Hemma med 2 pojkar

Idag är jag hemma med båda mina pojkar. Lille John har feber så han får vara hemma idag och i morgon. Och sedan är det helg! Hoppas resten av familjen slipper bli sjuka. Blir nog en promenad i em efter stallet. Just nu ligger de båda och sover, så vill inte väcka dem. Lugnt och tyst är det;) Och det är det inte ofta när de är hemma!

Skulle åkt till Halmstad och besökt Römer/Häll, men får hoppa det. Ev kommer de till oss i helgen, iaf Heidi och Kewin. Men vi får se. Beror ju lite på om vi andra blir sjuka!





Min älskade bus!

En riktig liten Emil i Lönnneberga är vad han är!;)







Bvc

Idag blir det besök på BVC för mig och Philip och sedan direkt till stallet. Dubbelbokat så skulle behöva vara på 2 ställen samtidigt:/ Minnet är inte som det ska vara!



Lille gossen i stallet!

Philip i Selecten

Philip testade att ligga i sittdelen. Oj så liten han ser ut;)







Ta mig i kragen

Nu får jag ta mig i kragen och sammanfatta helgen lite. I Fredags hände det inte så mycket. Jocke kom på besök med barnen. Och även Freddie kom en runda! Det blev middag och sen en åkte Micke till jobbet en runda med fika och jag var hemma med barnen. Mamma och Gunilla kom på fika och det blev lite tjatter. Efter det blev det kvällsmat och sedan åkte familjen för att titta på inte mindre är 2 gårdar och 1 hus. Tyvärr blir det inget av dem. Gård 1 låg på tok för nära vägen och för långt från stan. Slingriga små vägar varje dag är ingen hit! Gård 2 var den som jag fortfarande är så kär i! Men, huset måste rivas. Så det blir riva hus och bygga nytt stall och hus. Mycket jobb med andra ord. Annar var den helt perfekt! Känns som vi blir kvar på Gängesvägen 1 år till:( Längtar så efter egen gård!

Nåja, Lördagen bjöd på ridning för min del. Men bäst av allt, jag fick sova lääääänge! Och det behövdes. Jisses så trött jag var. Hade kunnat sova bra mycket längre än till 10.30. Tack älskling för att du tog barnen och Philip på natten! (Och ja jag fick ju fortfarande gå upp för att mata honom.) Blev middag innan stallet, fika med Simon på Roddys och stallet sedan. Och sen var den dagen slut. Det är det värsta när man sover länge. Man hinner ju inte med något alls!

Även på söndagen fick jag sova. Micke och John klippte gräset och Philip och jag sov. Blir mycket sovande på dagarna, men så är det när en viss herre inte gör det på natten. Sen åkte jag till stallet och red igen och efter det kom mamma och pappa. Vi firade morsdag med god laxpaj med romsås. God chokladmousse med jordgubbar och grädde till efterrätt. Det gick hem hos alla! Även Bitte kom en snabbis på kvällen. Lite bilder från helgen blir det.

Och så fyllde Philip 1 månad i lördags! Tänk så snabbt tiden går!













Sova

Strax ska jag krypa ner i sängen. Pojkarna sover och mamma och pappa ska strax åka hem. Vi höres i morgon så jag ska uppdatera er om helgen:)

Nattis på er alla läsare!

Hund Racet

Duktiga Diezel sprang så tassarna glödde! Men det hjälper inte mot Jaktlabbe, Greyhound och små Collisar;)
Resultat klubbens snabbaste hund.
1. Sabina Ahlberg med Cooper 7,51
2. Nonne med Bernie 7,72
2. Annika med Ziggy 7,72
3. Marie Holmgren med Ville 8,33
4. Patrick Palle Johnsson med Tyson 8,33
5. Steen Hansen med Roxy 9,16
6. Pia Erkers med Ällie 9,20
7. Jimmy med Ixa 9,31
8. Malin Römer med Diezel 9,35
9. Freddie Rönn med Alice 10,39
10. Nina Johansson med Castor 11,55
11. Linn Werner med Ritzi 23,22 ( p ga av kisspaus mitt i banan )
Duktiga Diezel sprang så tassarna glödde! Men det hjälper inte mot Jaktlabbe, Greyhound och små Collisar;)

Resultat klubbens snabbaste hund.

