Ut och åka!

Ska jag med Sam idag. Blir en tur till Jessi och rida lite. SKa bli jättekul! Sam har ju inte varit "hemma" på nästan 3 år!!!!!!!!!
Undra om han kommer ihåg. Och lille Ior;) Hoppas han inte blir för ledsen när Sam kommer och sedan åker direkt igen:/
Men det ska bli så underbart att få rida i de riktigt småländska skogarna igen!
Men först ska jag och John åka och handla lite fredagsmys mat!

Träningsvärk tjejer?;)

Fick med mig Jessi och Susanne igår på spinningen. Hmmm undra om de kan gå idag hehe. Men roligt va det och trötta va de!
Ses idag Jessi!!

Dreggel, dreggel

Det är Johns nya lek. Att prutta med munnen och spotta;) Se själva!

Sönderavlad???

Ser ni vad det är för ras på första bilden?
Det är knappt jag gjorde det!




1889
1926-1928



1938



1946


1951



1966



1974



1984



1998



2008






Schäfer är det förstås!





Bullterrier







Engelsk Bulldogg







Svenska Brukskarlsklubben

En rekommendation från Svenska Brukskarlsklubben! 

Brukskarlar

Ursprung
Den tama mannen har funnits som sällskap och bruksman till kvinnor så långt tillbaka i tiden som vi kan minnas. Användningsområdena har givetvis växlat, allt från jakt och jordbruk till dagens rena sällskaps- och avelskarlar. 

När du bestämt dig för att skaffa karl vill vi ge dig lite tips och råd för att förenkla din vardag med mannen. 

Det första du behöver tänka på är om du verkligen har tid med en karl. En karl är ingenting man lättvindligt kan lämna bort till vänner och bekanta. Ännu finns inga godkända pensionat i Sverige. Lyckligtvis är karlar idag accepterade i de flesta offentliga miljöer. Det är dock ej tillrådigt att ta med karlar överallt. Exempelvis boutiquer brukar framkalla nervositet och i vissa fall aggressioner. Det är inte ovanligt att man ser oroliga och gnällande karlar väntandes vid kassan. 

Även om du anser dig ha tid över till både en och två och kanske tre karlar vill vi inte rekommendera mer än en. Ofta visar de oro och till och med svartsjuka om 'matte' bryr sig för mycket om andra karlar! 



Kostnader

Det är givetvis något som man bör tänka på innan man skaffar karl. Att ha karl är inte billigt. En karl äter mycket och behöver kläder, bil, mm. En duktig arbetskarl kan ofta själv tjäna ihop till sitt uppehälle. Har man en skicklig jägarkarl kan han bidra till hushållet med bland annat älgkött. På höstarna kan man till och med se hur karlar beger sig ut i flock för att jaga älg. Se till så att just din karl har tillstånd, d v s licens, för detta annars bör man inte låta dem löpa omkring hur som helst i skog och mark. Om din karl saknar det rätta intresset för jakt kan du kanske istället träna honom till att bli en skicklig bär- och svampplockare. 



Allmän skötsel
För att din karl ska få leva ett långt, friskt och lyckligt liv behöver han god mat, frisk luft, daglig motion och någon eller några aktiviteter som inspirerar honom. Tänk även på att hålla din karl vacker. Östgötarasen är vanligen renlig av sig och sköter det mesta själv till exempel ansning av skägg och naglar. Avancerad tandvård och trimning av huvudhår bör man överlåta till en fackman. 

OBS! All kupering är strängt förbjudet i Sverige, sådant kan till och med medföra rättsliga följder i vissa fall! 



