Hemsidan öppnar!

Klicka på bilden för att komma vidare till min nya hemsida.


Veckan som varit

Måndag - Jobb för hela slanten och hann även med en underbar förmiddag med mina 2 små änglar <3 Hemma 21.45 på kvällen.
 
Tisdag - Ännu en förmiddag med mina 2 pojkar och sedan jobb. Direkt från jobbet vidare för att hämta Tähti och var hemma vid 20.30. 

Onsdag - En otroligt tung dag för många av oss. Vi följde en ung pojke till sin sista vila. Begravningen var oerhört vacken. Prästen grät, ja alla grät. Talet var underbart, musiken och allt! Svårt, så svårt men nu får han vila och alla hans problem här på jorden är borta! Efter begravningen hämtades pojkarna och vi åkte vidar till Boda för att hämta mormor och sedan vidare till Älmhult. Väl där red jag en sväng och vi åt sedan middag på IKEA. Hemma först vid 19.30 och då åkte jag och John till stallet. Japp, för den där John han var minsann vaken fortfarande :)

Torsdag - Tidig morgon med föreläsningar i Växjö. Tack och lov bara på förmiddagen! Hem till Ljungby och hämtade pojkarna vid 15.30 Handlade lite och sedan hem igen.

Fredag - Morgonen med mina 2 gryn. Dock så skulle Philip till BVC. Läkarkontroll coh vaccination. Det gick bara bra och han är nu 83,5 cm lång och väger 11.3 kg. Och ska enligt korten ha vuxit om John viktmässigt, vilket jag tvivlar på då han fortfarande är mindre på alla håll och kanter! Sen dagis för honom och jag iväg till jobbet. Hemma ca 21.45.

Lördag - Började dagen med hembakta frallor. Och nej det var inte jag som bakat utan det var min älskade sambo <3. Sen bllev det en lång promemad med hela familjen. Hem, handla med John och lagade middag. Sen iväg till jobbet och hemma 21.45 igen

Söndag - Uppe tidigt, klockan ställts om och Philip ställdes inte om ;) Så han skulle upp 4 vilket jag inte accepterade. Fick honom att gosa i sängen fram tills 6.30. Nu är båda pojkarna uppe och strax är det dax för frukost. För idag kör jag mitt sista helgpass. Har jobbat 4 helger på raken och ser så fram emot nästa helg då jag är ledig!


Det är veckan som varit i korta drag. Nästa vecka blir det 3 jobb dagar varav 2 kortare pass. Ska bli skönt att få lite lediga kvällar! Vintern verkar dessutom ha kommit. Lite snä fick vi, men det är borta igen. Men frosten är här och mornarna är faktiskt riktigt mysiga. Jag gillar inte kylan, men det är så vackert när solen stiger upp och smälter frosten ute.  Nej nu väntar frukostem,sen dusch och vidare till jobbet!

Puss till alla där ute!



Bilden från vår promenad igår förmiddag. Micke kom inte med, men han står där bakom kameran :)

Full upp

Denna veckan är full av aktiviteter och fortsätter så tills på tisdag:) Så ni får hålla ut men lite mindre blogginlägg. Dock kan ni kika in i min hästblogg där det finns lite bilder på Tähti!
http://suomenhevonen.blogg.se

Full dag

Idag vet jag precis vad jag ska göra;)
 
Lämna barn på dagis
Läkarundersökning (Hjärta/lungor)
Stallet, mocka och hämta trailer
Jobba
Hämta Tähti och köra till Älmhult
Åka hem
 
Tror jag ska fixa detta innan klockan passerar detta dygn;)

Fullt upp

Måndag: Jobb
Tisdag: Läkarbesök + Jobb
Onsdag: Begravning
Torsdag: Utbildning i VXÖ + Foto John
Fredag: BVC med Philip + Jobb
Lördag: Jobb
Söndag: Jobb

Som ni ser så vet jag vad jag ska hitta på denna veckan. Har dessutom jobbat hela helgen. Och fortsätter jobba måndag, tisdag och torsdag nästa vecka:) Sen får jag äntligen en ledig helg <3 Och den ska tillbringas med familjen.

Nehe nu ska ungarna till dagis!

Oj vad inlägg

Blev en del inlägg här nedan;) Men så är det när man kolla rigenom mobilen och inser att det ligger flera bilder osm man inte visat. Idag har jag iaf varit på P-Möte och snart ska jag iväg och jobba en kort stund.