1. Sabina Ahlberg med Cooper 7,51
2. Nonne med Bernie 7,72
2. Annika med Ziggy 7,72
3. Marie Holmgren med Ville 8,33
4. Patrick Palle Johnsson med Tyson 8,33
5. Steen Hansen med Roxy 9,16
6. Pia Erkers med Ällie 9,20
7. Jimmy med Ixa 9,31
8. Malin Römer med Diezel 9,35
9. Freddie Rönn med Alice 10,39
10. Nina Johansson med Castor 11,55
11. Linn Werner med Ritzi 23,22 ( p ga av kisspaus mitt i banan )

Tidig morgon

Inget ovanligt här men idag blev det att gå upp 06.00:/ Men som tur är har Philip sovit hela natten. 2 matningar sedan har han varit nöjd. Och sov halva natten i sin säng och sedan jämte mig. Så känner mig ganska pigg idag! John springer runt som en yr höna oc hittar på bus hela tiden. Gull unge!! Micke sover och jag hoppas att även jag får lite sovmorogn denna helg;) Jour för Micke så blir lugnt. Och jag ska rida Tähti i helgen. Underbart!!

Philip 4 veckor!





Inte riktigt som jag skrev

Blev gårdagen. Fick ta bilen och hämta John på dagis. Philip sov och fick väcka honom :/ Så blev ingen promenad. Micke kom hem tidigt för han inte var pigg, så inte åkte vi och kikade på gården heller. Det ends som blev som det skulle var att jag åkte och handlade. Men så kan det gå. Idag blir det babyfotografering och sedan möte på klubben. Hoppas vi kan kika på gården idag, men tror inte det.

Philip har bökat precis hela natten. Så fort jag lagt ner honom har han vaknat. Så bara att ta upp honom igen:( Börjar bli väldigt less på det. Skönt att det är helg och Micke kan ta honom någon natt nu! För jag skulle verkligen behöva sova mer än 5 min i rad.

John går heltid på dagis tom den 12 juni. Skönt med lite längre tid där! Kommer gå månd-ons 5 h/dag from den 13 juni.

Nu blir det en dusch med Philip och sedan vet jag inte vad som händer!

Mycket att göra idag!

Eller i kväll blir det;) Först hämta John-John på dagis. Har bestämt att Diezel ska följa med idag. Sännande, länge sedan jag gick med hundarna. Efter det så blir det en snabb macka. För sen ska hela familjen nämligen titta på en gård! Jag är så kär i läget så det finns inte. Men det är fruktansvärt mycket att göra. Så vi får se. Och när vi varit där hinner vi förhoppningsvis handla lite. Så ja kvällen är fixad! Ska mest slappa under dagen tror jag. Fixa lite med tvätten och det vanliga. Inget stall idag och det är faktiskt skönt!

Tisdag och snart 4 veckor

Ibland går tiden fort och ibland sakta. Tiden går väldigt sakta när pojkarna sover och fort när de är vakna. Philip börjar få ordning på nätterna, men till skillnad från John så vill han inte alls ligga i sin säng. Det funkar bra ibland men till 80 % så sover han på min mage eller jämte. Och jag får svårt att sova. Hoppas han snart finner sig i att sova i egen säng eller iaf jämte mig. Men han sover mycket bättre nu än för 1 vecka sedan. John han går heltid på dagis denna vecka ut. Sedan tror jag att det blir 15 timmar/veckan för honom. Då blir det massa bus för vår del! Ska höra vad det blir för dagar och tider idag när jag hämtar honom. Älskar mitt blonda lilla yrväder!

Philip sover just nu men annars är han vaken väldigt mycket. På torsdag blir det foto för tidningen, men innan dess så får ni se lite mer av honom. Verkar som han får lika blå och fina ögon som sin storebror!