Raser
Det finns ett stort antal olika karlraser. Vid resor till sydligare länder slås man av hur många lösdrivande karlar som finns på gator och stränder. Och visst är det lätt att glömma allt förnuft när man ser in i ett par bedjande, sammetsbruna ögon... men tänk på att dessa karlar oftast helt saknar uppfostran och dessutom kan vara smittbärare av allehanda sjukdomar då vaccinationer är ovanliga i dessa länder. Dessutom är det ofta problem med att få införseltillstånd till Sverige för sådana karlar. Vi vill därför rekommendera att du väljer en av våra erkända svenska raser. 

Vi väljer att här presentera Skånerasen. 

Vad som kännetecknar Skånerasen är främst ett lugnt psyke, relativt lättuppfostrade men de behåller ändå sin lekfullhet högt upp i åldrarna. Alla färger och kroppsbyggnader är godkända. 

En könsmogen karl tycker om att visa upp sig med sina artfränder på dansställen. Det är där som parningslekarna inleds. I jakten på en ägarinna kan till och med vilda slagsmål utbryta. Vi avråder dock från att välja någon av de riktiga 'stridstupparna', de kan bli svåra att få någon riktig pli på. De kan i vissa fall morra och anfalla sin ägarinna! Då måste man omedelbart säga ifrån och visa vem som bestämmer. Det ger honom en trygghet att veta sin plats. Även den lugnaste karl kan ibland brusa upp och försöka ta kommandot. Det gäller då att vänligt men bestämt tillrättavisa honom. Om det inte räcker så måste list tillämpas. Du bör i ett tidigt stadium bestämma om du vill ha eninne- eller en utekarl. Väljer du en innekarl så bör du tänka på att motion är otroligt viktigt. En innekarl kan annars bli passiv och hemfalla åt öldrickande framför tipsextra. 

Det är inte svårt att lära en karl enklare små sysslor såsom att gå och handla eller att dra en barnvagn runt kvarteret. Glöm inte heller att ge rikligt med beröm. Karlar sporras då och utför villigt sina små tjänster. Godbitar användes med fördel för att belöna önskvärt beteende. 



Uppfostran
Även om du vet att din karl är lydig och snäll och inte skulle göra en fluga förnär så bör du inte låta honom i glädje hoppa emot främmande människor. Någon som ej är van vid karlar kan till och med bli rädd. En annan viktig uppfostringspunkt är att lära honom att tiga på kommando samt att hålla sig intill dig så att han inteställer till förtret för andra. Mycket vanligt är en tendens att springa efter andra karlars bilar och ett sådant beteende är oacceptabelt och bör kvävas i sin linda!



Avel
Även om du idag inte är intresserad av avel så är inte snöpning något vi vill rekommendera. Det kan komma en dag när du ångrar dig och då blir du tyvärr tvungen att byta ut din gamla trotjänare mot en ny. Om du tänkt använda din karl i avelssyfte bör du först kolla stamtavlor men även tänka på att påssjuka kan försämra avelsmöjligheterna. Ett bytekan komma i åtanke. För övrigt brukar karlarna visa sig villiga till avel något som bekräftas från BB-håll. Om du inte vill lämna din karl hemma vid förlossningen så går det bra att ta med honom till BB. Personalen där har utbildning och är vana att handskas med nervösa karlar. En positiv reaktion är att många karlar uppvisar en högre mognadsgrad efter den första avkomman även om motsatt reaktion i sällsynta fall kan förekomma. Vidare avel bör inte bedrivas på karlar som inte visar intresse för sinavkomma, inte vill kännas vid sin avkomma eller till och med är aggressiv mot avkomman. Sådana karlar är inte ens lämpliga som sällskapskarlar och du bör snarast göra dig av med honom hur söta de än må vara. 

Eventuella framtida ägarinnor till en sådan karl bör varnas för att han har sådana defekter innan de tar hem honom. 



