Cocostoppar

Barnen fick äta lite gottis igår efter marknaden. 
 















Tung dag

Pratade med min älskade vän igår och det var tungt! Fick verkligen kämpa för att inte börja stor böla igen:( Men jag klarade det och någr tysta tårar trillade längs mina kinder. Natten har varit jobbig, har knappt kunnat sova och idag känns huvudet svampigt och "fullt".

Jessi tog sin flykt till Gotland igår kväll och det gjorde hon rätt i! Ibland behöver man få komma bort. När hon kommer tillbaka ska hon få den stora kram jag aldrig hann ge henne innan hon åkte<3


En sorgens dag


Fick tidigare idag beskedet om att vår älskade Indi fått somna in:( Är fortfarande chockad och kan inte förstå att han inte finns här längre! Vi som skulle rida ut tillsammans idag.  Jag och Jessi. Indi och Aragorn...

Det som hände var att han fick ett återfall av kolik/tarmvred och Jessi tvingades ta det svåraste beslut man kan ta som hästägare! En stor eloge till henne och en stor kram som jag aldrig kommer släppa. Tårarna har inte runnit så mycket idag. Jobb och familj har tagit all min tid. Men jag vet att de kommer. Där i mörkret, i duschen. När ensamheten smyger sig på.

Jessi och Indi fick 8 underbara år tillsammans. Hon fanns där när han kom och hon fanns där när han vandrade vidare. Älskde Indi. Du tog en bit av mitt hjärta med dig och jag gav den med glädje! Alla dina påhitt. Kommer så väl ihåg när vi skulle lasta dig, jag och Jessi. Vi stod en hel dag, vi till och med åt på rampen till trailen och till slut. När vi satt där, ja då gick du bara rakt förbi oss och in;) Indi din rackare! Eller när du rymde heeeeela sommaren lång. Jisses vad din matte jagade dig.

Men så fanns det de där dagarna så man höll på att spricka av stolthet. De dagarna då du viftade med dina vacka ben, böjde på din ståtliga hals och slog oss med häpnad. Du var född till en stjärna och du skulle nått toppen ihop med Jessi! Man ska sikta högt heter det. Tyvärr siktade du för högt och finns nu hos stjärnorna! Det kommer vara otroligt svårt att leva utan dig. Att se något så vackert växa upp och sedan tas ifrån en på bara några sekunder är hemskt.

Indi du finns alltid hos oss! Idag när jag var ute och körde, kan jag svära på att du sprang där jämte oss!

Jessi... Min älskade vän
, sorgen är svår och kommer aldrig försvinna. Men den kommer bli lättare med tiden. Jag lovar dig! När du är redo så finna jag här för dig. Om det är i morgon eller om flera år. Det spelar ingen roll! Jag vet att det kommer en dag då du behöver prata, kanske en axel att gråta mot. Då finns jag här för dig. Dag som natt. Ord kan inte beskriva hur ledsen jag är, hur mycket jag vill hjälpa dig. Men jag vet att du behöver tid. Och det är det enda jag kan ge dig. Jag kan inte ge dig Indi tillbaka, men jag kan hjälpa dig att minnas. 

Älskar dig gumman!




Lite magsjuk:(

Stackars John-John drabbades av "magsjuka". Tror vi i alla fall! Blev lös i magen i förrgår och igår blev det värre. Ingen mat och i morse kräktes han. Men det var nog pga feber. Han tål ingen feber utan kräks alltid då. Nu har han fått i sig lite blåbär proviva och än så länge fått behålla allt! Och nu leker han till och med. Men han får vara hemma resten av veckan! Vet inte riktigt vad det är. Phili hade likadant fast hög feber för ca 2 veckor sedan.

Så idag är jag alltså hema och Vabbar. Får se om jag kan åka och jobba lite i kväll i alla fall! Micke hade massa viktiga möten idag så han kunde inte vara hemma. Men imorgon är det hans tur att vara hemma. Jag roar mig med att fixa naglarna lite:) 

Hahahahahaha :D


I just LOVE Cesar Milan...