Helgen som varit

Har varit bara bra! Lördagen började tidigt som vanligt;) Upp och busa med pojkarna och sedan laga mat och bege sig till stallet. Jessi red Tähti och Saras häst. Gick super med båda! Finns bilder på Jessi och Tähti i min hästblogg. Efter det så åkte jag hem och väntade på att Jessi skulle komma. Hon hade den galna iden att springa hit från stallet. Ca 7 km blev det för henne! Avundsjuk var jag när jag körde förbi! Har så mycket spring i mina ben just nu. Längtar tills jag kan träna fullt ut! Efter det så blev det grill med massa goda grönsaker coh annat gott. Givetvis var pontus här också:) Micke och Pontus intog läge i Jaquccin och jag och Jessi soffan. Under bar dag och underbar kväll!

Och söndagen. Ja vad gjorde vi då...*Tänker, tänker, tänker*. Vi slappade säkert;) Vet att jag på kvällen åkte till stallet igen och löshoppade lite hästar. Sen när jag kom hem så skulle pojkarna i säng och det blev mys i soffan som vanligt.

Även måndag får vara med. Mamma kom in till stan och vi handlade och åt på stan. Åkte och kikade på en gård som är till salu, tittade på Bebis när Jennie red och sen hämtade vi John på dagis tidigare. Blev en tur till stallet även denna dag, med båda pojkarna. John tycker det är så roligt att vara där. Men lite läskigt denna gången då de håller på att lägga om taket. Och det bankas och sågas massa. Sen åkte vi hem och busade lite innan det var dax för mat och sängen. Tiden går så fort när man har roligt!

Jag och pojkarna!

Händer inte ofta att jag hamnar på bild och tur är vel det;)



Vad är det för fel på blöjorna??

Måste bar ha blivit något fel på Philips blöjor. Har köpt Libero Baby Soft 1, 2-4 kg. Men förra gången fick jag ett konstigt paket. Det var lite större än de andra. Men jag tänkte inte mer på det. Döm min förvåning när det är helt andra blöjor i! Vet inte vad som har hänt. Och har mailat Libero för att fråga. Blöjorna är av helt annat material och känns som papper. Hårda kanter och läcker igenom direkt! Har bytt hur många blöjor som helst och även kläder och sängkläder. 2 gånger har de läckt idag:( Och igår när jag handlade nya blöjor så fick jag "de gamla vanliga". Köpta på samma ställe! Blir inte klok på detta. Här är bild på de resp blöjorna!



Till vänster de som  bara läcker och till höger de vanliga.

Mickes fina bänk

Som han och Mattias snickrade ihop förra helgen:



Underbara vår!













Och så var det lite bilder:)

John och Diezel busar:











Leker med Kusin Elias:







Fina Diz!







Varannan natt

I natt har Philip sovit och bara vaknat för att ära. Härligt när dte är så. Hoppas att han fortsätter. Igår var det grillkväll på Johns dagis. Alltid lika roligt att få träffa de andra barnens föräldrar. Vi känner ju faktiskt en hel del av dem! John tyckte det var kul och vi var inte hemma fören runt 19. Då blev det en flaska och sängen;)

Fingrarna läker jättebra och idag har han fått lufta dem. Är ju svårt att hålla det torrt när han leker med vatten hela tiden:) Men barn är barn. Annars så har vi tagit upp stora poolen, och Micke håller på att fylla den med vatten. VI har även tömt lilla och ska skura rent den. Annars har vi inte hunnit med så mycket mer. Jo Elias och Axel var här någon timme på förmiddagen. Så John har fått busa med kusinerna. Och så kom Jocke och Farfar på fika. Nu blir det inte så mycket mer gjort idag. Ska städa lite tänkte jag och sedan blir det mys i soffan.
I morgon kommer Jessi och Pontus för att äta lite god mat, bada och bara umgås! det händer allt för sällan nu för tiden! Men det får det bli ändring på:) Lovar jag ska lägga in lite bilder! Men det blir inte idag (tror jag inte).

Trevlig helg allihopa!

När natt bli dag...

Ja enligt Philip så är det dag på natten:/ Mindre roligt för mig kan jag säga! Han sover nästan hela em för att sedan vara uppe mellan 00-06. Eller sova gör han, men bara om han får ligga på min mage. Och ja tyvärr så betyder ju det att inte jag kan sova då. Tråkigt nog! Men vi ska ta igenom oss denna tunga tid. Tur att John sover som han ska.