Kost
En karl kan äta i stort sett vad som helst även om de tycks föredra den kost de är uppfödda på (det sk 'mammas-köttbullar- syndromet'). Rådgör därför gärna med uppfödarna om vad karlens kost varit baserad på under uppväxten. Låt inte mannen rumstera fritt i kylskåp och skafferi och fall inte för bedjande blickar vid kaffebordet. Det är direkt olämpligt att låta honom tigga vid bordet. Vissa karlar visar ibland tendenser att vilja hjälpa till att tillreda sina egna måltider. Detta bör uppmuntras! Maltdrycker uppskattas ofta av karlar men låt det inte bli till någon vana. Ett par burkar per månad under sträng uppsikt är dock inget att oroa sig för. 



Sjukdomar
Karlar kan ofta uppvisa diverse små sjukdomssymtom. Ta dock dessa med en nypa salt. En kvinna kan vanligtvis fortsätta att utföra sina dagliga sysslor trots sjukdom men detta tycks vara svårare för en man. Han sjukskriver sig gärna i rent förebyggande syfte. Detta inträffar oftast vid helg- och skiftarbete. Många karlar har tendenser till färgblindhet. Du bör därför hjälpa honom med påklädningen. Karlar med orange tröja och rosa byxor har faktiskt påträffats. 



Sammanfattning
Vi hoppas att du får mycket glädje av din nya karl under många år. Som komplettering till våra små tips kan du gärna läsa andra, mer utförliga fackböcker i ämnet karlavård. Vi kan rekommendera 'Allt en kvinna bör veta om män'. Du kan givetvis också vända dig till närmaste klinik. 

Svenska Brukskarlsklubben

Test bilder

Kom gärna med kommentarer!




Ny sadel...

Jaha. Det blir en ny sadel. Vet inte riktigt om jag ska vara glad eller ledsen:/ Bommen var iaf knäckt i min gamla dressyr. Och jag har ingen aning om hur det ska ha gått till. Men värst är nog att jag inte vet hur länge Sam har ridits med den sadeln. Så nu ska nog Marita få komma å känna igenom honom!

Så Bye Bye sadel! 2 år fick vi ihop men nu är den tiden över. Vi får hoppas att din ersättare gör ett lika bra jobb som du har gjort! Kommer sakna dig!!!! :(


Annars så red jag en underbar tur i skogen på ca 40 min. Barbacka med Nicksan;) Undebare Sam gjorde inget alls utan lunkade på i skritt hela rundan. I morgon blir det via för hans del. Jag ska ju till Älmhult och så får han bara skrittas. OCh hur kul är det att göra i en paddock:/?


Rida kanske....

För det blev det ju inget av i helgen eller igår. Men idag blir det en lugn skritt tur. Sam vaccinerades ju igår.
I morgon blir det Älmhult med mamma. Blir nog en tur in på IKEA. Behöver lite små saker;)
Annars händer det inte så mycket. Ska försöka hinna med att få in en provridning på Sam, åka till Jessi och till Ryssby. Blir mycket denna veckan.  Å så ska Sam få nya skor oxå. Yeha! Dyr månad:/ Men som tur är så dröjer det 2 månader till nästa skoning:)
Ska ladda in lite bilder på Bebis nya hem! Ridhus, kafeteria osv...Avundsjuk...Ne då inte alls;)

Knasiga ungen!


Kolla så söta!

Kusinerna John och Elias. (Lånar bilden från Tina)

Hundjävel skänkes!

Totalt o interligent hund skänkes! Kan tänka oss att betala! Ja just så känner jag nu!
Hur i helvete tänker man när man biter en häst?? Just det! Diezel tog ett smakprov på Sams has! Som tur är har Sam mycket hovskägg. Så det blev inte såg eller bitmärke. REN TUR!!! Är så förbannad på honom just nu. Mycket kan jag stå ut med. Men gränsen går när han ger sig på levande varelser! Kan tala om att han ALDRIG kommer få följa med till stallet igen.
Till råga på allt lyckades han skrämma skiten ur stackars Sam. Och givetvis gick det ut över stackars Nick. Så hon fick sig litet bakben. Som tur var gick det oxå bra och hon ylade bara till. Men...Nu är hon rädd för Sam:( Hoppas att det släpper!
Annars gick ridningen kanon och Nick fick följa med. Och det funkade ok! Men hon håller sig på sin kant. Stackars liten:/
En lite sammanfattning. Vill ni ha en Rotta så bara kom och hämta!