Nästa vecka blir en tung vecka med jobb alla dagar utom på onsdag. För då ska vi ta farväl av lille W som endast blev 14 år gammal:( Är övertygad om att det kommer bli en underbar begravning!

Nehe! Dax att sätta sig i bilen och köra upp till Sickinge! Japp ni läste helt rätt. Idag är mitt jobb stationerat på hästryggen:) Det är det bästa med att sobba som PA, det är otroligt varierat och givande!

Philip vår lille konstnär

När John lattjade hos mormor och morfar skämde vi bort Philip med ett rit stativ. Det är väldigt populärt bland båda pojkarna!





Och två bilder som togs i helgen när vi var i skogen. Philip satt varmt och torrt i vagnen medens vi andra blev dyngsura hehe.




Simskolan

Är ju helt kasst att ta bilder men fick iaf några. Det går jättebra för John även om han har svårt att koncentrera sig när de ska lyssna. Men han har fått sitt första simmärke i form av en Sköldpadda. Och det är han så stolt över:) Just nu håller de på att lära sig bentagen.





Suddig bild, men John flyter på rygg med en av ass simlärare till hjälp.





Fångar en fisk under ytan:)



Får hjälp av simläraren med bentagen.

 

Blöta hundar!

I helgen var vi på äventir i skogen:) Hundarna fick springa massa och det regnade precis hela tiden. Men väll tillbaka vid bilen väntade ett varmt täcke och en skål med vatten. Det  var uppskattat!


Spanar efter husse som gömmer sig i buskarna:)











Min mobil är kass!

För ett år sedan var jag eld och lågor när jag äntligen hade hittat min android telefon! Jag ville ha en som tog bra bilder, var liten och som gick ansluta till mail, blogg mm. Och jag hittade HTC Wildfire S. Det ahr ändrats kan jag säga:( Den klarar inte va någonting! För 6 månader sen började den tjaffsa om minnet. Det finns inte tillräckligt med minne, lagringsutrymme etc etc. Ja jag blev ARG! Har fått avinstallera i princip alla program för att kunna ha Mailen och Facebook igång. En hjälper det? NEJ! Nu synkar inte mailen längre och FB buggar och startar om sig hela tiden. 

Till det hela var att jag utryckligen talade om försäljaren att jag ville ha en mobil att surfa med. Och att Facebook och mailen skulle vara prio ett. Men inte ens det funkar idag. Dessutom vet HTC om detta problem med just denna modell. Att den har för lite lagringsutrymme. Fast den egentligen inte har det. För det är så att man kan ta bort/installera vissa saker på den som gör att man får loss mer än dubbelt så mycket lagringutrymme. Men om man gör detta så försvinner alla garanti ever. Nu har jag som sagt haft den i snart 1 år och jag kommer be Micke göra detta, för som den är nu så funkar den aatt ringa med och skicka sms. Alla de andra funktionerna fungerar tyvärr inte! Är ledsen och besviken över att HTC backar och inte vill hjälpa mig och måna andra med detta problen när det finns mängder av utrymme på mobilen.
 
 
Så nu har jag spytt lite galla över dem! Så ett tips till er osm ska köpa mobil. Köp inte Wildfire S! 


Jag behöver mer tid till hemsidan

Önskar jag hade fler timmar på dygnet! Jobbar ju för fullt med hemsidan men det är inte så lätt alla gånger:/ Matade John med glass medens Philip sover för att få lite tid. Men vet inte riktigt hur jag ska ha dte ännu! Jaja någon gång ska jag vel få igång den:)

Tacksamhet

Alldeles nyss hände något som fick mitt hjärta att hoppa över ett extra slag.

Jag såg en ung man gå runt på vår gräsmatta och gick ut för att kolla vad han ville. På andra sidan staketet stod han med vår älskade Diezel. Jag hade glömt stänga lilla grinden i morse och Diz hade gått ut på trottoaren.
 
Jag är så otroligt tacksam för att denna man kom i precis rätt tillfälle. Tänk om det hade varit någon annan som kom? Eller om Diz hade hunnit ut på vägen? Vi bor längs en trafikerad gata och runt 13.00 ska de flesta tillbaka till jobbet. Det kör mycket tung trafik här och jag vill inte ens tänka på vad som skulle kunna ha hänt.