Idag blir det en full eftermiddag. Hovslagaren kl 15.00, massör kl 16.00 och grillkväll på dagis kl 17.00. Fullt upp som sagt. Och innan dess ska jag försöka vila lite och hinna städa lite till. Fastnade med att  sortera strumpor igår. Mindre kul kan jag tala om! Men nu kan inte Micke klaga på att han inte har strumpor;)

Lillprinsen liggger och myser i mitt knä. Hoppas han somnar om så att jag kan få lite mer sömn. Idag 00.12 blev han hela 3 veckor. Tiden går fort!



3 veckors koll

Blev ju besök på BVC idag. Hela 3550 gr och är 52,5 cm lång. Han växer så det knakar nu;)! Och så fick storebror följa med. Fingrarna ser bara bra ut och läker fint! Fick nytt bandage och runt hela handen. Så ser värre ut än det är. Men är för att det ska sitta kvar och inte komma in smuts. Nu är han tillbaka på dagis och jag ska ta tag i dammråttorna!

John och Philip

John 7 dagar



Philip 3 dagar



John 13 dagar



Philip 20 dagar



Lika som bär;)

Mycket har hänt

Födelsedagskalas och skador;) John skulle hjälpa Micke klippa gräs och han lyckas givetvis klämma 2 fingrar:/ Attans otur och Micke känner sig så skyldig! Men det hade lika gärna kunna hänt när jag var ute! Jaja, han skrapade bort skinnet på 2 fingrar. Så det blev som bränn sår. Åkte direkt till farmor och plåstrade om honom. Men får inte plåster/bandage att sitta så det har givetvis kommit in smuts i såren. Så idag ska de kika på hans fingrar på BVC. Inte lätt att få honom att hålla det torrt och rent! Och så ska Philip vägas och mätas samtidigt.





Jag kämpar på med nätterna och ingen är den andra lik. Ena natten sover Philip jättebra och nästa vill han bara snutta hela tiden. Och napp är ingen favorit alls. Knas unge! Igår sov jag till 11.50! Kan inte komma ihåg sist jag legat i sängen så länge. Och Philip gjorde mig sällskap. Blev en tur till Boda på em. Och i måndags gick jag och hämtade John! Underbart att kunna röra på sig. Jobbigt var det och visst kändes det på kvällen. Men det tar jag!













Födelsedags kalas för John

Några bilder från Johns kalas. Fler bilder kan ni se här.









Och kusin Isak 1 månad och lillebror Philip 2 veckor



Johns födelsedag i bilder

Ingen test, bara massa bilder från hans stora dag!

Frukost i mamma och pappas säng











Jobba lite









Vaniljbullar ( Bullar fyllda med vaniljkräm)



Besök i Traryds Djurpark


















Ankan var bäst;)















Philip sov igenom hela besöket;)



Lekparken fick också ett besök!













Stoltaste pappan!





Bilder från kalaset kommer sen!


Tusen tack!

Alla ni som förgyllde Johns dag!

Grattis John 2 år!

Idag fyller vår stora kille 2 år! Det firas med presenter, bak och äventyr!

Grattis John!!



Lite mindre

Är magen iaf;) Många kilo kvar som ska bort. Men jag tar det lugnt nu i början.



Älskade vännen

Gissa var jag hittade John i morse?? Jo han hade krupit upp i en av fåtöljerna i vardagsrummet:) Där satt min store prins och sov kl 6 i morse. Mitt hjärta smälte direkt. Han satt där med nappen i munnen och en pipmugg i knät. Antar han vaknade, var törstig och sedan somnade där. Gullungen! Hde jag haft kameran inne hade ni fått se kort. Men den låg tyvärr i bilen. Nu är han på dagis och busar av sig och jag och Philip är ensamma hemma. Lugnt men ovanligt tyst! Blir vila, vila, vila, handla, hälsa på Mickes jobb och hämta John på dagis.