Har konstaterat att jag inte var lat igår

Som inte red. Jag menar för en gångs skull lyssnade jag på mig själv och insåg att Sam fick vila igår. 45 min Core på morgonen och 55 min spinning på kvällen fick räcka! Och Sam såg inte ut att lida där han gick och betade med sina kompisar!
Idag blir det en tidtur. Och i morgon och på söndag oxå. Får se om Marita hör av sig så jag vet om jag ska hjälpa till i sickinge eller ej...Hmm...
För er som undrar varför jag ej svarar på div SMS...Jag har inga pengar på mobilen och ska försöka komma ihåg att fixa de idag;)

Hästsko???

Ehhh...Nej tack!

Coren avklarad

Är så roligt att vara Back on Track igen! Tråkigt bara att det bara var jag och instruktören idag. Men lyxigt med privattränare;) Kommer nog ha lite träningsvärk i mon;)
Nu ska jag packa in sadel och sen bli det till posten och sedan till stallet.
Bästa att ladda för spinningen i kväll!!

Fotomodellen Sam!

Fotogenisk eller vad;)?
(Alla bilderna är tagna av mig)

Underbara Sammen!

I nästan 10 års tid har jag kämpat med att kunna longera honom. Detta vet framför allt min familj och vänner som försökt att hjälpa mig! Det har varit omöjligt! Det har sparkats, hotats, stegrats och framför allt har man blivit släpad över HELA paddocken:/
Men idag kom genombrottet. Efter 10 år kunde jag longera min kille utan större missöden! Tack Sam att du äntligen har lugnat ner dig! Lite sparkande blev det givetvis och TONVIS med beröm. Min goe Sam!!!!

Blåöga....

Är underbar! Är världens bästa. Han är mitt allt!



Min Blåöga!

Spinning

Det är så jäkla roligt!!! Har ni inte testat så måste ni bara göra det! Men rätt instruktör är ett måste;) Gick iaf kanon igår och inte träningsverk. Var ju bara ett Bas 45 igår. I morgon blir det 55 pass! Yeha! Blir även M/B Core!
Nu är vi igång igen!  ;)

Träning!

Ja det har jag inte ägnat mig åt på ett tag. Först var man förkyld sen fick man ont i ryggen:/  Men nu känns allt nästan bra igen och ikväll kör vi på igen.
Blir ett spinningpass!!!! OCh på torsdag blir det Core och Spinning. Och på söndag blir det spinning. Nu jädrar ska vi igång igen;)

Täcken

Innetäcken säljes tvättade och lagade. Utetäcken säljes i befintligt skick!

Vintertäcke med halvhals, 400gr strl 135    Pris: 400kr



Vintertäcke Rambo 300gr, Fodret klumpat sig i mitten. Strl 140    Pris: 100kr



Fleecetäcke. Event strl 125    Pris: 50 kr



Sammetstäcke, strl 145.     Pris: 100kr



Bomullstäcke, strl 135     Pris: 100 kr


Benskydd, benlindor & Transportskydd

Transportskydd, höga med läderkant.
Väl använda.          Pris: 200 kr



Träns, grimmor o.s.v

Islands träns, strl cob inkl lädertyglar med stroppar, snabbhakar.
Endast provat. Strass på pannband och nosrem.      Pris: 200 kr

SÅLT!