Jag och min familj är dig evigt tacksam för att du tog dig tid att stanna och ta hand om vår lilla rotta! Nu ligger båda hundarna här inne i värmen och sover. Omedvetna om vad som skulle kunna ha inträffat!
 
Stort tack till den unga man som jobbar på ELTT för att du tog dig tid och inte såg rasen som han är. För sanningen är den att 50% av de som passerade Diz valde troligtvis att inte stanna pga han är en Rottweiler. Och resten brydde sig helt enkelt inte.
 
Tusen Tack!!!!


Jag skriver inte så mycket

Och det är för att det händer en hel del men ändå inte. Vi är ute och kikar på mark och hoppas få köpa lite. Är verkligen jättefint och knappt 9 km från stan! Många möjligheter och ja det är vel nästan perfekt;) Men som vanligt så vill vi inte ropa hej då det har skitit sig ett antal gånger innan. Men just denna vecka har avrit full med jobb och massa tele samtal till kommun, lantmäteriet, säljare och LRF. Många samtal måste ringas när man planerar att köpa mark och bygga! Men om vi skulle få köpa marken så lär det ta ca 5 år innan gården är någelinda klar iom det inte finns någon byggnad eller ens vatten/el. Men det skulle bli oerhört spännande resa för hela familjen <3

Just nu är ungarna på dagis och jag ska strax hämta dem. Blir bara 2½ timme idag, men då hinner de iaf leka lite.

Imorgon P-Möte och sedan 1 timmes jobb <3. Ja lite konstiga tider har jag allt. Micke har jour denna veckan så vi rör oss inte allt för lång hemifrån. Jag hade velat gå på Traktor race med pojkarna i Laholm. Men får se om jag hinner komma iväg. 

Och så måste jag ta tag i och ringa sjukgymnasten:/ Har haft ruskigt med problem i höfter och rygg senaste tiden. Gissar på någon låsning i svank/länd. Mcike var och masserade igår och jisses vad öm jag är:( Sen spökar domningarna i fötterna fortfarande och Har även fått ont i höger häl och vänster knä av och till. Något måste göras och jag tränar inte så mycket som innan tyvärr! Har mest blivit promenader senaste tiden och till och med det blir jag stl av. Ska se om jag inte ska börja simma lite nu i vinter.



I eftermiddag tar jag med pojkarna till stallet. Har inte hunnit jobba Bamse så mycket. Men det blir så ibland!






Dröm stallet!

Många år har gått sedan vi kikade på vår första gård och ännu står vi utan. Men bara för det så betyder det inte att vi slutat drömma! Husritningen finns och så även stallritningen. För det är ju så, att vi helst av allt vill bygga vårat egna! Då får man det precis som man vill ha det och den enda du kan klaga på är dig själv;)


Så därför har jag här nedanför fått hjälp av att göra min ritning i 3D. Och har även en hel del bilder på hur jag vill att inredningen ska se ut!  Jag punktar upp lite för att ni ska förstå mitt tänk och vad det är som ni ser!
 
  • Utvändigt är stallet ljust och har många fönster. Minst 2 utgångar.
  • Längs kortsidan vid täckesrum och foderkammare sticker taket ut 6 m. Där förvaras strö, hinder, trailer och den bale som är öppen för tillfället.
  • Alla boxar har minst 1 fönster. Öppningbara men ej så hästarna kan kika ut.
  • Dörrarna är centrerade slagdörrar på de 4 standard boxarna
  • Standardboxarna är 4*4 m, galler längs sidorna men ej i front*.
  • I front är gallret välvt och fronten blir öppen.
  • Jag har delade meningar om hurvida boxrna ska vara murade i tegel eller ej. Fronten kommer i alla fall var i trä och det kommer vara luftspringor mellan plankorna.
  • Alla galler och detaljer kommer vara svarta.
  • Krubba sitter till vänster i alla boxar. Då slipper du gå runt hästen för att knäppa upp täcket.
  • Varje häst har vattenhink. Mellan boxarna delar hästarna på en kran för enkel påfyllning. Inget mer bärande av vatten och samtidigt så har du koll på hur mycket de dricker till skillnad mot i vattenkopp.
  • *1 av dessa boxarna har galler även i front som är öppningbart vid dörren.
  • Fölboxen är placerad i ett hörn ensam för att få så mycket lugn och ro det går. Den har galler runt om med öppningbart i front. Dörren är ej placerad i mitten. Denna box har som övriga boxar vattenkran, vattenhink och foderkrubba. Mått är 4*6 m.
  • Gångarna är 3 m breda.