2 veckor

Så sant som jag skriver! Idag är Philip hela 2 veckor! Tiden går så fort så det är inte sant. Börjar få ordning på vardagen. Men lite kämpigt med ammningen nattetid. Har en liten gosse som helst av allt vill amma hela natten lång. Inte roligt alls! Och napp är inget han gillar heller. Så blir att fjäska för honom. Tur Micke har varit hemma och kunnat ta nån natt! Men snart få vi nog ordning på det också. Ska inte klaga för han är världens prins annars!

Idag var vi på BVC för en extra vägning. Han har ju varit väldigt trött och jag har fått väcka honom när han ska äta. Men nu vaknar han oftast själv och äter med god aptit. Vilket är skönt! BVC sköterskan var nöjd idag. Han har gått upp 80 gr sedan i måndags, så helt ok! Han väger alltså nu 3280 gr.

Och just nu ligger han och sover i mitt knä.

Baka, baka liten kaka

Det måste jag göra på fredag! Tänkte baka lite bullar och kakor tills på lördag. Hade planerat att åka till djurpark på fredag med John. Men ser ut som det ska regna. Och då är det mindre kul. Så får försöka hitta på något annat! Tips någon? Inte busfabriken i Lagan eller bada. Jag och Philip vill gärna kunna vara "med". Inte så kul att bara sitta i ett hörn och glo:/ Ide torka har jag!

Har ni tips på riktigt goda bullar? Eller någon god kaka??

Men sov då!

Och jag är ingen napp;) Det är mina tankar som var i natt. Philip fick för sig att han inte alls skulle sova utan skulle bara ligga och använda mig som napp. Vilket jag inte uppskattar! Så Micke fick ta honom. Sen runt 03.00 ja då somnar han som en liten gris och sover till 6. Mat, ny blöja och sen sova till 9;) Underbara unge! Men ack så irriterad man blir när man inte får sova! Jaja allt kan man inte få här i livet. Han är ju världens lugnaste och skriker nästa aldrig. I morgpon BVC och då hoppas vi han ökat lite till i vikt! Storebror är på dagis isag och i morgon blir jag och Philip ensamma! John på dagis och Micke jobbar. Men tror nog vi klarar oss!

Ännu mer bilder;)

Givetvis på pojkarna! Idag blir det besök i Hjälmaryd och sen hem och vila och efter det ska jag till stallet och hjälpa Emilia lite. Sen har vi inget mer planerat!

Philips första bad!







Trött mamma och son;)





Hembesök från BVC

Så har BVC åkt hem. Fick babybox från både pampers och Libero. Massa blöjor och annat smått och gott. Som mössa, body och strumpor. Nån leksak och lite som jag kan använda. Roligt med "smak" prov.

Fick massa info och genomgång av allt möjligt. Mesta vet man ju redan så känns lite tråkigt att lyssna på infon en gång till hehe. Philip sov sig igenom genomgången, så den måste varit tråkig.

Vägde även lille Knodden och han hade bara gått upp 10 gr. Så han väger nu 3200gr. Så blir en extra vägning på torsdag. Annars såg allt bra ut. Han har inflammation i ena ögat, som beror på trång tårkanal. Så blir att torka och tvätta hela tiden. Stackars liten!

Dagarna går fort och snart ska vi hämta storebror från dagis. Men i morgon så får John vara hemma med oss! Och så ska jag hinna till stallet en runda innan jag hämtar John. för i kväll blir det besök från kusinerna Elias och Axel!

En dag på klubben

Philips första besök på klubben. Och det sov han sig igenom! Medens John jobbade som en tok! Lastade jord och lekte med maskar;)







Mask;)





Jobbar hårt!









Mina prinsar!









Tack

För alla presenter som Philip fått!
Idag blir det en till lugn dag. Kusinerna Ella och Isak kommer på lite besök i em. Så ska strax åka och handla lite fika! John och Philip sover (Som vanligt) Men för en gångs skull är Micke uppe hehe. Vardagen rullar på och allt går bara bra! Skriver snart igen;)

Philip 1 vecka

Så är det en vecka sedan Philip anlände i väldans fart! Tiden går fort och pojkarna är så snälla! Idag var vi på BVC och vägde och mätte honom. Hela 3160 gr väger han nu! Kommer ta ett tag innan han är ifatt Johns födelsevikt hehe. John och Micke vilar lite till och även Philip. Men får snart väcka honom så jag kan ge honom lite mat.