Nosgrimma + Tyglar, strl full. Väl använt.          Pris: 40 kr



Nackstycke + Pannband, strl full. Sparsamt använt.    Pris: 40 kr



Stigläder, 155 cm. Väl använda, extra hål gjorda.        Pris: 20 kr



Vävribbstyglar, bruna, nya, strl full   Pris: 50 kr



Flywell  strl full. Ny.   Pris: 30 kr
Hjälreflex. Ny.    Pris: 30 kr
Flughuva, strl full.  Pris 5 kr



Grimma strl full. Väl använd.     Pris: 10 kr



Grimma strl ponny. Ny.       Pris: 30 kr



Flughuva strl full.   Pris: 30 kr


Sadelgjordar

Dressyrgjord i läder, 55 cm.   Pris: 50 kr

Neoprenegjord, resår på ena sidan, 130 cm.    Pris: 50 kr

Sadelgjord med resår på ena sidan, 135 cm.   Pris: 30 kr

Sadelgjord Bucas, 130 cm.     Pris: 30 kr






Ridtäcken

Skrittäcke strl 135, fleece. Utan svansrem   Pris: 100kr

Ländtäcke strl full.   Pris: 100kr




Ej tvättade på bilderna. Tvättas innan leveras.


Bett

2-delat 13,5    Pris: 50 kr

Rakt gummiklätt med kulor 12,5   Pris 50 kr

Mylerbett 11,5   Pris: 200 kr

Pelhambett,2-delat 12,5 inkl deltor   Pris: 200 kr





Säljes

Här finns saker som jag ska sälja eller som jag förmedlar genom andra säljare. Du köper det du ser.



Sakerna kan skickas - Köparen betalar frakten


Mat, ridning och älgjakt

Japp det ska jag strax börja med. Blir Kyckling och Wok. Kanske nån sås/dressing till oxå?



Tråkigt väder idag. Blir nog att släppa Sam i paddocken idag. Pratade med Anne igår när vi var ute och red och jag fick jätte gärna låna deras trailer. Skönt! Hon tyckte det var bra att den fick rulla lite. Så nu ska det ut å tränas lite. Bort till Dahl kanske;)? Jenny: Vilken lördag skulle vi träffas och rida. Jag kan ej till helgen. Men kanske helgen efter det dvs den 31/10 kanske?

Igår sköt svärfar en älg. Roligt!!!!! Tråkigt bara att jag inte tycker så mycket om vilt:/

Nepp nu blir det mat! Får passa på när John somnat. Nej men nu kom Micke!!!;);););)

Blogga kanske?

Ja vart tog all snö vägen?? Här bunkrar man upp sig att det ska bli halt och kallt. Inte en flinga har jag sett! Har ni?
Var hos Dahl igår och hade det trevligt!
Underbar mat och jättegod Cheesecake som Andreas har gjort! MUMMA!!!
Jenny du vet Johns morgonhumör;)? "Njut!"
Och busungarna Diezel och John. Behöver jag tala om att Diezel fick nog av hans skriande och la sitt huvud på honom;)? Ignorera tv:n i bakgrunden;)

En dag i stallet

Ord är överflödiga;)

Canal Digital - Stödjer vanvård?

Ja det kan man fråga sig när de använder en Åsna i sin nyaste reklam film. Med dessa söndertrasade hovar:/

...

God natt!

Plagiat eller slump?

Avgör själv!
Salem Al Fakir - It´s true


Erik Hassle - Don´t bring flowers




Värt att läsa!

http://www.djurensratt.se/portal/page/portal/djurens_ratt/aktuellt/hast/hastrapport.pdf

Han går från klarhet till klarhet!

Ja idag var det verkligen så. Kommer ihåg när jag satte mig och skulle rida honom i början. Så stel och ovillig att vilja jobba under sig. Och idag var det som en helt annan häst!

Red på Hackamoret och i slutet gick han verkligen som en dröm. Mjuk och fin för mina hjälper. Trevlig i båda varven och framföralt. Spetsade öron nästan hela ridpasset. Ibland är han så underbar! 