Hmm;)


Vår midsommar

Vi valde att fira midsommar igår då jag jobbade i fredags. Som tur var så slapp vi faktiskt regnet hela kvällen. Och det var väldigt trevligt;) Kanske ska ha det som tradition att fira dagen efter! Här kommer lite bilder på vårt uppdukade bort. Efterrätten blev det inga bilder på men tror nog ni kan gissa vade det blev. Just det, jordgubbar, grädde, glass, maräng och lite annat smått och gott. Lyckat var det iaf. Och gott:) Nu blir det hårdträning från och med måndag haha.
























Bråkar lite med bloggen

Får inte fram den verktygspanel som jag vill ha fram när jag skriver inlägg! Får se om den kommer tillbaka under dagen.

Idag är jag ledig, äntligen! Så det blir midsommarfirande för vår del, god mat och trevligt sällskap. Handla, städa och motionera hästar ska hinnas med.

I natt bråkade jag med Philip. Eller han bråkade med oss också. Han har 4 kindtänder på väg ut och min gissning är att de gör ont:/ Dessutom en förkylning på det, vilket gör honom ännu mer irriterad. Summa sumaro så fick han inten flaska fören vid 4 i morse, och han hade säkert klarat sig utan den då, men jag gav honom den av ren vana:/ Får se hur det går i natt:) Nu sover busen lite, mna måste ju vara pigg när farmor, farfar, mormor och morfar kommer i eftermiddag!

Simskola

Så är då John anmäld till höstens minisim:) Ska bli kul för honom och oerhört nyttigt! Ju tidigare man börjar med det ju bättre. Vilket brukar vara min filosofi för allt! Får se om vi ev tar upp dansen någon gång också.

Sovmorgon

Philip tog sovmorgon ända till 6.15 idag! Allt efter 6 på morgonen är bra enligt mig:) I sommar ska vi försöka få in honom på lite nya rutiner och se om han kanske kan börja sova lite mer på nätterna. Det går långsamt framåt och det är bra. Skynda långsamt heter det ju:)

Idag skulle det enligt SHMI och Klart.se regna. Men jag ser inte ett enda moln! Solen skiner lika starkt som igår. Vi får se om det kommer något regn!

Nehe, bajsblöja nr 2 väntar:) John och pappa sover fortfarande!

Glad midsommar kära vänner!


Underbar dag!

Fösta delen av dagen spenderade vi i Hjälmaryd med farmor och farfar. Och del nr 2 hemma med kusin Kewin med familj. Micke har klippt gräs och jag har underhållit våra 2 busar:) De har badat och kört omkring med Bobby Caren! Tokiga är de i alla fall. Nu sover Philip och jag sitter lite här. Micke och John är fortfarande ute och fixar. Vi är ganska nyligen hem kommna efter en promenad i detta underbara sommar väder! Får hoppas att det blir lika fint resten av sommaren. Lite bilder ska ni få;)







Och så får ni inte glömma kika in i Tähtis blogg och i Bamses blogg!

Tänk på hundarna i värmen!


Det här nya..

Är lite förvirrande. För er som inte har blogg i blogg.se så kan jag informera att de gjort om de sidor jag använder för att skriva inlägg osv. Inte till det sämre. De har en god tanke bakom allt. OCh det är snyggt, stilrent och lättåtkomligt. Är bara det att man behöver vänja sig lite.

Idag spenderar jag och pojkarna dagen i Hjälmaryd <3. Dax att släppa Bamse och Julle på sommarbete! John är så förväntansfull. Tänk själva att få ha sin älskade ponny och farmor och farfar på samma ställe:) Kl 8 var han färdig klädd och befinner sig nu i trädgården hehe. Men han får vänta, jag ska in en runda på granngården föst. Och de öppnar tyvärr inte fören 9 :/ Vilket jag tycker är en aning sent.

Nehe dax att skriva lite i de andra bloggarna:)

Ny soffa!

Pappa hade fått tag på en begagnad skinnsoffa. Så den roffade jag åt mig snabbt:) Blev jättebra och nu slipper vi de 2 fula vi hade haha. Helgen har varit jätterolig! I fredags tog jag mig en tur på Aragorn. Har verkligen ridabstinens nu!!! Avslutade kvällen med mat hos mamma och pappa. På lördagen åkte jag tidigt för att hämta Julle, Bamses nya kompis. Bilder finns här. Väl hemma så åkte vi tilll Hjälmaryd och hade med oss goda jordgubbar:) Planerade hage och fikade där. Sen var det dax att åka hem för då kom mamma och pappa in med soffan. Grill och mys mellan skurarna:/

Söndag åkte jag tidigt till staller och hann köra Julle en runda. Sen till Hjälmaryd igen för att göra hage till de små. 

