. Styret som man använder när man kör den som vanlig vagn är ställbart och hjulet fram är punkteringsfritt i plast och roterar 360 grader. Den är stabil och mycket lätt att köra. Spelar ingen roll om det är grus, gräs, astfalt eller i affärer. Den rullar på otroligt lätt och heller inga problem upp och ner för trottoarkanter. Det är välädigt lätt att koppla om från cykelvagn till barnvagn. OCh jag tror att denna kommer användas väldigt mycket framöver:)

Viktmässigt är det en lättviktare med sina 10 kg tom. Och det tar ca 36 kg i last. Något vi klarar med råge då våra 2 inte är några tungviktare:) En mycket bra budget vagn, men ändå inte den billigaste. Ca pris för vagnen är 3430:- inkl framhjulet, fäste till cykel och flagga.
























Cykel

Nu ska det sparas till en cykel till mig! Jag har ju Mickes just nu men det kommer inte funka när vi båda ska cykla. Kanske blir det denna?



Cykelvagn beställd!

Äntligen har vi fått tummen ur och beställt cykelvagn till ungarna. Blev inte alls den vi sagt från början. Utan det blev en från Batavus Vartex. En Pilgrim för 2 barn. Super fin är den och massa smarta detaljer! Bla packutrymme bakom sitsen, fodrade säten, drickhållare till barnen, ställbart handtag, rörligt framhjul och givetvis delen för cykel:) tyvärr är den röd;) Micke har letat som en tok efter en blå vagn. Men nu fick han ge sig dåd enna har allt vi vill ha och i en snygg smart design! Helt ny på marknaden så vi får se om den fixar våra krav:) Bygel ska fästas så att Diezel kan dra den!




När jag får mer tid ska jag lägg in massa bilder från vår vistelse på Öland. Vi har haft jätte roligt och kommer med stor sannolikhet åka dit nästa år också!

Vovvar:)










Cooper nr 1

Gjorde om testet på ett annat sätt då det inte blev rätt hur vi än räknade. Så sprang max i 12 min, och fick distansen 2150 m. Vilket gör att jag ligger i toppen på average. 30 m till coh jag hade knuffats in på above average;) Vilket betyder att jag har bra kondition iaf. Inte för jag tvivlade på det iof.

Så det blev 2.5 km jogging till idag!

Cooper test nr 1

Körde det idag och det var varmt! Så sämre dag kunde vi ju inte ha prickat in:( Fick super dålig tid och tempo. Men, men tänkte göra om det om 1 månad. Sprang 2.52 km på 14 min 42 sek. Extra roligt var det att hela familjen kunde vara med idag! Barnen sprang och hejade och Micke sprang när jag var klar! Jag sprang i mina nya träningskläder och givetvis med mitt nya vätskebälte som jag fick av mamma och pappa. Har blivit lite kär i rosa, något jag aldrig varit innan. Utöver detta så blev det även 6 km cykling och 2 km promenad. Här kommer massa bilder från våran utflyckt!















Philip spanar i storebror som tränar:)









Den här busen sprang ett helt varv med mig! 400 m är det.















Hmmm, alltså kan man inte bara punkt förbränna lår, höfter och rumpa?=)





Bild på mina fina kläder och bälte <3





Lång cykelrunda!

Tog med E på en riktigt härlig runda i sommarsolen igår. Mina ben var helt döda men det förtjänar jag haha. Knåpade ihop hela 16 km! Och nej det var ingen vanlig cykel, utan en duo cykel! Där E åker framför mig. Så jobbigt så in i var det. Sen vägde jag mig i morse. Usch:) Upp 1.9 kg sedan 4 Juni. Men har vägt mer under sommaren, så är ändå nöjd! Nu kör vi på hårt igen. Lite bilder från gårdagen ska ni givetvis få!



















Våran fina cykel:) Var tvungen att pausa hemma då jag glömde dricka. Det ska jag inte göra nästa gång.


RSS 2.0