Tyvärr blir det ju en hel del ridturer i paddocken. Men jag försöker variera innehållet och än så länge så är han fortfarande framåt och glad varenda gång vi går mot paddocken!

Funderar allvarligt på om man kanske kan starta nån dressyr i höst. Tex KM?? Men då måste han ju gå lika bra på 2 eller 3-delat som han gör på rakt. Jaja vi får vel se;) Eller så letar vi upp en tävling där vi kan rida på kandaret olala!!!

Älskade Sammen du gör mig så glad!!!

(John var som en dröm idag. Sov när jag red och låg och jollrade när jag mockade.)

Ty jag har syndat...

Med mat! Stack upp till Gyllene måsen för att trycka i mig onyttigheter!
Blev ett 6-pack nuggets, med pommes, cola och vitlöksdipp. Men det var  gott!!!
(Lånad bild)

Trött bebis

Lille John växer och växer. 7510 gr och 67,5 cm lång! Och när man väer så måste man vila.
Så nu sitter jag med John i mitt knä. Sovandes.......

Brrr

Det e kallt idag. Men så fint när solen skiner!
Nu blir det frukost och sedan ska jag till stallet. Funderar på om Sammen ska få vila idag.......
Eller om jag bara ska släppa honom i paddocken så han får rusa av sig??... Hmmm beslutsångers. Får helt enkelt se vad John tycker att jag ska göra;)

Tiden går för fort!

Idag är John 5 månader! Vart tar tiden vägen? Var är min lille plutt? Kommer ni ihåg när han var så här liten:
Och nu är han en stor pojke!

13/10-09

Det är idag det. Var och red lille Sam i förmiddags. John var med och var så snäll så!
Sam gick kanon på VANLIGT rakt bett! Underbart.
Red faktiskt med hoppsadeln då en viss person sa att hon skulle hoppa på fm... Men hon dök inte upp så fick inge hjälp med hinderna. Så det fick blir lite dressyr istället hehe.
Ringde Hööks innan och pratade om mina sadlar. De e ju väldigt slitna för att inte ens vara använda i 2 resp 1 år.....
Hoppas de fixar det!

Domme och Sam

De är verkligen som gjorda för varandra! Bilder säger mer än tusen ord. Tack Domme!!!!






Sova bort nästan 3 timmar

Det har jag lyckats med idag! Jisses! John han sover fortfarande. Men är tyvärr ej bättre i rygg/mage. Så snälla Domme ska följa med mig till stallet och rida Sam! Nu får jag hoppas lille John vaknar innan vi ska hämta henne bara hehe. Vi var nog lika trötta båda två!

HAHAHA


Kossan.se

Buse!


Lördag

Det var igår det och inte hann jag skriva något!
Red ut med Anne igår och det gick kanon! Jättetrevligt sällskap och Sam skötte sig perfekt! Idag blir det uteritt i regnet:/ Och i morgon ska Domme hjälpa mig så ska jag hoppa lite;);) Roligt, Roligt!
Var uppe och tittade lite på SM oxå.

Johanna, det klarar Bebis och Alicia lätt sen;) LA hoppar 5-åringarna nu. Så hnu vet du vad ni ska sikta på;)

Här kommer bild på det blivande SM ekipaget! (Lånad av Johanna)

JA!!!!

Det funkar. Men Heidi...Var e mina länkar:/?


Heidi

Det funkade inte på denna datorn....=(

Aj Aj!

Gör det i min rygg. Har haft ont i ryggen de 3 senaste gångerna som jag ridit. Och idag var det hemskt. Kunde ju knappt trava:/ Stackars Sam fick mest jobba i galoppen. Men fin va han.
Måste nog ta ett snack med Åza...Hmmm. Skit ont gör det ibland i vissa rörelser och speciellt stötande. Men nu känner jag INGET när jag sitter här. Konstigt.