Bilder

Skulle lagt ut lite bilder på pojkarna men givetvis så la jag över dem på Mickes bärbara. Jaja det får bli en annan dag! Nu ligger mina pojkar och sover igen;) De gör inget annat hehe. John är hemma från dagis som planerat. Om ni bara visste hur skönt det är att kunna sitta med honom i knät och gosa! Kan sitta i timmar. Han bara älskar att sitta med Philip i knät. Lite hårdhänt ibland men det hade vi räkat med. Han är ju faktiskt bara 2 år. Philip han sover, sover och sover. Får tom väcka honom för att ge honom mat ibland! Så ska det vara hehe. Idag blir det vägning på BVC och på måndag kommer de på hembesök. Och kanske hinner vi med en tur till Mickes jobb. Blev inget Växjö besök igår. Utan Micke hittade lite jeans nere på JC. Skönt att slippa rusa iväg!

Och annars. Jo min foglossning blir långsamt bättre. Men det kommer nog ta ett tag innan den är borta helt. Har gått ner 5 kg sedan Philip kom. Men har minst 15 kg kvar innan jag är nere på min trivselvikt. Så längtar efter att få börja träna! Ska börja med lite promenadet till och från dagis. Så får vi se hur fogarna beter sig. Och sedan långsamt trappa upp träningen.

Nu vaknade den minsta. Så fram med maten;)

John

Vi firar John den 14 Maj kl 15.00. Blir fika/tårta/glass. Om vädret tillåter så är vi ute och det blir bad!

På promenad med selecten






Bilder tagna av Heidi Römer.

Grattis på namnsdagen!

I måndags hade Philip namnsdag och igår hade John det. Tänk att våra pojkar har det dagen efter varandra! Grattis till våra prinsar!

Dagarna går på. I måndags så fick John vara på dagis. Och det behövde han nog. Rusade in på dagis och blev lika glad när vi hämtade honom. Älskade ängel! Igår fick han vara hemma med hela familjen. Klippte gräs med Micke och så var vi och handlade lite. Fick besök av mormor, kusinerna Elias och Axel och sysslingarna Minna och Louise. Full rulle på kvällen alltså! Idag är han på dagis igen. språkverkstad idag och det tycker han är så roligt! Och så hinner vi städa undan lite och vila hehe. Har ju varit fullt tempo sedan vi kom hem från BB.


Philip är precis som John när han var liten. Äter, sover, bajsar och kissar. Skriker aldrig och är helnöjd med livet. Bättre kan det inte bli! Att man kan få 2 så lugna pojkar. Måste vara bra gener;) Mamma livet är så mycket lättare än när John kom. Detta då jag inte alla känner av att jag fött barn! Förutom foglossningen och ryggvärken. Men med lite smärtstillande så klarar man av det också! Den extra vilkten är ju ute nu iaf. Längtar tills jag kan röra mig obehindrat!


Micke hjälper till med jättemycket och John får all uppmärksamhet han bara kan få. Något som vi tycker är super viktigt! Vardagen rullar på och pojkarna växer framför våra ögon!



Ögonen




Älskar mina små busungar!

Förlossningsberättelse - Philip

Så får jag lite tid att skriva ihop lite om förlossningen.

Jag kände att något började hända på tisdag förmiddag. Fick starkare sammandragningar och slemproppen började släppa. Yes tänkte jag nu är det på g. Förvanade Micke och min mamma. Försökte ordna det sista med kläder till Knodden och lite annat. Köpte upp lite saker på apotekt och åkte hem. Inget mer hände.