  • Spolspiltan är placerad mitt framför ingången. Jämte sadelkammaren så de delar varmatten. Den har måtten 3*4 m. Men det kommer finnas hyllor i den vilket gör den ngt mindre i verkligheten. Här hade jag velat ha kakel men pga spark risken väljer jag att klä den med våtrumsmatta som liknar kakel. Givetvis i en ljus färg.
  • Sadelkammaren är stor och luftig. Här inne hittar vi schabrak, borstar, benskydd, spön, sadlar, träns osv. Allt gällande hästens utrustning utom täcken och transportskydd. Givetvis är den uppvärmd. På sadelkammarens dörr finns den obligatoriska WhiteBoard tavlan.
  • Sadelhängarna har jag för avsikt att göra själv. De kommer se ut som en "pinne". Efter lite efterforskningar så har man nämligen kommit fram till att de bredare sadelhängarna lämnar avtryck i sadeln efter ett tag. Det kommer finnas 10 sadelhängare.
  • Tränshängare kommer det finnas gott om och de kommer troligtvis göras i trä. Även dessa av mig. Ca 20 st där även hjälptyglar och grimmor kommer få plats. Det kommer även finnas träns krok i taket för putsning av utrustning. En och annan "vanlig" krok kommer det finnas. Mitt i sadelkammaren kommer det stå en sadelbock som används vid putsning. Än en gång hoppas jag få tid att göra även denna själv.

  • Varm och kallvatten är en självklarhet, lika så en diskbänk.
  • Schabraken kommer förvaras hängande på pinnar eller på IKEA´s byxhängare! I ett skåp med draperi framför. Smutsiga schabrak läggs på en hylla tills de tvättas.
  • Spöhållare kommer givetvis finnas och även den i trä.
  • Många hyllor och inga lösa saker. Allt ligger i förslutna lådor pga minska risken för att möss tar sig in. Om inte så hänger sakerna upp. 
  • Hjälmarna är jag osäker på om jag vill ha i en hylla eller på väggen. Så det låter jag vara osagt:)

  • Täckesrummet är placerat längst bort i stallet mitt emot foderkammaren. Här förvaras de täcken som inte används. Den är 3*4 m.

  • Det är uppvärmt och utetäckena kommer hänga upp. Här torkar täckena snabbt, ev kommer det finnas avlopp här och i framtiden en tvättmaskin.

  • Foderkammaren rymmer allt kraftfoder, tillskott och hinkar. Även viss utrustning till hagar så som tråd och isolatorer. Den är ej uppvärmd och inget vatten finns här.. Allt foder placeras i täta tunnor och det finns gott om hyllor att ställa saker på.






    Och till sist men inte minst så ska ni få kika i mitt "framtida" stall! Hoppas ni gillar det lika mycket som jag! Och så tänkte ni säkert. Oj, det kommer bli dyrt. Men faktum är att det inte alls behöver bli dyrt bara för att man har det lite exklusivare. Många av de extra sakerna jag vill ha går att hitta begagnat och även göra själv om man är lite händig! Sen lägger man till hjälp från släkt och vänner och vips så blev inredningen bara hälften så kostsam! Stallets mått är 20*11 m men funderar på m det egentligen inte räcker med en 2 m bred foderkammare och täckesrum! För i sådana fall blir stallet 19*11 m. Man kan även dra ner storleken på 2 av boxarna så att de "bara" blir 3*4 m! Allt beroende på vad stutpriset blir. Det dyra i ett stallbygge är nämligen plattan! Och kan man korta ner den 3 meter så gör det en hel del i slutsumman! Då får man ett stall som är 18*12 m.




Trött och irriterad

Natten har varit hemsk. Philip vaknade flera gånger, Micke vände och vred på sig och John sov i vår säng. Summa sumaro, jag sov kasst! Huvudvärk och lite rosslig i hlsen, bergis en förkylning på väg efter 2 dagar i skogen i regn!