Veckorna går fort och jag jobbar för fullt:) Idag har jag hunnit städa och strax är det dax att lämna ungarna på dagis:) Hinner med en joggingtur innan jobbet!







Glöm inte kika!

I Bamses blogg! Ni hittad länk under de bloggar jag följer;)

Hoppsan!

Socialstyrelsen tillkännagav nyligen en upptäckt av en potentiellt farlig substans i hästars tagel. Substansen Amobacter Equui har kunnat kopplas till följande symptom hos främst kvinnor:
- Minskat intresse för att laga mat, städa och hushållsarbete i allmänhet.
- Minskat intresse för att bära make up, vackra kläder och högklackat.
- Bristande intresse för att spendera pengar på t ex hemmet ochbilreparationer före det att ”älsklingen har ny utrustning såsom skydd, sadel, täcke och grimma samt förnödenheter som hö, kraftfoder och diverse tillskott.”
Amobacter Equui leder ofta till att infekterade personer tillbringar många timmar hemifrån och vidare till utmattning vilket kan leda till minskad fysisk kontakt med andra människor, i synnerhet äkta män/makar. 
Amobacter Equui är starkt beroendeframkallande och jakten på ytterligare objekt med tagel kan leda till flocktänkande likt chipsreklam ”du kan inte bara ha en”. 

Observera! Om du kommer i kontakt med kvinnor infekterade av denna substans, var förberedd på att prata om hästar i timmar. 

Socialstyrelsen varnar: Hästar är dyra, beroendeframkallande och kan påverka kvinnors goda omdöme.

Jo, jag är klart drabbad - och allt är sant... =)

Dålig planering;)

Förstår inte varför jag alltid ska planera in att springa låndistans dagen innan 2 pass på gymmet;) Jag är dock glad att det "bara" är EasyLine och Bittans spinningpass. Hade dött om det var Elaines pass jag skulle gått på!

Så idag blir det bit ihop! Lite sur är jag dock då det verkar som pulsklockan/bandet gett upp:( Det höll iaf i 4 år. Är vel läge att byta nu! Önskar mig ett Withings/Runkeeper band;)


Längsta distansen

Men kass tid! Bättre lycka nästa gång. Hade ganska mycket problem med mina ben idag. Började med smärta på framsidan av höger ben, något jag inte haft innan. Och den vanliga smärtan i vänster. Detta försvann lagom efter 3.6 km då fötterna domnade:/ Och fram tills 8 km så skiftade knäna om vilket som skulle bråka. Och efter 9 km var alla problem som bortblåsta! Förutom att högra höften ömmade, och när jag gick av mig mjölsyran och hade kommit hem så klickade det i den. Hmmm, blir inte klok på min kropp ibland! Fick ihop nästan 11.5 km.





Nu står min älskade och lagar mat till sin trötta kvinna. Det är kärlek det!

Läsa

Nehepp, ingen skrivlust. Så nu slänger jag mig i soffan och läser en bra bok:) Pojkarna leker och Micke och hundarna sover så sött!

Bokat lite träning

Nu ska jag bara dubbelkolla så ungarna är på dagis dessa dagar hehe. Har lite svårt att komma ihåg tiderna ibland! Tyvärr blev det ingen löpning igår. Men väl en promenad i skogen med John ridandes efter. Och lite trav. Inte mycket motion, och jag kör en långdistans när Micke klivit upp ur sängens sköna famn!


DagDatumTidKategoriBeskrivningPlatser
Mån 120611 09.30-10.00 Dagsklasser Easyline 30 1
Mån 120611 10.00-10.55 Dagsklasser Cy Mix 1
Ons 120613 10.00-11.00 Dagsklasser Cy Mix 1
Ons 120613 11.00-11.30 Dagsklasser CxWorX 1
Tor 120614 10.00-10.30 Dagsklasser Easyline 30 1

Jag ska bli Moster igen!!!!!

Om allt går vägen så kommer jag bli moster i februari <3. Älskade Kewin ska få ett syskon och vi är överlyckliga:):):):)

Vi ska få FÖL!!!!!!!!