Micke har nattat John och han glömde ge honom gröt i kväll oxå;) Men John verkade helnöjd med bara ersättning. Och sov när jag kom från stallet. Innan idag var vi uppe och tittade på Ponny SM i Sickinge. Roligt! Lille B-ponnyn Earley Grey är ju bara så söt! inte mindre än 9 SM segrar har han. Men kan man vänta sig något nått när han e 22 år;) Så söt!



I mon blir det en ute tur! Hoppas han håller sig på mattan!



Tack Heidi som fixade bloggen!

Kan själv!

Ja det kan han minsann;)

Det blev ganska bra

Ja nu är Sam färdig klippt! Och det blev ganska bra med tanke på att jag skyndade mig. ville ju hinna rida lite oxå innan jag skulle hämta John. Och ja, jag vet att han e tjock;) Vi jobbar på det!
Sam gick kanon idag! Red ut i skogen igen och han gick klockrent. Hoppade bara till 1 enda gång och det var för en fågel;) Så det var helt ok! Och pigg är han!!! Min lille buse! I morgon blir det paddocken. För har ingen barnvakt då. Men på lördag och söndag blir det nog ut i skogen igen;)


Back on Track

Japp. Nu har vi vatten, duschen igång, mobilen igång och klippmaskinen lagad!

Eller jag vill inte testa den i kväll;) Den får ligga å gotta sig tills i morgon. Men jag är till 99% säker på att den fungerar igen. Hmmm.

Har storstädat hela huset och tvättat. Nu är det bara berget med kläder på sängen som ska sorteras. Så synd att John sover där inne;););) Då kan jag ju inte fixa det nu hehe

Och jag förstår fortfarande inte varför jag inte kan få mellanrum emellan mina stycken... Hmm, Heidi!!!!! HJÄLP!!!! Tack för hjälpen med designen!



I morgon ska John vara lite hos Farmor. Så ska jag få klippa klart Sam. Den busen;)

Tapeten är intressant!

Det tycker iaf John som alltid ska diskutera med den;)

Som det kan bli

Ja så här blir det när klippmaskinen går sönder:
Lång päls....
KORT päls...
Dumma jag hade tydligen inte dragit åt skruvarna till skären. Så det slutade med att skären åkte i backen och maskinen gick "tom". Så nu ska jag försöka fixa detta. Han ser ju  inte klok ut stackarn!!!  Men tur att jag hade gjort någelunda raka linjer....

Godmorgon John!

Underbare lille bebben;) Idag ska det städas!!! Hua hua säger jag bara! Inte roligt någonstans. Men fint blir det

STOCKHOLM HORSE SHOW!!!

Dit ska jag och John. Har bokat hela dagen på fredagen. Ska boka tåg biljetter nu bara. Jessi, ska du med???
;););)

Underbara Sam

Ibland förvånar du mig! Du skötte dig ju "kanon" idag.
Jag rustade upp med martingal, jaktkandar, boots och benskydd på dig. Och säkerhetsväst och hjälm på mig. Och så hoppar du bara lite åt sidan;) Var ju inte ens nära att trilla av! Knas pojke!

Red iaf en lyckad runda på ca 1 timme. Höll bra tempo och det var underbara vägar! Ska ringa Johns farmor i kväll och höra om hon vill passa honom nått denna veckan;) Tina var så snäll och gjorde det idag! Se så trevligt de hade:
(Lånar bilden av Tina)

Kommer ni ihåg?

Denna ponny och dessa tvärnitar?;) Sen är ju Heidis kommentarer obetalbara!!
Undra hur lilla Ronja har det nu och var hon bor!

Sam 6 månader - 10 år

6 månader

2½ år

3½ år

5 år

6 år

7 år

8 år

9 år

10 år



Ser ni någon skillnad?? ;)


Han gjorde det!

Han rullade runt! Från rygg till mage! Tror att han blev precis lika förvånad som jag blev;) Min bus!