Dessutom behöver jag få tag på en person som är totalt oanträffbar för tillfället. *Morr* Ja vi får hoppas h*n svarar snarast! Har fått hjälp av en tjej som är duktig i Photoshop att få liv i mitt "framtida" stall. Detta är ju bara möjligt om man bygger från grunden:) Lovar det ska komma ett inlägg om det under dagen!

Varför ska det vara så svårt att få köpa lite mark och bygga det hus och stall man vill ha??? Kan ingen sälja 10 hk till oss??? Ja jag börjar bli lite bitter. Om 1 år har jag 2 underbara hästar och då vill jag ha mitt egna stall där jag kan bestämma över allt<3

I helgen var John hos mormor och morfar och jag fick lite fina bilder när vi lekte i lövhögen. Älskade ungar. Det är verkligen för dem som livet blir värt att leva och kämpa för!




















Holly

Passade på att åka inom å pussa på den sköna damen Holly. Oj,oj så kelen hon var och inte lätt att få kort på avstånd:) På dygn 154 om jag har räknat rätt!
















Så kör vi igen!

Igår jobb och idag jobb:) Stackars E är sjuk och då får man hoppa in och jobba lite. MEn det gör mig inget alls! Trist bara att fröken ligger i sängen hela tiden. Men hon är säkert piggare idag!

I morgon så ska vi ut och vandra. Ska iväg och kika på lite mark och se om vi kanske kan bygga hus och stall där! Men har inga större förhoppningar då det är dubbelt upp med mark mot vad vi egentligen vill ha:) Men vi får se!

Vila i frid

Fick igår beskedet att en ung kille lämnade jordelivet den 9/10-2012. Otroligt tragiskt och oväntat. Jag lider så med hans familj och tänker på honom. En riktig livsnjutare var han och nu finnas han inte kvar.  :(

Pga familjen väljer jag att inte skriva ut namn eller fler detaljer.

Vila i Frid lille vän!



Det blir kallare

Men ack så vackert det är när solens strålar stiger upp! Idag blir det ingen promenad men väl en joggingtur. Ungarna ska på dagis och jag ska jobba. Kommer bli en underbar dag!

Nu är frosten här

Vaknade upp tilll en vit/grå värld här utanför och minusgrader. Men det gör mig inget. För det var så otroligt vackert när solen sken. Efter ungarna lämnats på dagis så tog jag hundarna på en långpromenad och de stortrivdes. 5.5 km kom vi upp i och vi gick banvallen ut mot Kånna.



















































Morgon promenad




















Ensamma hemma.

Nu har vi hinnut med en hel del. Bla kikat på en gård, men det var inget för oss. För mycket att göra och luktade mögel i källaren. Nej den får någon annan sätta tänderna:) Nu är ungarna hos farmor och farfar och jag och Micke har en kväll/natt för oss själva. VI startar med att handla lite och sedan ska vi krypa ner i Jaquccin ihop <3 Vi har nästan aldrig badad bara vi två så det komme rbli helt underbart! Sen blir det god middag, jag tänker inte laga någon mat ikväll!!!! :) Här blir det hämtmat eller så äter vi ute.


Nehe daxå å röra på sig. Tiden går fort när man har mycket att göra och vi ska njuta av ensamheten! 

Egen hemsida

Ett steg närmare en lite dröm är jag. Den drömmen är att sprida kunskapen om Bilbarnstolar och bakåtvänt åkande i bil:) Jag hoppas få upp hemsidan inom 1 månad! Idag är iaf domänen köpt och min bror flyttar siten till sina servrar. Jag är så glad att ha IT kunniga i min släkt <3

Tack ni som hjälper mig med detta!!



Regn och regn

Hela natten har det regnat och det har inte slutat ännu:( Hade hoppats på lite uppehåll. Men ser ut som det blir mestadels inne aktiviteter under dagen. Och givetvis en runda till stallet:)

Igår jobb och kikade lite på cirkus djuren som gick och betade utanför godsmagasinet. Märklig syn med ponnier och kameler mitt i stan haha.

Någon som säljer en bakåtvänd bilbarnstol som har iaf 2 års användning kvar? Dvs tillverkad tidigast 2000. Insåg igår att Philips är för gammal så måste ha en till:/








Mina andra bloggar??!!

Ni missar vel inte att läsa  i mina andra bloggar?=) Har ni missat det så klicka på namnen nedan!