Ultraljud för Holly igår, och inga större förhoppningar. Men se på tusan, en liten fölis ligger det där i magen:) Eller föl och föl, foster är det ju snarare. Men den är där inne iaf. Så nu hoppas vi allt går vägen! 30 dagar gammal är den nu.

Passade på att borsta och gosa med Hollan massa igår. Matte kom lite senare, så vi fick egentid ihop. Och ni som inte har träffat denna fanastiska häst, ni vet inte vad ni gått miste om!










Och den där svarta saken som står jämte Holly. Det är ingen mindre än hennes son! Svårt att tro att han såg ut så här när han föddes:



(Bilden lånad)



(Bilden lånad)

8 km på bättre tid!

Sprang en liten runda med Jessi <3 igår. Samma som sist och lite snabbare! Tack Jessi för att du puschar mig. Någon dag är det jag som ska springa ifrån dig!




Trist väder

Från +25 till knappa +5 grader ute. Det är inte roligt alls! Kallt och ruggigt ända in i skälen. Här hemma händer inte så mycket. Jag börjar jobba emr och mer, Micke jobbar och ungarna är på dagis<3 Jag tränar den mesta av min barnfria tid. Och jag vet att det handlar mycket om träning. Men det är det som jag drivs av just nu. Jag vet att så fort jag börjar jobba heltid så kommer träningen försvinna mer och mer och därför kör jag hårt nu ett tag. Och det ger ju reultat:)

Igår var det middag i Boda och John fick stanna kvar. Philip är på dagis idag och jag ska iväg med Jessi i kväll. då får även Philip vara hos mormor och morfar. I kväll är det nämligen dax att kolla Holly igen! Var inne för 2 veckor sedan och hon är dräktig med med tvillingar. Så nu hoppas vi att hon resoberat den ena och att vi bara ser en bebbe på ultraljudet:) Annars får vi börja om igen!

Kram alla goa läsare och hoppas ni står ut med mina vändningar i bloggen:)

Bilder från Charity Run 2012





Pappa:)










Träningskläder!

Snart är det dax att byta ut träningskläderna! Byxorna trillar av och tröjan jag har på mig satt som korvskinn i augusti förra sommaren.

Brännde loss 800 kcal och lägger till promenad till och från dagis 2 ggr. Så över 1000 kcal slutar dagen på. Lax och stekt broccolio och paprika till lunch, i sällskap av min mamma!





Ursäkta miffo stilen, men fick inte plats i spegeln hehe.

Det går neråt

Och jag tänkte släppa in er i min viktnedgång för första gången. Jag har kämpat sedan Juli 2011, då vägde jag 75 kg. Och detta var innan jag fick min underbara våg! Och idag står vikten på 65.1 kg och jag går sakta men säkert neråt. Det har varit uppgångar och nergångar. Men nu har jag hittat "hem" igen!



Nu laddar jag för ett Easyline och ett Spiningpass på gymmet!

John och Bamse

Massa bilder från dagens ridtur! Det får ni inte bara missa. Så kika in i John och Bamses egna blogg!

Nytt person bästa

Ni ser själva rubriken. Nytt person bästa med hela 6 minuter! Om man ska ta första gången jag sprang:) Så jag är nöjd! Såg att det var 1½ månade sedan jag sprang milen. Så var verkligen dax att göra det nu. Hann även med 7.2 km PW med rullstol framför mig. Så jag är helt nöjd med dagen! Kalorimässigt så slutade jag på ca 1500 kcal inräknat löpning, promenad och cykling. Ett helt ok resultat!

Nu ska jag bara bättra på mina löpartider och jag ser att målet 1 mil på 1 timme snart är inom räckhåll:)




Tjejmilen

Nu är det gjort! Jag har anmält mig till tjejmilen. Så nu är det bäst att träna om jag ska hinna med den där Jessi;) Bra start denna lördags morgon. Kör ett jobb pass och sedan blir det hem och springa lite. Är ett tag sedan jag sprang 1 mil, så tänkte testa det idag. Har blivit bra mycket snabbare på kortare distanser. Så blir spännande att testa längre.


Igår blev det bara cykelt till och från jobbet. Regnet hindrade min framfart med barnen. Tyvärr! Men idag skiner solen på oss och det ska vi utnyttja:)

RSS 2.0