Mat idag

Blev en jättegod Tacopaj!!!! Bara säg till om ni vill ha receptet. MUMS säger jag bara!

Stallet idag

Ja det blev ju inte så mycket rida i helgen, så fick bli en tur i paddocken idag. Satan stel han var:/ Har nog lite träningsverk tror jag! Jobbade mest galopp. Samla kan han iaf;)!!!! Men måste verkligen ringa ut Marita så hon kan gå igenom honom. Inte bara vänster som var fast idag. Hela munnen var stum på honom:/
Ska nog testa å rida med Hackamoret igen. Han gick bra på det förra veckan! På torsdag ryker Sams päls. Han ser ju ut som en dränkt katt när jag ridit klart;)
Sen får jag nog se om Johns farmor kan passa honom så jag kan få rida ut;) Han är så duktig när han är med! Säger inte många ord!
Idag var Anne hemma oxå. Så vi passade på att snacka lite skit;) Lyckades luska ut att hon sett mig och Jessi tävla;) När vi red Dressyrallsvenskan för nått år sedan. Då red Jenny på Laponia som är Tullas dotter. Dvs Annes gamla häst!!  Ibland är världen bra liten!
Gamla Tulla, ynka 26 år gammal;) Visst ser hon fräch ut???

Busunge!

Igår skulle Micke natta John för första gången;) Han glömde ge honom gröt innan han skulle ha ersättning. Så en annan fick gå upp mitt i natten för att amma och sedan gå upp tidigt i morse och fixa lite gröt;) Knas pappa som John har!
Lille busungen fick mysa lite med mamma i morse och då gjorde man så här:
Älskade busunge!!!!!

Ior

I söndags så åkte Ior iväg till Jenny, Mickes kusin. Där ska vår lille gosse få bo det närmsta året;)
Jag tror att han kommer får det jättebra där!!!

Händelserik helg!

Ja det har det varit. I lördags var vi på 2 födelsedags kalas;)
Min farbror som fyllde 70 och senare på WildWestSteakhouse för att fira Jessi;) Jättegod mat var det!!
Lille John var med på båda ställena och var helt underbar!
Sen på söndagen så firade vi Dahl i Ryssby. Blev lite lekar och lite fika. Gott!!!! Jenny är verkligen jätteduktig på att baka! John var så stilig så!

Långhårig häst

Sam måste klippas. Stackaren höll på att svettas ihjäl efter ca 15 mins arbete;) Men det gick bra och lille John var med och tittade på. Han var lite gnällig i början när jag red så fick skritta fram honom gående. Och fick hoppa av några gånger. Men sen somnade John och då red jag på precis som vanligt.
Knäppa hästen får max 200gr havre och har MASSA energi;)
Och jag har träningsverk i magen;)

BRRRRR Vinter

Idag är det kallt! Hemska kyla som kryper på oss.
Snart blir det stallet!;)

Stallet

Gick jättebra att rida. Stel i vänster som vanligt. Så nu ska han få lite massage nästa vecka. Annars var han pigg och trevlig! Svettades som en gris så det blir till att raka honom nästa vecka. Någon som anmäler sig frivillig?;)

Bästa vänner

Det är våra små vovvar.

Hästar

Rida ska jag göra idag. Och på min EGNA häst! UNDERBART!!!
Johns mormor kommer hit och passar honom idag. Så hinner jag ägna lite ensam tid åt Sam. Ska rida ett ordentligt pass i paddocken.
Denna månaden började lite illa då jag inte visste vad jag skulle göra av mina hästar. Nu vet jag! Sam står hos Anne, Bebis hos J & A och kanske, kanske får även Ior ett nytt hem! Hoppas! Jenny, Mickes kusin behöver en kompis;) Hon ska ringa tillbaka senare idag!
Hemskt väder var det i morse och i natt. Men nu verkar det klarna upp. Klart det måste göra det för jag ska ju till  Sam sen;)
Tjao!

RSS 2.0