På kvällen fick jag tätare värkar med 3-7 min mellan. Mamma sov hos oss och vi beslutade oss för att åka in. Detta då det bara tog 18 timmar från första värk med John. Kom in till förlossningen vid 02.30 på natten. Blev kopplad till CTG och undersökt. Blev liggandes 7 timmar på övervakning. Men värkarna ville inte riktigt bli regelbundna. Var då helt mogen men bara öppnad 2.5 cm. Var i Latensfasen. Fick stanna kvar till ronden under morgonen. Fick då prata med läkare som inte ville ta hål på hinnorna. För att få igång förlossningen. Uten blev hemskickad och fick igångsättningsdatum den 3 Maj om inget mer hänt. Blev riktigt irriterad då BM och läkare inte riktigt verkade dela samma uppfattning. Så det var bara att åka hem. BM ville vi skulle stanna och läkaren tyckte vi kunde åka hem som sagt. Fick gå hem med sömntabletter för att kunna få sova.

Vi åkte hem och jag hade hela tiden värkar med 3-7 min mellan. Och jag kan tala om att de gjorde ont! Kom hem runt 12 tiden, åt lite mat och vilade. Tog en promenad med mamma och John och hoppade sedan i poolen. Värkarna blev hela tiden starkare men fortfarande oregelbundna. Vid 21.00 fick jag nog och hoppade ner i sängen och skulle försöka sova. Tji fick jag! Ca 21.30 gick vattnet. Plask och blött i sängen:/ Skrek på Micke att det var dax att åka. Kände på mig att nu går det fort! Och rätt hade jag. Micke ringde sin bror för att få hit barnvakt snabbt. Min mamma bor nämligen 3 mil bort. Ca 22.00 satt vi i bilen. Värkarna blev tätare och mer intensiva. Och jag funderade allvarligt på om vi skulle hinna in till förslossningen! Förlossningen var uppringd och vi blev inskrivna 22.55.

Klockan 23.20 fick jag lustgas som smärtlindring då värkarna var så intensiva. Och ja det gör ju faktiskt ont;)! Kopplad till CTG och blir undersökt. Cervix helt utplånad och öppnad 4 cm. Tänkte att det här kommer ta tid! Men sedan gick det snabbt. Klockan 00.00 började jag krysta och ut kom Philip 00.12! Snabbt gick det.





Efteråt har jag inte så jättebra koll på tiden. Utan förlitar mig på klockslagen på fotona vi tagit. Micke klippte navelsträngen, moderkakan kom ut och allt såg bra ut. Sprack ytterst lite och BM sydde ett stygn. Väldigt stor skillnad mot första förlossningen! Däremot så tog mina fogar mycket stryk och jag fick ganska hög smärtlindring efteråt. Kunde nämligen inte flytta mina egna ben.









Philip mättes och vägdes och jag fick duscha. Vi fick fika och efteråt somnade vi alla! Vi valde att åka hem tidigt. Och kom på återbesök på lördagen. Då Philip var 2½ dygn gammal. Vikten var då 2900gr. Han ammar och alla mår bra. Jag äter smärtstillande för mina fogar och rygg. Och kommer nog få göra det ett tag. Men jag är glad att det ör över och kroppen kan börja läka sig själv! Min förlossning började alltså när vattnet gick på onsdagskvällen vid 21.30. Och den slutade 00.12 på torsdagen då Philip kom ut. Snabbt och intensivt! Drömförlossning på 2½ timme!

Philip 2011-04-28
Klockan: 00.12
Vikt: 3060 gr
Längs: 48 cm
Huvud: 33 cm







Mina underbara pojkar!



Redan söndag

Och inte trodde vi att vi skulle vara 4 i familjen den 1 Maj. Men så glada och tacksamma vi är över den perfekta familj vi har! Vi tar det lugnt och lär känna varandra. John få mycket uppmärksamhet och vi har hunnit med lite besök och annat. Var på återbesök på BB igår och lille Philip hade gått ner i vikt till 2900gr. Men helt ok! Han äter jämt och mina bröst är en aning...Hmmm, ja svullna som ballonger få man väl säga;) Hoppas det släpper snart! Händer inte så mycket annat. Hann med en liten promenad i fredags och Halmstad besök igår. Men det är allt. Mina fogar är ju inte ok på långa vägar. Men jag hoppas de snart bättrar sig. Med smärtstillande så funkar det ok och nätterna är faktiskt redan bättre. Givetvis kommer det lite bilder!







Älskade pojkar!



RSS 2.0