Bamse och John

Tellun Tähti

Min träning

Har det varit si och så med. Jag har sprungit 2-3 ggr/veckan men inte riktigt haft suget. Maten har varit kass och jag har ätit mycket godis och kakor senaste 2 veckorna. Men ny vecka, nya utmanigar! Och nu kör jag hårdare med maten och har "schemalagt" träningarna.

Sprang i fredags ihop med min bror. Och det blev nytt person bästa och milen gick på under 60 min:) 
Hem och latade mig heeela helgen:/ Inte bra men i går körde jag på igen och det blev en 5 km runda som jag inte sprungit på väldigt länge! Och idag fortsatte jag med mitt schema och det blev backträning i Myrebobacken. 2 km på 20 min. 1 km upp och 1 km ner, dvs 5 rundor. Jäkla vad jobbigt! Myrebobacken är en skidbacke för er som inte vet. Och jag tänkte köra 1 pass/veckan så länge vädret tillåter. Dock inget bra underlag då det är gräs och brant ner:/ Gled väldigt mycket och det försvårade givetvis det hela. Men nöjd med dagen och det blir vila för min del imorgon. Dvs ingen löpning. Fredag kör jag en 3 km runda och på lördag 10 km igen!


Gårdagens Lunch: Kycklingfile med tomater, gurka och paprika



Dagens träning UPP:) Ser inte så farligt ut, men kika då på nästa bild så får ni mer rätt perspektiv;)



Dagens träning NER:) Vad var det jag sa, det är lååååång backe med rejäl lutning!



Och dagens lunch. Nästan samma som igår fast med stekta Herrecoverts. Mumma!



Liten förkyld kille

Philip drog på sig en förkylning i fredags när vi träffade Ella och Isak. Så nu ligger han och vilar lite i sin säng. Inte lätt när näsan är som en kran som inte går stänga av! John kikar på barnprogram och jag passar på att sitta här lite.

Idag blir det jobb hela em/kvällen. Är så otroligt givande! Hade gärna haft mer timmar dock. 45% ger ju inte så mycket klirr i kassan. Så hoppas jag får ett annat deltidsjobb snart:) Idag ska iaf jag och E fika med Pia och K på Robbys. Ska bli såååå roligt att få träffa dem. Men innan dess ska det köras till dagis, träna, städa och plockas. Och tydligen ville inte Philip vila mer för nu står han upp i sängen.

På lördag ska vi kika på en till gård och förhoppningsvis blir det en gård till att kika på. Den har jag höga förhoppningar om bara priset blir det rätta! De gårdar vi kikat på innan har vi beslutat att det är helt fel. Den ena för långt bort och den andra för lite mark till + lite andra saker som inte tilltalade oss. Dessa 2 ligger ca 10 km fr ljungby och inga små krokiga vägar;)

Nehe nu ska jag fylla i en jobbansökan. Morrar lite åt mig själv då jag glömt mina inlog uppgifter å får skapa helt nytt konto:/ Det är ju inte så att det går på 5 min precis. Blä!!!

Bjuder på en höstig bild av John-John när han var ca7-8 mån gammal. Lille Rultetulten! <3


Nya blöjor!

Och inte en natt har de läckt:) Det blev Pampers Baby Dry då Maxi hade kampanj på dem förra veckan. Tänkte att de skadar inte att testa, och det hade jag rätt i! Så nu hoppas vi de blöta sängkläderna är ett minne blott.

I lördags var jag med mamma och Heidi på Ge-Kås. Trodde det skulle vara överfullt, men icke det! Gick rakt in och faktiskt inte så mycket folk. Med tanke på att det var helgen efter löning. Hittade en hel del till John, han växer ju så det knakar! Philip fick en tröja med traktorer på och han älskar den! Ville inte släppa den alls hehe. Sen fick han en film och en lite traktor. John massa kläder och en traktor han med. Micke 2 tröjor och jag fyndade massa fina toppar! 5 st för undet 150 kr! Så nu behöver jag inte låna Jessis fina kläder haha. Även mama och Heidi hittade en hel del.

Igår blev det mys med ungarna och stallet på eftermiddagen. Philip har blivit förkyld så nu väntar jag bara på att resten av familjen ska bli det oxå:/ 

Strax lunch sen blir det handla, stallet och hem innan John ska på simskolan!






RSS 2.0